GeriKelebek Antep yemeğinin en iyi 10 adresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antep yemeğinin en iyi 10 adresi

Antep yemeğinin en iyi 10 adresi
refid:5319343 ilişkili resim dosyası

Geçen ay Karadeniz yemeğinin Karadeniz dışındaki en iyi adreslerini seçmiştik. Bu ay aynı seçimi Gaziantep mutfağında yaptık. Yani jüri üyelerimize Gaziantep yemeklerini en iyi yapan ama Gaziantep dışında bulunan restoranları sorduk.

Yuvalama, acılı ezme, şiveydiz, alinazik, küşneme şiş, fıstıklı kebap, ekşili ufak köfte, beyran çorbası, çir aşı... Bunlar Gaziantep’in birbirinden lezzetli ve her biri kendine has yemeklerinden ilk akla gelenler. Antep mutfağı, Antepli olmayanlar için kebap ve baklavadan ibaret gibi görünse de, aslında içinde yüzlerce çeşit tencere yemeği, dolma ve tatlıyı barındırıyor. Et ve acılı baharatlar temel malzemeyi oluşturuyor. Antep usulü lahmacun soğansız yapılıyor, nar ekşisi hemen her sofrada bulunuyor. İşte tüm bu yemekleri Gaziantep’e kadar gitmeden bulabileceğiniz adresler.

EN İYİ 10

1. Kaşıbeyaz - İSTANBUL

2. Develi - İSTANBUL

3. Mabeyin - İSTANBUL

4. Sahan - İSTANBUL

5. Çiya - İSTANBUL

6. Antebi - İSTANBUL

7. Altınşiş - ANKARA

8. Nezih - İSTANBUL

9. Antepli Ramazan Usta - İZMİR

10. Düveroğlu - ANKARA

KAŞIBEYAZ

Baklava bölümü ayrı

Kaşıbeyaz, İstanbul’un en eski et lokantalarından biri. 1987’den beri Florya’da, 22 dönüm arazi üzerine kurulu yerinde hizmet veriyor. Restoranın mönüsünde, acılı ve acısız Antep kebabı, Antep ezmeli kebap, fıstıklı kebap, keme kebabı (mantarlı kebap) gibi Antep usulü kebaplar bulunuyor. Bunların dışında Antep dolması, yuvalama, analı-kızlı, ekşili ufak köfte gibi tencere yemeklerini tadabilirsiniz. Yemekler, restoranın 17 yıllık aşçıbaşısı Halis Acil’in ellerinden çıkıyor. Kaşıbeyaz’ın içinde yalnız baklava satılan bir bölüm de var. Tel: (212) 663 28 90

DEVELİ

Malzemeler Antep’ten

Develi Kebap’ın Samatya’daki yeri, 44 yıldan bu yana Gaziantep mutfağından yemekler sunuyor. Antep’in ünlü fıstıklı kebabı, yıllar önce Develi’nin kurucusu Arif Develier tarafından yaratılmış. Yemeklerde kullanılan fıstık, biber salçası, marş, firik, nar pekmezi ve bulgur gibi malzemeler Gaziantep’ten getiriliyor. Lahmacunun içine soğan yerine taze sarmısak katılıyor. Develi’nin spesiyalleri arasında patlıcan dolma, ekşili ufak köfte, zeytinli cevizli pide var. Lahmacun 2.50, fıstıklı kebap 12, ekşili ufak köfte 6, zeytinli cevizli pide 2.50 YTL. Tel: (212) 529 08 33

MABEYİN

Köşkte hizmet veriyor

Mabeyin, 1958’de Gaziantep’te kebapçı ve baklavacı olarak kuruldu. 2003’ten beri, İstanbul Kısıklı’da tarihi Mabeyin Köşkü’nde hizmet veriyor. Restoranın 420 kişilik kapalı alan, 350 kişilik bahçesi var. Mönüsünde yuvalama, ekşili ufak köfte, kuzu eti ve nohutla yapılan şiveydiz, ekşili taraklık tavası gibi Antep mutfağına ait yemekler bulunuyor. Tencere yemeklerinin yanında Antep kebapları da var. Yuvalama 8, ekşili ufak köfte 8, ekşili taraklık tavası 20 YTL. Tel: (216) 422 55 80

SAHAN

Yöresel marketi de var


1970’te Caddebostan’da açılan Sahan Kebap’ın, Acıbadem şubesi girdi listemize. 1992’de açılan restoranın 100 kişilik kapalı, 50 kişilik açık alanı var. Mönüsü tümüyle yöresel yemeklerden oluşuyor. Spesiyalleri Sahan Kebap. Kömür ateşinde pişen etler, yufka içine konuluyor. Sonra arasına kaşar peyniri ve Antep fıstığı eklenerek sarılıyor, üzerine susam serpiliyor. Antep kebapları ve soğansız fındık lahmacun dışında, Antep usulü zeytinyağlı dolma da bulabilirsiniz. Sahan’ın Ataşehir’de bulunan Sahan Vega şubesinde, peynir, kırmızı biber, salça, turşu ve tatlı gibi yöresel malzemelerin satıldığı bir market bulunuyor. Sahan kebap 13.50, zeytinyağlı dolma 6, soğansız lahmacun 1, pideler 9-10 YTL. 12.00-23.00 arasında açık. Rezervasyon şart. Tel: (216) 340 41 70

