Antalya’da sıra piyano festivalinin

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da sıra piyano festivalinin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 21:52

Geçen hafta Türkiye’nin en köklü film festivali Altın Portakal’ın 50’ncisini gerçekleştiren Antalya’da sıra piyanoya geldi.

Haberin Devamı

8-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Fazıl Say, Michel Camilo ve Muhiddin Dürrüoğlu’nun yeni eserleri de Türkiye prömiyerini yapacak.

Bu sene 14’üncü kez düzenlenecek Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 8-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivale bu yıl Grammy ödüllü sanatçı Michel Camilo, Vladimir Spivakov ve Aziza Mustafa Zadeh gibi önemli isimler konuk olurken, festivalin siparişi üzerine Muhiddin Dürrüoğlu tarafından bestelenen ‘Anadolu’dan Sahneler’in de dünya prömiyeri yapılacak. Michel Camilo’nun ‘Piyano Konçertosu No.1’ isimli eserinin de Türkiye’de ilk kez seslendirileceği festivalin açılış konserinde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın dünya prömiyeri İsviçre’de yapılan yeni eseri ‘Water (Su)’ isimli piyano konçertosu, Türkiye dinleyicisiyle ilk kez buluşacak. Sanatçının piyano ve orkestra için bestelediği eserin prömiyerinde, sanatçıya şef Naci Özgüç yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Say’ın suyun sakinliğini ve gücünü müzikle bir araya getirdiği eser, üç farklı bölümden oluşuyor. Festivalin açılış konserleri 8 Kasım Cuma ve 9 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Diğer konukları arasında Werner Bärtschi, Meral Güneyman, Suite Española, Andrea Lucchesini, Kheops Ensemble, Ferhan Ferzan Önder, Borusan Quartet, Gergely Bogányi ve Gabor Boldoczki gibi isimlerin yer aldığı festivalin kapanış konserindeyse, Gürer Aykal şefliğindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Michel Camilo’ya eşlik edecek. Ünlü piyanist, Türkiye’de ilk kez seslendireceği ‘Piyano Konçertosu No.1’ eserinin yanı sıra, G. Gershwin’in ‘Mavi Rapsodi’sini de çalacak. Festivalin biletleri Biletix’te satışta. Ayrıntılı bilgi için;
www.antalyapiyanofestivali.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!