Aşk hastalıklı bir duygudur

Güncelleme Tarihi:

Aşk hastalıklı bir duygudur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 00:00

Yaz albümünü "Kişiye Özel" adlı yeni albümüyle karşılayan Emre Altuğ, Kelebek'e verdiği röportajda aşk hayatına dair de çarpıcı itiraflarda bulundu.

Haberin Devamı

Aşk hastalıklı bir duygudur
Emre Altuğ fotoğrafları için tıklayın

Çağla Şıkel'le ilişkisinde fırtınalı dönemin bittiğini belirten ve "Çok gelgitli dönemler oldu ama biz de insanız. Şimdi her şey yolunda" diyen Altuğ, aşkın tüm hastalıklı duyguları barındırdığını da sözlerine ekledi: "Aşk, bütün hastalıklı duyguları içinde barındıran bir durumdur. Yani hastalıklı bir haldir. İçinde paranoya ve şizofreni de var. Her aşk için bir savaşa girersin ve savaşların hepsi bir aşkın neticesinde çıkmıştır."

Sting’le sahneye çıkmak istiyorum

Dünyaca ünlü müzisyenlerle hazırladığı yeni albümü "Kişiye Özel"le listelere hızlı bir giriş yapan Emre Altuğ’la derin ve özel bir röportaja imza attık. Aşkın hastalıklı ruh hallerinden psikolojisinin bozulduğu andaki kaçışlarına kadar her şeyi anlatan Altuğ, "Artık Sting’le sahneye çıkmak istiyorum..." diyor.

Haberin Devamı

Albümü kimler hazırladı?

- Albümün müzik direktörü, prodüktörü, söz yazarı ve bestecisi benim. Albümün aranjörü Mustafa Ceceli. Bir tek Kapış Kapış’ın aranjörü Volga Tamöz. Benim yazmadığım üç parça var. Bir tanesi "Gidecek Yerim mi Var" ve "Aşka Kıyamet"in bestecisi Yalçın Akyıldız’ın parçası. Bir diğeri Kapış Kapış, Şehrazat’ın nefis parçası. İlk klibimizi zaten ona çektik. Bir de "Seni Kaybettim" adlı şarkı var. O da Mustafa Ceceli’nin Antalya’da yaşayan genç bir arkadaşın parçası.

- Duyduğumuza göre "Kişiye Özel"de Dave Weckl  gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle çalışmışsınız.

- Önemli ve çok sevdiğim müzisyenler onlar. Burada da yapardık bunları elbet. Ama insan biraz da hem bu şımarıklığı yaşamak hem de buradaki dinleyicisine dünya standartlarında bir şey sunup böbürlenmek ve gururlanmak istiyor.

/images/100/0x0/55eace1af018fbb8f897cea0
Aynanın karşısında kendinize baktığınız zaman neler görüyorsunuz?

Haberin Devamı

- Kusurlarımı görüyorum. İnsan 36 yıl aynanın karşısında aynı surata, fiziğe bakarsa kusurlarını görmeye başlar. Gözüme ne olmuş, şuramda bir şey mi var, sivilcem mi çıkmış? Kilo mu almışım, zayıflamış mıyım?... gibi şeyler görüyorum. Bazen kendimi modumla alakalı iyi hissediyorum, bazen de çok kötü görüyorum ve dışarı çıkmak istemiyorum.

Bu albümün diğerlerinden farkı ne?

- İlk kez bu albüme süreç ayırdım ve oturup disiplinle bu albümü bitirdim. Eskiden bir şarkının aranjesini yapıp diğeri için ruh halimi bekliyordum. Evde konsantrasyonumu etkileyecek bir şey yapmadım, televizyon bile açmadım. Hatta duyacağım bir şeyden etkilenirim o kulağıma da yansır, üretimimi etkiler diye korktum. Ben hiçbir zaman yabancı, yerli kimseden bir şey çalmadım. Bir tane tatsız bir olay olmuştu bir albümde ama o şarkıyı hemen albümden çıkartarak bu hatayı telafi ettik.

Haberin Devamı

Bu beste ve söz çalıntı konusu dünya müzisyenlerinin de Türkiye’deki kadar konuşulan tartışılan konu olmasa gerek...

