Aramızdaki çekime ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Aramızdaki çekime ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 00:00

Seks hayatınız giderek sizi düşündürüyor. Üstelik "Bunu bir uzmana danışın" cümlesinden nefret ediyorsunuz. O halde Elele dergisinin ekim sayısında yer alan ve içinizdeki terapisti harekete geçirecek ipuçlarını dikkate almanızda yarar var.

Seks, tıpkı dans etmek gibi hepimizin, aslında en iyi olmak istediğimiz konuların başında geliyor. İşte belki de bu yüzden "süper" kıvamından "Amaannn neyse"ye dönüştüğünde, insanda bir şok yaratabiliyor. Bu durumun üstesinden gelmek kolay değil. Peki ne yapacağız?

1- NASIL İSTEYECEKSİNİZ?

Bir seks terapistine gidildiğinde genellikle, ilk başlarda her şeyin harika olduğu, ardından bir anda hepsinin uçup gittiği anlatılır. İşte terapistler o ilk her şeyin harika olduğu anlarla ilgileniyor. Böylece sizin ne istediğinizi, nelerden mutlu olduğunuzu hatırlamanızı istiyorlar. Bu şekilde sizi mutlu etmenin şifresini de çözüyorlar ve en önemlisi size çözdürüyorlar.

İlk adım: Seks yaşamınızın nereden nereye gittiğini gözden geçirin.

+ Eğer siz...

Kadınlar seksten uzak kaldıklarında paniğe kapılır. Kendinizi sadakatsiz ya da sevgiliniz tarafından terk edilecekmiş gibi hissedebilirsiniz. Oysa insanlar 20’li yaşlarında ya da emeklilik dönemlerinde bile, 30’lu yaşlarından daha fazla seks yaparlar. Neden mi? İş baskısı, ev baskısı, çocuklar... Bunlar size de yakın geliyorsa, seks yaşamınızın engellerini sıralayacağınız bir liste hazırlayın. Her altı haftada bir çocukları anneanneye bırakıp baş başa bir hafta sonu ayarlayın.

+ Eğer o...

Erkekler de aynı sebeplerden seksten soğur ama onlar bunu konuşmak söz konusu olduğunda kadınlardan daha çok zorlanırlar. Onunla konuşmaya sadece seksi değil, hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız her şeyi konuşarak başlayın. Bir şeyin yanlış gidip gitmediğini sorun. Ama onun her şeyi doğruca anlatmasını beklemeyin. Her şeyin ötesinde, pozitif kalın, kendi kendinize "Her şey yoluna girecek" demek bile yol alıyorsunuz anlamına gelir. Sakın hiçbir şey yapmadan, derin melankolilere dalarak beklemeyin. Kişisel düşüncelerinizi koruyun ama erkeğe de zaman tanıyın.

2- NASIL ELDE EDECEKSİNİZ?

Stres, baskı altında hissetmek ve performans korkusu erkekliği alıp götürebilir. Ereksiyon problemleri genellikle birden fazla sebebe bağlıdır. Önemli olan bunları çözmektir. Yani sorunu önce bir dile getirin. Çok fazla alkol mü alıyor, sizi mutlu edememekten mi korkuyor, çok mu yorgun? Öncelikle bu başarısızlığı ne kadar sıklıkla yaşadığını belirleyin. Çok sıksa bir doktoru görmeye ihtiyacı olabilir. Bu tip ereksiyon problemleri diyabet, yüksek tansiyon ya da prostat kaynaklı olabilir.

Baş başa bu duruma çözüm bulmak istiyorsanız, bir daha ereksiyon problemi yaşadığında onu yeniden denemeye zorlamayın. Sadece onu rahat bırakın ve sıkıca sarılın. Seksin ortasında birden ereksiyonu kaybediyorsa, birkaç sebebi olabilir. Mesela prezervatif kullanıyorsa, kendine uygun markayı kullanmıyor olabilir veya birlikte olduğunuz pozisyonda rahat etmemiş olabilir.

Orgazmın o’su

Büyükannelerimizin çağında, erkek istediği gibi orgazm olduktan sonra kadının ne istediğinin önemi kalmazdı. Bizim zamanımızda ise, erkekler eşlerini mutlu edebilmek için öyle bir baskı altına giriyorlar ki, bu da erken boşalma sorununu ortaya çıkarıyor.

İşte onu yavaşlatmak için üç kolay yöntem:

i
Orgazmının seksin sonu olduğunu düşünmesine izin vermeyin. Seks sırasında onu bir an durdurun ve başka oyunlara dalın. Sonra ilişkiye dönün.

i Yoganın ve nefes alma tekniklerinin, endişeyi ortadan kaldırdığı ve erken boşalmaya iyi bir çare olduğu konuşuluyor.

i Prezervatif kullanın. Özellikle değişik dokulu olanlardan.

Alışkanlık haline getirmeyin

Eğer bir pozisyonda orgazm olduğunuzu biliyor ve haliyle hep o pozisyonda seks yapıyorsanız, bu bir süre sonra sıkıcı bir alışkanlığa dönüşecektir. Ama bunun partnerinizi de sıkacağını unutmayın. Küçük bir tüyo: Yer değiştirin. Seks her zaman yatakta olacak değil ya.

3- NASIL SEVECEKSİNİZ?

Eğer tekniğiniz sizi coşturmuyorsa, eşinizi eleştirmeyin. Bu onu dondurmaktan başka işe yaramaz. Sadece "Yaptığını seviyorum ama benim istediğim haliyle yaparsan daha da seveceğim" diyebilirsiniz.

Hep aynı hep aynıysa...

Uzun süreli evli çiftler, genellikle sekste maceraperestliğin önemini unutur. Keşfedeceğiniz bir-iki minik fantazi olayı kesinlikle sizi ateşleyecektir. Şunu düşünün, en çok nerede ve nasıl kendinizi çok çekici hissetmiştiniz?

Ama bir fantazi planladığınızda, sakın kendinizi "aşırı" hissetmeyin. Eşinize, seks sırasında fantazileriniz olduğundan söz edin. Ya da en güzeli ona bir sms gönderin; "şu anda file çoraplar giyiyorum, beni görmek ister misin?" gibi bir şey mesela...

Fantezilerinizi özgürleştirmek için beş soru

1- Son zamanlarda en zevk aldığım seks hangisiydi?

2- Erotik olduğunu düşündüğüm son şey...

3- Seksle ilgili aklımdan çıkmayan şey...

4- Eğer seksi hissetmek için bir şey giyecek olsam ne giyerdim?

5- Beni ne utandırır ama merak da ederim?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!