Aşk kolay dedi meşhur oldu

Güncelleme Tarihi:

Aşk kolay dedi meşhur oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2001 00:00



Eda TANRIKULU
Haberin Devamı

‘‘Easy Love’’ isimli şarkısıyla tüm dünyada olduğu gibi bizde de listeleri alt üst eden Lady, Türkiye'ye geldi. Radyo 5'in dördüncü doğum günü için düzenlenen partide sahneye çıkan genç şarkıcı, müzik hayatını ve Türkleri nasıl bulduğunu anlattı...

Lady, yarı İtalyan yarı Fransız bir müzik grubunun adı. Grubun sesi, ‘‘Lady’’ lakaplı Tania Claire Dixon. Kalanları da asla yanından ayırmadığı dansçıları. Grup, bu senenin en çok beğenilen şarkılarından biri olan ‘‘Easy Love’’a imza attı. Lady, geçen hafta Radyo 5'in doğum günü şerefine verilen partide sahne almak üzere İstanbul'a geldi. Yeteneğinin Tanrı vergisi olduğunu söyleyen Tania, şöhretin yalnızlık getirdiğini ama çok da heyecan verici olduğunu söylüyor. Ayrıca, Türk kadınlarını çok trendi bulduğunu da ekliyor...

ŞÖHRET ŞAŞIRTTI

İlk albümünüz çıktı ve büyük başarı sağladı. Peki ilk büyük turneniz nasıl geçiyor?

- Turne kapsamında birçok ülke var Türkiye dışında. Belçika, İsviçre, Cezayir, İngiltere gibi yerler. Keşke gezip görmeye daha çok vaktim olsa ama bu bile bana yetiyor. İnanılmayacak kadar mutluyum. Aslında biraz utangaçım ama buradaki insanlar çok canayakınlar.

Easy Love listelerde bir numaraya yerleşince ne hissettiniz?

- Benim her gece, hergün düşünü kurduğum bir şeydi. Kendimi çok mutlu hissettim. Benim tek istediğimi hayat boyu şarkı söylemek.

Dünya çapında tanınmak nasıl bir duygu?

- Beni heyecanlandırıyor aslında. Ama dediğim gibi, benim amacım ünlü olmak değildi. Şöhretin yalnızlık getirdiğini biliyorum, tahmin ediyorum daha doğrusu. Ben yalnız olmak istemiyorum. Benim menajerim ve birlikte çalıştığım iki dansçı, ailem gibi. Onlarsız adım bile atamam.

Bundan sonraki hit şarkınızın ‘‘Easy Love’’ kadar başarılı olamaması gibi bir korkunuz var mı?

- Bunu hiç düşünmüyorum. Şarkı söylemek bir hayat biçimi. Eğer bunu tamamen ticari bir havaya sokarsanız, mutluluk duygunuz azalabilir diye düşünüyorum. O yüzden de işin ticari boyutunu, yani şarkının ne kadar sattığını düşünmüyorum.

Türkiye'ye ilk gelişiniz mi?

- Evet, ilk kez geliyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. İnsanlar bana çok dostça davrandılar. Geçenlerde katıldığım televizyon programında benim şarkımı herkes birden söyledi, kulaklarıma inanamadım. Ama insanların beni görünce şaşırmaları ve tezahürat yapmaları çok hoş bir duygu. Bu hisle yeni tanışıyorum açıkçası.

Beğendiniz mi peki?

- Daha henüz hiçbir şey göremedim. Ama biraz vaktim olursa görmek istiyorum. Mesela dansçılarım şimdi alışverişe çıktılar. Ben de biraz alışveriş yapmak istiyorum.

Modayı takip eder misiniz?

- Hem de çok. Bende delilik derecesinde bir moda takibi vardır. Her yeni çıkan akımı izlerim, öğrenirim ve uygularım. Bütün çıkan dergileri bir bir okuyup, kimler ne giymiş, modada ne yenilikler yapılmış öğrenmeye çalışıyorum.

FAVORİSİ GAULTİER

İşiniz gereği mi takip ediyorsunuz modayı?

- Hayır, zaten ben çok seviyorum modayı, giyimi. Benim için işin gereği olmasına gerek yok. O yüzden de severek takip ediyorum.

Peki tarzını en çok beğendiğiniz modacı kim?

- Kesinlikle Jean Paul Gaultier. Onun çizgilerini çok beğeniyorum. Bence tam benim vücut yapıma ve tarzıma uygun giysiler.

Türk kadınlarına bakarak, bizde modanın ne derece takip edildiğini söyleyebilirsiniz?

- Bence iyi derecede. Çünkü kadınlar gayet modern ve hatta trendi giyiniyorlar burada. Akımlara uymak sadece giysiyle olmaz. Sizin kadınlarınız kıyafetleri haricinde saçları, çantaları ve ayakkabılarıyla da modayı yakından takip ediyorlar...

Kimdir Lady?

Gerçek adı Tania Claire Dixon.

1975 yılında Guadaloupe'da doğdu.

Yarı Amerikalı yarı Fransız kanı taşıyor.

1994'te Fransız prodüktör Philip Bournat sayesinde Fransız-İtalyan ortak yapımı olan ‘‘Can You Feel It?’’ adlı albümü yaptı.

En sevdiği müzik türü caz.

Favori şarkıcısı Michael Jackson.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!