- Amerika’da zaman geçirdiğim için biliyorum orada böyle bir konu bile geçmiyor çünkü oradaki ilişkiler güven üzerine kurulu. Ama güven kaybedilirse suç çok büyük olur. Kandırıldıklarını anladıkları an affetmiyorlar. Benim başıma şu geldi; arabamın plakası düştü ve ben aldım ön camına koydum. Ertesi gün bir yerde polis ceza yazmış plakası yok arabanın diye. Ben de hemen plakanın ön camda olduğunu belirten bir mail attım. Adamlar hemen cevap yazmışlar, arabanızın ön camında olan plakasıyla birlikte fotoğrafınızı çekin ve bize gönderin. Biz de ceza paranızı iade edelim yazmışlar hemen. Kimse; "Sen plakayı oraya sonradan koyup fotoğrafı çekersin" demiyor ki

Haberin Devamı

Ünlü biri psikolojisini nasıl korur?

- (Kahkaha atıyor) ayda beş kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatıyorum bazen koruyamıyorsun cidden. Bu yıprandığım zamanlarda kaçıyorum buradan. Amerika’ya gidiyorum ve iki ay vakit geçiriyorum orada. Los Angelas benim için inanılmaz terapi merkezi, ağabeyim ve eşi ve yeğenlerim orada. Orada tanınmıyor olmak da beni rahatlatıyor ve ciddi anlamda kendimi yeniliyorum. Buraya oradan bakmak çok güzel. Buradaki kaosu görebiliyorsun.

Aşk hastalıklı bir duygudur
Şımarıkça bir hayalinizi söyler misiniz son olarak?

- Artık Sting’le aynı sahnede olmak istiyorum. Geçen sene Sting buraya geldiğinde Arena’da ön grubu olarak çıkma fikri vardı, bu beni çok heyecanlandırmıştı. Fakat kendisi oğlunun çıkmasını istedi. Sonra Sting’le Los Angelas’ta tanıştım. Onun orada bir barı ve kulübü var. Şimdilik merhabalaşıyoruz ama bir dahaki gidişimde karşılaşırsak bir Türkiye turnesinde ön grup olarak sahneye çıkmak istediğimi bizzat kendim söylemek istiyorum. Bu şımarıkça ama güzel bir hareket olur.

Haberin Devamı

Aşk bütün hastalıkları içinde barındırıyor

- Aşk paranoyak bir duygu mudur? İlişkiler hep bir deneme ve şüphecilik üzerine gördüğüm kadarıyla çünkü...

Aşk, bütün hastalıklı duyguları içinde barındıran bir durumdur. Evet deneme özellikle bizim sektörde uç boyutlarda. Güvensen de zor, güvenmesen de! Bu kadar olan bitene gözünü kulağına kapatman ve ilişkini yaşaman zor ve çaba gerektiriyor. Aşk hastalıklı bir hal. İçinde paranoyaklık ve şizofreni de var. Bütün duyguları barındırıyor. Bir şarkımda yazmıştım, Her savaş bir aşk için, her aşk bir savaş bir biçim! Her aşkın için bir savaşa giriyorsun. Bu bir kadın olabilir, vatan aşkı olabilir.

Albümde Çağla da var

- Çağla Şıkel’le olan ilişkiniz rayına oturmuş gözüküyor...

Evet her şey yolunda gidiyor gözüküyor. Çıkıp da medya önünde göz önünde yaşamaktan hoşlanmıyorum. Ben çok fazla medya önünde özel hayatımı anlatma taraftarı değilim. Bizim bile kendimizi tanımlamamız, birbirimizin hayatındaki yerini anlamamız zaman aldı.

- Çok gelgitli oldu bu zaman dilimi...

/images/100/0x0/55eace1af018fbb8f897cea4
Evet... Ancak şimdi  daha huzurlu ve dinginleştik kendi içimizde.

- Peki, bu albüm kamp dönemi dediniz kendiniz için. Çağla bu uzaklıktan rahatsız olup alındı mı? Yoksa albümde kendisi de yer alıyor şarkılarda diye sakince bekledi mi? Biraz uzak kaldık evet. Mutlaka düşünmüştür parçaları o da. Kaldı ki, onunla yaşadığım duygular da var bu albümde. Son üç yıl içinde yaşadığım birçok duygu var albümde.

Röportaj: Dilek DALLIAĞ Fotoğraflar: Sinan ÖZBALKAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!