Asri adamın olmazsa olmaz 3 oyuncağı

Güncelleme Tarihi:

Asri adamın olmazsa olmaz 3 oyuncağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 00:00

21. yüzyıl adamı olmak hayli pahalı. Şöyle biraz teknolojik görüneyim deseniz, aklınızı başınızdan alacak ne oyuncaklar var ama hakkını vermeyi göze alana. İş delisi mi, ev kuşu mu yoksa maceracı biri mi sayılırsınız? Sayılırsınız diyorum çünkü bu oyuncaklarınız olmadan kimseleri inandıramazsınız. Bimeks Teknoport’un uzmanlarıyla asri adamın olmazsa olmaz 3 oyuncağını sıraladık.

EV KUŞU

Plazma manzaralı kanepe

Mademki ev kuşusunuz, bari kafesin içinde şöyle iç açıcı bir ekran olsun. Uçalım mı biraz? Pioner’ın 60 inç plazması nasıl? HD yayınları alabiliyor, 19 bin lira. Ama 19’u sayınca kurtuldunuz sanmayın. Görüntü kadar ses de önemli. Böyle bir cihazın altına bir de Harman-Kardon amfi koymak lazım mesela. Fiyatı 1250 dolardan başlıyor ama 7 artı bir çıkışla kanal başına 35 vat ses çıkarıyor. Sesi açıkken filmde aktör öksürse millet top sesi sanıp oruç bozar. Yanında önerilen Infinity marka ahşap kolonlar. Sıradan bir ev sineması sistemi 300 dolardan başlarken bunların bir tekinin fiyatı 500 dolar. Yok daha civcivli, oyuncaklı bir şey isterseniz sizi bu kez JBL reyonuna götürüyorlar. Burada Starwars başlığı şeklinde kolonlar var. Hem şekli orijinal, hem fiyat daha makul: 176 dolar.

Salonda golf, bovling, tenis

Bu kadar ev kuşuysanız golfünüzü evde oynayacaksınız, bovlingi de, tenisi de. Nintendo’nun Wii oyun konsolları evin her yerinden kablosuz spor imkanı sunuyor. Kendi özel tenis raketleri, beyzbol ve golf sopaları var. İster kayak yapın isterseniz de Hülya Avşar’la teniste kapışın. Avşar’ın msn adresini biliyorsanız, internet bağlantısıyla, aynı oyunu ayrı yerlerden online oynamak da mümkün. Bunların fiyatları 547 liradan başlıyor. Bir de wii fit var, hocayı yalandan salona getiriyor. Uzay Yolu gibi. Artık ister step yap, ister aerobik.


Yedi kişi F1’e katılın

Sağır Sultan bile Sony’nin Playstation-3’ünü duydu. Ama duymakla bitmiyor. Sultan’ın Logitech marka bir direksiyonu yok ki, F1 yarışlarına katılsın. Playstation-2’ye de uyumlu. Viteslisi, otomatiği var. Sehpaya ya da masaya kolayca monte edilebiliyor. 7 kişiye kadar aynı anda yarışabilirsiniz. Playstation-3 başlangıç paketi 1247, vitesli direksiyon 240 liradan başlıyor.

MACERAPEREST

GPS’siz çıkmam abi

Okulda, askerde yosundan yön bulmayı gösterirler de, neden şöyle bir faydalı cihazı da öğretmezler bilmem. Mesela Garmin’in 60 CSX ve Colorado modelleri deniz ve doğa sporları için çok uygun. Yüksekliği ölçüyor, harita üstünde yerinizi gösteriyor. İste çölde safariye çıkın, ister okyanusta yelken yapın: Su ve toz geçirmez özelliği var. Forrunner 305 model ise tıpkı saat gibi kola takılıyor. Tek beceremediği Haraşo örgü. Adımlarınızı sayıyor, sarf ettiğiniz toplam eforu, kalp ritimlerinin hesabını tutuyor. Fiyatları 790 lira.

Ceylana koş, Nikon’a çek!

