Aşk kapısının önünde bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Aşk kapısının önünde bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 00:00

Mustafa Sandal ile "Aşka Yürek Gerek" şarkısına yaptığı düetle Türkiye’de popüler olan Yunan şarkıcı Natalia Doussopoulos, yeni albümünün tanıtımı için yeniden İstanbul’a geldi.

Natalia, "Çok özledim" dediği Türkiye ile ilgili olarak müzikten futbola kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı.

* ALBÜM

You’re My Music-Sen Bana Şarkılar Söylettin adlı yeni albümümde 18 şarkı var. Albümde, sözlerini Zeynep Talu’nun yazdığı beş Türkçe şarkı da yer alıyor. Pop, tango, rock, hip-hop gibi farklı türler denedik. Türkiye’nin en iyi müzisyenleriyle çalıştım. Bazı şarkıların sözleri bana ait. Aslında bu albüm ilk Yunanistan’da çıktı. Türkçe okurken biraz zorlandım ama çok çalışarak dil sorunu çözmeye çalıştım.

* TÜRKİYE

Türkiye denince aklıma sadece şiş kebap ve rakı gelmiyor. En çok dikkatimi çeken özelliğiniz misafirperverliğiniz. Bir şey istediğim zaman hemen yerine getiriliyor. İnsanlar vefasız değil. Türkiye’de birçok turistik ve tarihi yer gördüm. Türkiye’ye gelmediğim zaman kendimde bir eksiklik hissediyorum. Çünkü üç sene İstanbul’da yaşadım. Burada çok iyi dostlarım var.

* ATATÜRK

Selanik doğumlu olduğunu ve modern Türkiye’nin temellerini attığını biliyorum. Türkiye’nin böylesine uygar bir ülke olmasının en önemli nedeni Atatürk. Türkiye’nin ona çok saygı duyduğunu biliyorum. Gördüğüm kadarıyla Atatürk, Türk kadınının hayatını modern anlamda çok etkilemiş. Selanik’teki evini ziyaret edecek hiç vaktim olmadı.

* FUTBOL

Aram iyidir... Dünya Kupası’nda Arjantin ya da Brezilya’nın kazanmasını çok istiyordum ama olmadı. Fransa’nın Brezilya’yı yenip finalde İtalya’ya yenilmesi beni çok üzdü. Türk takımı olarak Galatasaray’ı tutuyorum. Çünkü UEFA Kupası’nı kazandılar. Bu çok büyük bir başarı. Kendi ülkemde ise Olimpiakos’u tutuyorum. Futbolcu olarak da Hakan Şükür, Necati ve Hasan Şaş’a hayranım.

* DİN

Tanrı inancım çok fazla. Her konser öncesi sahneye çıkmadan Tanrı’ya dua ederim. Duaların beni ve ailemi koruduğuna inanıyorum. Dua ederken kendime dair hiçbir ricada bulunmuyorum, sadece Tanrı’ya şükrediyorum. Yunanistan’da çok fazla Müslüman var. Müslümanların da hakları korunmalı. Aslında benim için önemli olan tek bir Tanrı’nın olması. Benim için camide ya da kilisede dua etmek arasında bir fark yok. İbadet yeri önemli değil, önemli olan kime ibadet ettiğiniz.

* TÜRK POPU

En sevdiğim Türk şarkıcı Mustafa Sandal. Biliyorsunuz kendisiyle düet yapmıştım. Candan Erçetin, Sezen Aksu, Mor ve Ötesi, Tarkan ve Kargo’yu da beğeniyorum. Bu sanatçıların sevdiğim şarkılarını konserlerimde de söylüyorum. Mesela konserlerimde Mor ve Ötesi’nin "Bir Derdim Var" adlı şarkısını hep söylerim.

* ERKEKLER

Özellikle bir Türk erkeği ile evleneceğim diye bir durum söz konusu değil. Benim için ırksal ve dini kimlikler önemli değil. Bir Çinli’yle de evlenebilirim. Aşkı durduramazsınız. Aşk kapısının önünde her zaman bekliyorum. Şu an hayatımda kimse yok. Türk erkekleri yakışıklı. Bir Türk erkeğiyle aşk yaşadım. Aslında bir Türk erkeğiyle birlikte olmak çok zor. Çok kıskançlar. Çünkü ben sabit bir yerde duran insan değilim. Özgürüm, dünyanın her yerine gidiyorum. Bana ayak uydurmaları çok zor.

* DOSTLUK

Türk ve Yunan dostluğuna inanmasaydım şu anda burada olmazdım. Türkiye’de olmamın tek bir sebebi var o da halkların kardeşliği. Türk ve Yunan halkları arasında hiçbir sorun yok. Bu dostluk eskiye oranla çok iyi ve daha da ilerleyecek. Çünkü çok fazla ortak yönümüz var. Yemek olsun, konuşma tarzı olsun, tip olsun hep birbirimize benziyoruz. Yunanlılar bugünün işini yarına bırakır, çok rahatlar ama Türkler çok aceleci. Her şey hemen olsun istiyorlar. Bu konuda çok ısrarcılar.

* KIBRIS

Kıbrıslılar hakkında konuşamam. Çünkü ne Rum ne de Türk tarafı hakkında çok fazla bir bilgiye sahibim. Londra’da büyüdüm. Bir Yunanlı olarak Londra’da yaşadım. Kıbrıs’ta yaşananlar hakkında çok fazla bir bilgim yok.

* LOKUM

Lokumun Türklere mi yoksa Yunanlılara mı ait olduğunu bilmiyoruz. İki ülkenin yemek kültürleri iç içe geçmiş. Aynı yemeklere sahip olmak çok güzel. Belki de lokum Araplara ait. Yemek kültürü konusunda kesin yanıtlara ulaşmak çok zor. Bu tartışma rakı, baklava ve yoğurt gibi birçok besin maddesinde de yaşanıyor. İnsanlar niye bunlara takıyor hiç anlamıyorum. Sonuçta bu iki halk yıllarca beraber yaşadı. Önemli olan sevinci ve acıyı yani aynı kaderi paylaşmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!