Arya Su’nun büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Arya Su’nun büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2023 07:00

ÇEV Sanat‘ın desteklediği 13 yaşındaki Arya Su Gülenç, Almanya’da düzenlenen 16. Uluslararası Pianale Piyano Yarışması’nı kazanan en genç piyanist oldu.

Haberin Devamı

Almanya’nın Fulda şehrinde gerçekleşen 16. Uluslararası Pianale Piyano Yarışması’nı Çev Sanat’ın QNB Finansbank katkılarıyla sürdürdüğü ‘Genç Yetenekler Projesi’ kapsamında müzik eğitimine devam eden Arya Su Gülenç kazandı. 13 yaşındaki Arya Su, 13-29 yaş aralığında piyanistlerin katıldığı prestijli yarışmayı kazanan en genç müzisyen olarak tarihe geçti.

Arya Su, yarışmada kazandığı ödülün yanı sıra 2024-2025 eğitim yılı için Pianale Festivali’nin masterclass programına burslu olarak katılma hakkını elde etti.

ALMANYA BASINI: DAHİ ÇOCUK

Fulda basınında çıkan haberde Arya Su Gülenç hakkında “13 yaşındaki Arya Su Gülenç, dahi diyebileceğiniz bir çocuk. Rachmaninoff’un ‘Etüt op.33’ünü, ardından Debussy’nin ‘Reflet’lerini ve bir Prokofiev sonatını parlak bir şekilde çalarak izleyenleri hayrete düşürdü” ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Bursa Yıldırım Setbaşı Ortaokulu 8’ici sınf öğrencisi olan Arya Su Gülenç, Çev Sanat’ın QNB Finansbank katkılarıyla sürdürdüğü ‘Genç Yetenekler Projesi’ kapsamında 2018’den bu yana destekleniyor. Daha önce pek çok uluslararası müzik yarışmasında ödüller kazanan Arya Su, Yıldız Aslonova’dan bireysel piyano dersleri alarak müzik eğitimine de devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!