Arka Sokaklar onlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Arka Sokaklar onlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2006 00:00

Kanal D’de bu gece, Türker İnanoğlu’nun yapımcılığını, Orhan Oğuz’un yönetmenliğini üstlendiği Arka Sokaklar adlı yepyeni bir polisiye dizi başlıyor. İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şube’de görev yapan beş kişilik özel polis timinin nefesleri kesen maceralarını konu alan dizi, polislerin gerçek yaşamını en ince ayrıntısına kadar anlatmayı hedefliyor. Emniyetten danışmanların görev aldığı dizinin beş başrol oyuncusuyla konuştuk.

Cinlerle Periler’deki gibi yine bir aksiyon dizisinde rol alıyorsunuz?

- Evet, geçmişe dönmüş gibi oldum. Ama bu dizide çok daha erkeksi bir karakteri oynuyorum.

 Dizide hangi karakteri canlandırıyorsunuz?

- Asayiş ekibindeyim. Bunca erkek arasında hiç de kadın gibi durmuyor Zeynep. Ekipteki tek kız benim ve cinsiyet ayrımı olmadan çalışıyoruz. Ben de erkeklerle birlikte duvardan atlıyorum, hırsızları yakalıyorum. Onun için bütün vücudum mosmor. Ama rolümü çok seviyorum. 

Çekimlerden önce kadın polisleri gözlemlediniz mi?

- İşlerinde nasıl cinsiyetlerini ön plana çıkartmadıklarının gözlemledim. Bizim işimiz gözlem. Zaten danışmanlarımız var emniyetten. Her şeyi gerçeğine uygun çekmeye çalışıyoruz. Bu polislerin gerçek yaşamını anlatan bir dizi. Polislerin özel yaşamını da ekrana getiriyoruz. 

Kadın ve erkek polisler arasında ayrım var mı?

- Çok fazla yok. Kadınlar da zaten çok fazla erkeksiler. 

Gerçek hayatta bir korumayla dolaşıyorsunuz...

- Koruma demeyelim de şoför diyelim...

Bütün vücudum mosmor

Arka Sokaklar’da sert kadın polis Zeynep’i oynayan Gamze Özçelik, rolü gereği duvarlara atlayıp zıplamaktan vücudunun mosmor olduğunu belirtiyor. Özçelik; "Emniyetten danışmanlarımız var. Her şeyi gerçeğine uygun çekmeye çalışıyoruz." diyor.

Bu dizide herkes başrol

 Çekimler nasıl gidiyor?

- Polisiye bir dizi olduğu için bayağı meşakkatli bir proje. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde polisiye çekmek gerçekten zormuş. İstanbul’da polis olmak zor. 

Hangi karakteri canlandırıyorsunuz?

- Komiser Mesut’u oynuyorum. Daha önce Güneydoğu’da görev yapmış, sonra İstanbul’a tayin edilmiş. Çok sert bir komiser. Ama yaşadığı şeyler yüzünden sert. Kont adında bir kurt köpeği var, K-9. 

Spor yapıyor musunuz? Bu dizi için özel bir çalışma içinde misiniz?

- Spor yapıyorum. Ama özellikle bu dizi için değil tabii. Burada tek bir karakter yok. Bu bir ekip dizisi. Kısacası bu dizide herkes başrolde.

 Özel hayat ne durumda? Pamela Spence ile ilişkiniz devam ediyor mu?

Evet ilişkimiz çok güzel gidiyor.

Baron artık devletin hizmetinde

 Dizideki özel timin lideri komiser Rıza’yı canlandırıyorsunuz değil mi?

- Evet. Lider ve koruyucu kimliğinden dolayı ona Rıza Baba da diyorlar. İyi yürekli, şefkatli, tatlı sert bir komiseri oynuyorum. 

Kurtlar Vadisi’nin Baron’u artık devletin hizmetinde...

Artık devlete hizmet etme kararı aldım. Benim için doğru olan da bu. Bir takım tedirginliklerimden dolayı Kurtlar Vadisi’ni bırakma isteğim anlayışla karşılanmıştı.

