Asmalı’da masa krizi

Güncelleme Tarihi:

Asmalı’da masa krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Kaldırıma masa yasağı geldi, İstanbul gece hayatının önemli mekanlarını barındıran Asmalımescit’te keyifler kaçtı.

Haberin Devamı

BEYOĞLU Belediyesi’nin mekanların önündeki masalara sınır getirme çalışmaları, Asmalımescit’te hayatı durma noktasına getirdi. Konuyla ilgili bir ay önce çalışma başlatılmış, dışarıya masa koymak için özel izin alan Asmalımescit kafelerinin önüne beyaz sınır çizgileri çizilmiş ve her işletme için ayrı ayrı masa koyma sınırını gösteren fotoğraflı bir evrak hazırlanmıştı. Masa başına 40-80 TL arası işgaliye ödeyen işletmeler, alınan son karara tepkili.

Semt sessiz

Sınırlama uygulamasının yetersiz bulunup masaların tamamen kaldırtılması üzerine her akşam bu sokaklara akın eden kalabalık çekildi, semt sessizliğe büründü. Müdavimlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan işletme sahipleri ise isyanda.

Geçen haftaya kadar tıklım tıklım olan sokakların boşaldığını söyleyen ve adlarını vermek istemeyen mekan işletmecileri, karara şu sözlerle tepki gösterdi: “Burada müşteriler hava nasıl olursa olsun dışarda oturur, içeri girmek istemez. Ama artık kapı önünde masa ve sandalye yok. Bizi bitirmek istiyorlardı, işte şimdi bittik. Üstelik biz sadece yerli halka değil yabancılara da hizmet veriyoruz. Böyle mi Avrupa Birliği’ne gireceğiz.” Karar yüzünden mağdur olduklarını belirten işletmecilerin bugün Beyoğlu Belediyesi’ne dilekçe verecekleri öğrenildi.

Haberin Devamı

MÜDAVİMLER NE DİYOR

Hande Yener: Kime ne zararı var

Yurtdışında da bu gibi yerlerde kapı önlerinde masalar olur, insanlar oralarda yiyip içer, ortam cıvıl cıvıldır. Roma’da da öyle, Milano’da da, Berlin’de de... Bunca yıl gül gibi geçinip gittik, ne kavga çıktı, ne rezillik oldu. Güzelim dükkanların kime zararı dokundu anlamıyorum. Yayaların rahat yürümesi için diyorlar... Sanki masalar barikat oluşturuyormuş gibi!

Kemal Doğulu: Eski haline dönsün

Asmalımescit sosyalleşmenin, yemek yemenin, eğlenmenin, gençlerin, yaşlıların, kadın-erkek herkesin en modern ve rahat buluşma noktasıdır. Eski haline dönmesi dileğiyle.

Yonca Evcimik: Orta yol bulunmalı

Son dönemde artık yürünmez olmuştu. Böyle bir sıkıntının farkındayız, fakat bu insanların dışarıda oturup yiyip içme, muhabbet etme hakkının elinden alınmasına sebep olmamalı. Bir düzen içinde masalar yerinde kalmalı. Bir de alkol şişede durduğu gibi durmuyor. Halka açık yerlerde bunu kontrol etmek çok zor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!