Asiyim, asimetriyi seviyorum

Güncelleme Tarihi:

Asiyim, asimetriyi seviyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:37

Dünya moda arenasında ona "Çılgın Fatima" diyorlar. Dekolteye bayılıyor, transparanlıktan çok hoşlanıyor. Tasarım yaparken kendini model alıyor. "Kendi zevkime, vücuduma göre çiziyorum, mankenlere de oluyor" diyor. Manken gibi bir vücuda sahip olduğu için arada sırada podyuma da çıkıyor. 2000 yılında 1 milyon dolarlık elmasla süslü bikiniyle çıkmıştı, o hálá unutulmuyor. Portekizli modacı Fatima Lopes If Fuarı’nın açılış defilesini yapmak için İstanbul’a geldi. Lopes’in bundan sonraki durağı Paris. Tasarımcı Paris Moda Haftası’nın da açılışdefilesini yapacak.

Aslında turizm eğitimi aldı. Ama kendini bildi bileli kıyafet tasarlıyordu. 15 yıl önce modacı olmak istediğine karar verdi. Kariyerinin ilk yedi yılını Portekiz’de, son sekiz yılını Paris’te tamamladı. Atlantik Okyanusu’nun ortasındaki tropikal Madeira Adası’nda doğduğundan olsa gerek, mayo ve bikini tasarlayarak işe başladı. Hava sıcaktı, kimsenin çok fazla giyinmeye ihtiyacı yoktu! Çıplak, seksi, transparan şeyler üretti; böyle ünlendi, adı Çılgın Fatima’ya çıktı.

Fatima Lopes’e sorduğum ilk soru bu konuyla ilgiliydi. Çılgın Fatima olarak anılmasını şöyle açıklıyor: "Hayatım boyunca istediklerimi, istediğim şekilde yaptım. Bariyerlerim, tabularım, sınırlarım hiç olmadı. Kendime özgü farklı bir tarzım var. Bu yüzden beni tanıyanlar sıra dışı olduğumu düşünüyor. Bence insan vücudunda saklanması gereken hiçbir şey yok."

Tüm bu söylediklerinin aksine seksilik için dekoltenin şart olmadığını düşünüyor. Elegan ve şık bir çizgide tasarım yaptığını söylüyor. Dekolteli tasarımlar koleksiyonunun yüzde onunu oluşturuyormuş. "Bakın bugün dekolte giyinmedim. Ama kendimi seksi hissediyorum" diyor.

Asimetrik mayo ve bikinileri Fatima Lopes’in meşhur ettiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Bununla ilgili, "Hayal gücüm sınır tanımıyor. Düzgünlük beni her zaman rahatsız eder. Asimetrik askıları ve kesimleri asiliğim yüzünden kullandım. Çok beğenildi" diyor.

Fatima Lopes’in en bilinen butiği Lizbon’da bir gece kulübünün içinde yer alıyor. 1200 metrekarelik dükkandan en çok kulübe gelenler alışveriş yapıyor. Atmosfere uygun olarak ışıltılı ve seksi kıyafetler satan Fatima Lopes, "Bar da dükkan da sabah dörde kadar açık. İnsanlar saat dörde kadar alışveriş yapıyorlar. İki şarkı arasında kostüm değiştiren bile oluyor" diyor.

Sibel Arna’nın Fatima Lopes ile yaptığı röportajı bu gece saat 23.05’te CNN Türk’teki Trends programında izleyebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!