Aramızdaki çekimi hep taze tuttuk

Güncelleme Tarihi:

Aramızdaki çekimi hep taze tuttuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Hollywood’un en ‘cool’ erkek yıldızı Robert Downey Jr. ve daha yeni ‘dünyanın en güzel kadını’ seçilen Gwyneth Paltrow bu hafta gösterime giren Iron Man 3’ü şöyle özetliyor: “Kendimizi sonuna kadar zorladık. Sonuç kusursuz oldu.”

Haberin Devamı

ROBERT DOWNEY JR.
Bu film hayatta önceliklerimi değiştirdi

‘Iron Man’ olmayı kabul ettiğinizde insanların bu karakterle aralarında bu kadar bağlantı kuracağını tahmin etmiş miydiniz?
- O sezgi içimde kesinlikle vardı.  Çünkü elle tutulur bir projeydi.
O ne demek?
- Çoğu süper kahraman filminde ütopik ve gerçekleştirilemeyecek şeyler karşımıza çıkıyor. ‘James Bond’ ve ‘Görevimiz Tehlike’ gibi filmlerde hayatta karşımıza çıkabilecek şeylere dayanıyor. ‘Iron Man’ bu iki türün tam ortasında. Oradaki boşluğu dolduruyor.
Serinin ilk filminden bu yana beş sene geçti. Neler değişti?
- Öncelikle ben beş yaş daha yaşlandım. Sanırım ilk ‘Iron Man’ henüz kendini ispatlamamış bir proje olduğu için yoğun bir stres altında umut ve heyecanla çalışırken, son filmde eğlenceyle çalıştık. Sanki bu işi yeterince uzun süredir yapıyormuşuz gibi bir histi. Bir de ilk filmden bu zamana önemsediğim şeyler değişti.
O değişimleri anlatır mısınız?
- İlk iki filmde kollarımın iri görünmesi, ışığın nasıl olduğu ve benim çekici ve komik olup olmadığım önemliydi. Bu sefer nasıl göründüğümden çok diğer karakterler üzerine kafa yordum. Ne de olsa izleyici beni iyice benimsedi.
Gösterişli kostüme gelirsek...
- İlk filmdeki kostüm çok ağırdı. Sonra o kostümü kalıcı yapabilmek için bir sürü insan üzerinde çalıştı. Bu da işimi kolaylaştırdı.
Gwyneth Paltrow’la yeniden çalışmak nasıldı?
- Bu sefer de inanılmaz bir enerjiyle karşımdaydı. Aramızdaki çekimi seri boyunca hep taze tuttuk. Çünkü Gwyneth filmde aşka meyli olan bir kadın kahraman. Beni de en çok bu heyecanlandırdı.
Bu filmden beklentimiz ne olmalı?
-  Amacımız izleyiciyi daha da heyecanlandırmak. Iron Man 3’ün başında, karakterimiz artık yarayla uğraşması gerekmeksizin, ‘kusursuzlaştırılmış’ bir kalbe sahip. Peki ortada bir sorun kalmadığına göre, şimdi ne yapacak? Başka ne varsa denedik, ne varsa yazdık ve üzerinde konuştuk. Şansımızı ve kendimizi sonuna kadar zorladık. Sonuç nefis oldu.

Haberin Devamı

GWYNETH PALTROW
Dövüşürken iyi görünmek için o kadar çabaladım ki!

‘Iron Man’ efsanesini yaratan nedir?
- Karşımızda kendi için aydınlık ve karanlık yanları olan bir insan figürü var. Ayrıca bu hepimizin hikâyesi.
Hepimizin hikâyesi mi? Bunu biraz açıklar mısınız?
- Yani hepimiz her zaman içimizdeki zıt kutupları uzlaştırmak için uğraşıyoruz. Karanlık yanımızı kabullenip aydınlık tarafımızı daha çok parlatmak istiyoruz.
Canlandırdığınız Pepper Potts’un Iron Man’in hayatında nasıl bir yeri var?
- Pepper erkeğini çok seven, ona destek olan, bir yandan da onu kontrol altında tutan bir kadın. Gerçekten aralarında çok tatlı bir ilişki var. Bunu canlandırmak da zor olmadı. Çünkü Robert’la hep harika bir çalışma arkadaşlığımız oldu. İnsanlar bizim karakterlerimiz arasındaki ilişkiyi izlemeyi seviyor. Aramızdaki çekim ve iyi enerji de bu durumu körüklüyor.
Bu filmde Pepper Potts’u nerede buluyoruz?
- Tony Stark yani Iron Man ile ciddi bir ilişki yaşıyorlar. Pepper onun Malibu’daki evine taşınmış ve hâlâ Stark için çalışıyor. Yani hayatları artık iç içe ve ilişkilerinde artık rahata ermiş durumda. Her şey rayına oturmuş. Birbirlerini çok iyi tanıdıklarını ve ciddi bir ilişkileri olduğunu size hissettiriyorlar.
Serinin diğer filmlerinden
farkı ne?
- Hikâyenin başladığı ve bittiği yerler çok cesur. İlk filmin sonunda Tony Stark, “Ben, Iron Man’ım” diyordu. Bu, beklenmedik bir şeydi. Normalde bunun açıklanmaması lazımdı. Bu film de gerçekten hiç umulmadık bir biçimde bitiyor. Ana fikir, insanın kendini ve önemli olanın ne olduğunu keşfetmesi. Elbette bir de patlamalar, aksiyon ve heyecan var ama filmin alt metni çok duygusal.
‘Iron Man’ ne kadar duygusal ve kırılgan olabilir ki?
- Bence yanlış düşünüyorsun. Tony Stark’ın bu kadar popüler bir sinema kahramanı haline gelmesinin nedeni onun kırılganlığı. İlk filmde kendi kırılganlığının içine giriyor, onunla yüzleşiyor ve bir açıdan insanlığını buluyordu. İkinci filmde kırılganlığı en alt seviyedeydi. Bu filmdeyse onun çatlaklarını görüyorsun. Hayatında karanlık bir dönemden geçiyor.
Bu sefer siz de kostümü giyiyorsunuz…
- Evet. Pepper biraz, ağzı var dili yok bir karakterdi. Kostüm sayesinde ben de filmin içine daha çok karıştım. Eğlenceli, farklı ve maceraperest bir şeyler yapma fırsatı buldum. Kostüm hafif ve oldukça rahattı. Çocuklarım da beni o kostümle çok beğendi.
Oğlumun beni görünce gözleri kocaman açıldı. Sonra onlar da denedi. Her şeye değerdi.
Peki Robert Downey Jr.’ı gördüklerinde tepkileri ne oldu?
- Oğlum, ilk film vizyona girdiğinde henüz 1 yaşındaydı. Hiçbir fikri yoktu. Ama şimdi altı yaşında ve Iron Man ile Hulk’ın hayranı. Robert’ın Iron Man olduğunu anladığı günü hatırlıyorum. Zaten Robert’a karşı her zaman bir sempatisi vardı ama ilgisi iyice arttı. Iron Man’la arkadaş olduğunu fark etti.
Fiziksel olarak nasıl hazırlandınız?
- Zaten spor yapıyorum ama bu film için çok iyi form tutmam gerekiyordu. Birkaç hafta gerçekten çok sıkı çalıştım. Yediklerime dikkat ettim. Filmin sonunda beni dövüşürken, tam formumda görmeniz için çabaladım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!