Tamam maceracısınız ama sadece atlamakla, tırmanmakla olmaz. Bunları kaydetmek de lazım. Çok şık bir fotoğraf makinesi elzem. Mesela Nikon’un 300’leri var. Seri çekim yapıyor, yüksek formatta kayıt yapıyor, hızlı aktarıyor. Ama bu işin ağababası nedir diye sorarsanız, o zaman parmaklar Nikon’un D3’üne dönüyor. Diyelim ki safariye gittiniz, ceylanı koşarken çekeceksiniz. Önceden ceylanı bir kere kaydediyorsunuz. Hayvan koşmaya başlasa bile makine onu tanıyıp, yakalayıp fotoğrafı çekebiliyor. Fiyatı, ha desen araba parası: 12 milyar. Piyasaya çıkalı 1 buçuk yılı geçmesine rağmen çok tutulan ürünlerden biri de Canon’un 5D’si. Titreşimden etkilenmeyen objektifiyle birlikte 3800 Euro’dan başlıyor.

Ipodlu kot, ayakkabı ve ceket

İşte sizin gibi özgür ruhlu bir insanın 21. yüzyıl gardırobu. İlki Levi’s’ın ipodlu kotu. Ön ceplere eklenen joystickler sayesinde, play/pause, ileri/geri düğmelerini kumanda edebiliyorsunuz. Fiyatı 349 lira olarak belirlendi. Nike ile Apple ise ortaklaşa bilgisayarlı ayakkabı üretti. Tabana yerleştirilen algılayıcı sayesinde, adımların hızını, mesafeyi ve yakılan kaloriyi kaydediyor. Ermenegildo Zegna’da ise Ipodlu ceket var. Fakat tırmanışa ceketle gitmeyeceğinize göre, onu ancak şehre döndüğünüzde kullanabilirsiniz.

İŞ DELİSİ

Arka koltuğu sinema yap

Otomobilde, uçakta harcanan zamanlar da sizin hayatınız, kıymetini biliyor musunuz? Bu yıpratıcı temponun bazı küçük keyiflerinizi elinizden almasına izin vermemelisiniz. Canınız film mi izlemek istiyor? Şoför arabayı kullansın, siz arkada taşınabilir DVD oynatıcınızla bir türlü izleyemediğiniz şu filmi ya da maç kaydını seyredin. En çok tutulan modellerden birisi Philips’in Pet1002 modeli. 10 inç ekranı var, her yöne, hatta arkaya bile dönebiliyor. Toshiba, Hitachi gibi markaların ürünleri de yine koltuk başlığına monte edilebiliyor. Ekranın büyüküğüne göre fiyatlar 277 liradan başlıyor, 999 liraya kadar fırlıyor.

Ferrari mi

Lamborghini mi?


Asus’un Lamborghini cihazı bizzat Lamborghini tarafından tasarlandı. 3000 dolar. 1 buçuk yıllık bir ürün ama hálá çok beğeniliyor. Çok havalı, üzerinde Lambarghini’nin amblemi bile var. Lamborghini istemezseniz Ferrari de mevcut. Acer’in ürünü. Klavyesi resmen araba konsolu gibi. Sony’nin DDR modeli ise her türlü oyunu oynamanıza müsait bir ekran kartına sahip. Blue ray disk okuma ve de yazma özelliği var. Ekranı full HD. 3650 lira. Yok bize gelmez, ben bir klasiğim diyene, piyano kasa bir Asus’lar mevcut. Ferdi Özbeğen gibi yakın mumu çalışın. En üst değerde işlemciye sahip, parmak izinizden sizi tanıyor ve ona göre muamele ediyor. 1900 dolar.

Yüzyılın ikilemi: Blackberry/iphone

Google’ın açıklamasına göre cep üzerinden internet sörfünde geçen yıla oranla yüzde 40 artış var. Bunun en büyük gerekçesi olarak da Blackberry ve iphone marka cep büroları gösteriliyor. Blackberry genel cep telefonu kullanıcılarından çok firmaların, işadamlarının ve çalışan profesyonellerin tercih ettikleri bir cep telefonu. Popüler olmasının başlıca sebebi olarak kurumsal e-mail sistemleri ile uyum içerisinde çalışması gösteriliyor. Ama Iphone iş dünyasındaki üstünlüğü Blackberry’ye bırakmaya hiç niyetli değil. Apple Iphone’un daha da, daha da mükemmel olması için çalışmalarını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!