Benim 1,5 yıl önce dizi hakkında yaptığım uyarılar ne yazık ki, gerçeğe dönüştü. Okullardaki şiddetin tek nedeni tabii ki, Kurtlar Vadisi değil. 

Sizce izleyicilerin yeni rolünüze tepkisi nasıl olur?

Tam olarak nasıl bir tepki vereceklerini bilmiyorum. Herhalde artık yasa adına çalışan bir adam olduğum için sevineceklerdir. Sayın Türker İnanoğlu uzun soluklu bir dizi yapmak istiyorum demişti. Biz de herhalde ekip olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden emekliye ayrılırız. 

Deniz Türkali ile sahnelediğiniz Kuklacı oyununuz beklenen ilgiyi görmedi değil mi?

- Hayır, görmedi. Belki izleyiciler gerilimi sevmedi belki de oyunun zamanlaması yanlıştı. Çünkü oyunu sert kış sezonunda sahneledik. Zaten az oynadık. Belki bu sene devam ederiz.

Bu kez light değil

Çocuklar Duymasın’ın Light Selami’si Özgür Ozan, bu kez Hüsnü Çoban adlı bir polis rolünde. Ozan, "Light Selami kadar olmasa da yine yumuşak, sempatik bir karakteri oynuyorum" diyor.
 Öncelikle canlandırdığınız karakterden biraz bahseder misiniz?

- Hüsnü Çoban karakterimin ismi. dört çocuğu var, bir tanesi de yolda. Hayat pahalılığından maaşı yetmediği için İstanbul’dan ayrılıp taşraya gitmek adına amirlerinden tayin isteyen bir karakter. Ama amirleri onu çok sevdikleri için tayinini çıkarmak istemiyorlar. Ama Hüsnü’nün sürekli bir yırtma çabası var. Yumuşak karakterli ve işini iyi yapan bir polis. 

Daha önce hiç bir polisi canlandırmış mıydınız?

- Hayır hiç oynamamıştım. Oyuncu olduğumuz için yelpazemiz geniştir, her türlü rolü oynarız. Bence bir polisi canlandırmak çok keyifli.

 Hüsnü Çoban karakteriyle Light Selami tarihe karışacak galiba.

- Çocuklar Duymasın’da izleyiciler beni daha yumuşak başlı bir karakter olarak biliyordu. İnsanların kafasına Light Selami olarak kazındım. Aslında Hüsnü sert bir karakter değil. Yani tipleme olarak çok keskin bir dönüş yapmıyorum. Sevecen, ailesine bağlı, sempatik ama görevinin başında son derece acımasız, kimseye aman vermeyen ve suçluların korkacağı bir polis Hüsnü Çoban.

Hep polis olmak isterdim

Survivor yarışmasında birinci olduktan sonra dizilerde oyunculuğa başlayan Uğur Pektaş, en tehlikeli görevleri üstlenen Komiser Murat’ı canlandırıyor. Polis olmak Pektaş’ın çocukluk rüyasıymış.

 Gamze Özçelik ile aşk yaşadığınıza dair çıkan haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Çok saçma bir haber. Fotoğraftaki kişi ben değilim. Yok öyle bir şey. 

Canlandırdığınız karakterden biraz bahseder misiniz...

- Küçüklüğümden beri polis olmayı isterdim. Çocukluk hayalim dizide gerçekleşti. Murat adında, atik, hırslı, işini seven bir komiseri canlandırıyorum. 

Arka Sokaklar, Gamze ile oynadığınız ikinci dizi değil mi?

- Evet, Düşler ve Gerçekler’de de birlikte oynamıştık. O dizi yarım kalmıştı ama bu proje çok iddialı. 

Yeni Survivor’da yer almayı istiyordunuz, değil mi?

- Evet, Yunanistan’ın bir adasında çekiliyormuş. 8 Yunanlı, 8 Türk yarışacakmış. Bende yer almak isterdim ama eski katılımcıları almıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!