ÇİYA

Aynı sokakta üç restoran


Çiya, Doğu Anadolu’dan Karadeniz’e uzanan çok zengin bir yöresel yemek mönüsü sunuyor. Nohutlu, mercimekli alaca çorbası, kuzu etli ve soğanlı beyran çorbası, tavuklu buğdaylı öz çorbası, kuru kayısı ve kuzu etiyle yapılan çir aşı, bamya ekşisi, domates tava, koyun bağırsağından yapılan bumbar, Çiya’nın sunduğu Antep lezzetlerinden birkaçı. Çiya, 1987’de Gaziantep Nizipli Musa Dağdeviren tarafından kuruldu. Şimdi Kadıköy çarşı içindeki aynı sokakta, birbirine 20 metre uzaklıkta üç restoranla faaliyet gösteriyor. Alaca çorbası 3.50, öz çorbası 4, çir aşı 4, bumbar 8.50 YTL. 11.00-22.00 arasında açık. Tel: (216) 330 31 90

ANTEBİ

Altı ezmeli kebabı deneyin


Antebi, beş yıldır Acıbadem’de hizmet veriyor. Kazan Antebi ismiyle bir de Bağdat Caddesi’nde şubesi var. Tüm baharatlar, bakliyat ve baklavalar Antep’ten getiriliyor. Salça ve nar ekşisi yine Antep’te yaptırılıyor. En sevilen yemeği altı ezmeli Antep kebabı. Patlıcanlı bir salata olan abugannuş da mönüdeki ilginç lezzetlerden biri. Yuvalama 7, altı ezmeli Antep kebabı 15.50, kuzu şiş 14, patlıcanlı kebap 13, alinazik 13, zeytin piyazı 6, patlıcan salatası 5.50 YTL. Restoran 12.00-22.30 saatleri arasında açık. Tel: (216) 428 97 72

ALTINŞİŞ

Brunch’ta bile Antep yemeği


Gaziantepli Tuncay İdikut’un işlettiği Altınşiş, 22 yıldır Ankara’da hizmet veriyor. Bölgeye özgü tüm yemekler, İdikut’un eşi Lütfiye İdikut’un ellerinden çıkıyor. Antep kebaplarını ise Antepli Cuma Melek usta yapıyor. Altınşiş’te en çok tercih edilen yöresel yiyecekler yuvalama, ekşili ufak köfte, şiveydiz, beyran çorbası ve dolma. Fıstıklı, soğanlı, sarmısaklı ve patlıcanlı kebapları da bulabilirsiniz. Tatlı olarak katmer ve bütün baklava çeşitleri var. Pazar günleri Antep yemeklerinin olduğu bir brunch sunuluyor. Brunch’ın fiyatı 17.50 YTL. Restoranın kapasitesi 650 kişi. Çocuk bölümünde kukla gösterileri düzenleniyor. Her akşam yemek eşliğinde canlı Türk Sanat Müziği dinleyebilirsiniz. Tel: (312) 490 80 44

NEZİH

Semsek böreğini tadın


Yuvalama, küşneme, katmer tatlısı, alinazik kebabı gibi lezzetleriyle ünlü Nezih, Gaziantepli Hakkı Öztürk tarafından kuruldu. Uzun yıllar Kozyatağı’nda hizmet verdi. Şimdi Kazasker’deki binasında müşterilerini ağırlıyor. Yuvalama, Nezih’in iddialı lezzetlerinden biri. Tüm malzemeleri Antep’ten getiriliyor. Küşneme şişi de pek ünlü. Küşneme, her koyundan sadece 35 cm’lik üç parça olarak çıkan etlerle yapılıyor. Tarhun otuyla yapılan semsek isimli böreği sadece Nezih’te bulabilirsiniz. Keme kebabı, simit kebabı, acılı ezme, Antep’te yapılmış turşular, patlıcan salatası mönüde yer alan diğer lezzetler. 11.00-23.00 arasında açık. Tel: (216) 360 55 42.

ANTEPLİ RAMAZAN USTA

Ev ve işyerlerine servis


İzmir’de yaklaşık beş yıldır Antep yöresinin yemeklerini yapıyor. Restoran, Bornova Büyük Park’ta hizmet veriyor. Antepli Ramazan Deniz ve Duran Kahveci’nin açtığı Antepli Ramazan Usta, 250 metrekarelik alanda, haftanın altı günü 11.00-22.00 saatleri arasında açık. Yakın çevredeki ev ve işyerlerine paket servis var. Antepli aşçı tarafından yapılan Halep işi, Antep lahmacun, acılı kebap, beyti sarma ve künefe tercih edilenler arasında. Rezervasyonsuz gitmemeniz önerilir. Tel: (232) 342 53 03

DÜVEROĞLU

Üç kuşak birlikte işletiyor

Düveroğlu, Ankara’nın en eski kebapçı ve baklavacılarından. 1963 yılından bu yana Anıttepe’deki Gençlik Caddesi’nde hizmet veriyor. 1986’da Kızılay’da ikinci şubesini açtı. Restoranı baba Enver, oğul Suat ve torun Yaman Düveroğlu olmak üzere üç kuşak işletiyor. Mutfaktan Celil Gökdemir usta sorumlu. En çok tercih edilen yemek Antep lahmacun ve terbiyeli kuzu şiş. İki çeşit lahmacun yapılıyor. Dana etinden soğanlı olarak sunulan 1.5 YTL. Kuzu etinden yapılan ve ’bıçaklı’ adı verilen lahmacun ise 2 YTL. Bıçaklı lahmacun, kuzu eti bıçakla kıyma haline getilerek servis ediliyor. Müdavimler tatlı olarak baklavayı tercih ediyor. Un, nişasta ve fıstık Gaziantep’ten getirtiliyor. Tel: (312) 229 79 38.
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle