Astrolojiye inanmak için 10 neden

Güncelleme Tarihi:

Astrolojiye inanmak için 10 neden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Gökyüzünün bizi nasıl etkilediğiyle ilgilenen astrolojinin kapısından girmek için astronomi ve cebir bilmek gerek. Eski alimlerin ‘gökbilimci ve astronom’ olarak bilinmesi tesadüf değil

Haberin Devamı

1. Birbiriyle örtüşen değişik astroloji yaklaşımları Hint, Eski Yunan, tasavvuf, Arap, Uzakdoğu, Batı olmak üzere pek çok kültürün kökünde var. Harran Ovası’na gözlemevi kuran Sümerler, gökyüzü etkilerini anlamaya çalışıyorlardı.
2. Madde ve ruhu birbirinden ayıran, ortaçağın bitişi ve Rönesans’ın başlamasına öncülük eden Kepler, iyi bir astrologtu.
3. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’da müneccimbaşılığa getirilen Ali Kuşçu iyi bir matematikçi, astronom ve astrologdu. Fatih’e zamanlama konularında hizmet etmiş, ‘eşref’ saatine göre önerilerde bulunmuştu.
4. Gökbilimci ve matematikçi Timur İmparatoru Uluğ Bey, 12 senesini Semerkant Rasathanesi’nin yapımına harcamış, kendi ölümünü bile astroloji sayesinde bilmişti.
5. Avrupa’da, 16’ıncı yüzyıla kadar tıp öğrencileri astroloji dersi görürdü.
6. Aslında 12 grup insan yoktur. Astrolojide pek çok parametre ve etkileşim düşünülür. Burcumuz, yani ‘Güneş Burcu’, sadece tek bir göstergedir.
7. Gökyüzü etkilerini öğrenmeye ilgi, her geçen gün kurumsal ve kişisel düzeyde artıyor. Astrologlara danışan lider ve iş adamları, astrolojinin gizlilik ve etik kuralları sayesinde göze çarpmıyor.
8. Ünlü İşadamı J. P. Morgan’nın meşhur sözünü hatırlayalım: “Milyonerler astroloji kullanmaz, milyarderler kullanır”
9. Jüpiter’in iyi konumunda başlayan her şey bereket getirirken, iletişim gezegeni Merkür’ün geri hareketi sırasında başlayan işler yavaş ilerliyor.
10. Tıbbın bir bilim haline gelmesini sağlayan Hipokrat, medikal astrolojinin de babasıdır. Alim, her organın bir gezegenle bağlantılı olduğunu öğrencilerine açıklamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!