Arabesk sevenlere özel bar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Arabesk sevenlere özel bar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2005 00:00

Arabesk sevenlere müjde: Yüzde yüz arabesk dinleyebileceğiniz bir barınız var artık. Gittim tetkik ettim, başlangıç için hiç fena değil. İlk kafa bozukluğunda tekrar gitme kararı aldım. İstanbul’da yaşayan her iki kişiden birinin ileride bir kafe açma hayali vardır ya, ben bu işi biraz ileri götürdüm: Bazen sırf eğlence olsun diye oturup o anki haleti ruhiyeme göre bar ve parti tasarlıyorum. Pek eğlenceli, tavsiye ederim.

İşte bunlardan bir tanesi de o gün işinden kovulanlar, haksızlığa uğrayanlar, terkedilenler, asker uğurlayanlar ya da ne bileyim yakında birbirinden uzak düşecekler için bir Arabesk Bar. Yani birahane veya pavyon gibi özünde arabesk olmayan, arabeskin bir meta olarak sunulduğu ve tüketildiği birmekan.

Geçen gün elime böyle bir yerin reklam pusulası (flyer deniyor) geçti.

Şöyle yazmışlar: Mon Arabeque, Türkiye’nin ilk ve tek arabesk barı. Nasıl mı? Gelin, kendiniz görün.

Tamam, dedim, sonunda biri akıl etti. Gittim tabii...

50-60 metrekarelik şirin bir dükkan Mon Arabesque. Beyoğlu Ağa Camii’nin arkasına düşüyor. Yeni açılmış. Turuncu-mor döşenmiş, temiz-pak bir hali var. Ben toplanıp gidene kadar saat çoktan gece bir olmuş, içerisi neredeyse boşalmıştı. İçeri girer girmez ilk gözüme çarpan havaya kaldırılmış rakı kadehleriyle Ahmet Kaya’nın tok sesine eşlik eden 6-7 kişilik bir grup. Çalan şarkı ‘Penceresiz Kaldım Anne’. Kızlı-erkekli, hepsi spor giyinmiş. Bazıları oturuyor, bazıları da kollarını birbirine atmış gözleri kapalı, ayakta söylüyor.

Köşede, yine onlar gibi spor giyimli iki genç var: Belli ki daha ‘ağır’ bir muhabbetin içindeler ama bira içiyorlar.

Barın önünde ayakta duran birkaç kişi var, bardaki görevliye ya içki ısmarlıyorlar ya da istek yapıyorlar. Çünkü barmen ve DJ aynı kişi. Güler yüzlü toyca bir garson bir yandan biten içkileri tazeliyor, bir yandan da şarkılara eşlik edip, sigarasından kaçak nefesler çekiyor.

Mekan benim kafamda tasarladığımdan hayli mütevazı. Oturdum, yine de iki bira içtim. Kredi kartı geçmiyor. Ama bira ucuz, 3 YTL. Mon Arabesque’i bet geceleriniz için şiddetle tavsiye ederim, terapi gibi. Gidin, oturun, paylaşın, sarılın ve ağlayın. Ben artık çıkmak zorundayım, saat neredeyse iki oldu.

Buraya ilk fırsatta kafa bozukken, başka bir kafası bozukla gelmek lazım. Çıkarken çalan şarkının hakkı da, o zaman verilir: Aah yanmışım beeen.. Aaaaaah sönmüşüm been!

ARABESK BARA ÖNERİLERİM

Fiks Mönü: Limitsiz viski, çiğköfte, fındık lahmacun

Girişe Buddha Bar gibi dev bir Müslüm ya da İbo heykeli

Barkovizyonda Küçük Emrah’ın kötü yola düşmeli filmleri

Kösele ayakkabılarının topuğuna basan garsonlar

‘Jilet atmadığınız için teşekkür ederiz’ tabelaları

Kapıda beyaz çorap, madalyon, kafi göğüs kılı kontrolü

Haftanın kokteyli: Akraba olmasın - Nil

Her cuma akşamı ‘Terk Edilmişler Gecesi’

Geceye terk edildiğine dair bir notla gelenlere indirim

Kapıdan direkt 1. Köprü’ye gündüz tarifeli taksiler

Taksilerde bütün TV’lerin telefon numaraları olan rehberler

MON ARABESQUE

İstiklal Caddesi, Öğük Sokak, No:6 (Ağa Camii arkası). (212) 251 33 40.

KAÇIRMAYIN

TEKNO SEVENLERE

Sven Vath, İndigo’da

İndigo’da her ay bir kez düzenlenecek olan West Friday’s serisinin ilk konuğu techno ve house’un Avrupa’da yayılmasını sağlayan Sven V?th. DJ, prodüktör, Frankfurt’ta Cocoon Club ve İbiza’da Amnesia’nın sahibi olan V?th bu akşam saat 22.00’de plak başına geçiyor. Biletler 15-25 YTL (212) 244 85 67

ROCK SEVENLERE

Steve Vai, Y.Melek’te

Dünyanın en önemli gitar virtüözlerinden biri olan Steve Vai 5 yıl aradan sonra tekrar Türkiye’de. Bu yıl çıkardığı ‘Real Illusions: Reflections’ albümünün turnesi için gelen Vai, saat 22.15’te Yeni Melek’te sahne alacak. Öğrenci ve ayakta-VIP biletleri tükendi. Kalanlar 35-55 YTL. (212) 244 97 00 ve Biletix.

OTELLERDE DÜNYA MUTFAKLARI

İstanbul’da bu hafta üç büyük otelde üç ayrı memleketin yemek festivali düzenleniyor. Bebek Otel’de 21-26 Kasım arasında Portekiz mutfağı ve şarapları günleri var (212- 358 20 00). Swissotel, daha da eğlenceli bir festivale başladı ve yarından itibaren ayın 27’sine kadar Cafe Suisse’te Singapur yemekleri sunuyor (212- 326 11 00). Ritz Carlton ise, Cintemani restoranda Fas Yemek Festivali yapmaya başladı, bugün başlayan festival Aralık’ın 4’üne kadar devam edecek (212- 334 44 95).

NE VAR, NE YOK?

The Plaza Otel, Barbaros Bulvarı’nın tepesinden Boğaz’ı gören roof’unda kahvaltı vermeye başladı (212) 274 13 13.

Bob Marley’in efsanevi grubu The Whailers pazar akşamı saat 20.00’de Yeni Melek’te çıkacak, Biletler Biletix’te 28-44 YTL (216) 556 98 00.

Mövenpick Otel, Azzur Restoran’daki brunch’a gelenleri (65 YTL) kapalı yüzme havuzundan, sauna ve hamamdan ücretsiz yararlandırıyor (212) 319 29 29.

Son zamanların en gözde mekanlarından 360 İstanbul’da cuma ve cumartesi akşamları Paris’ten gelen soul ve R&B müzisyeni Elhem’in canlı performansı var (212) 251 10 42.

Nardis Caz Kulüp’te bu gece ve yarın akşam Los Angeles’ın ünlü vokali Judy Wexler çıkıyor (212) 244 63 27.

Mövenpick Hotel’de yarın 7-14 yaş çocukları için hamur, pasta ve süsleme kursu var, ücreti 75 YTL (212) 319 29 29.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!