Anne 57, baba 65 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Anne 57, baba 65 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 1976 yılında emekli olan Nami Doğan, Antalya’da Gülfidan Bitlisli’yle tanıştı. O tarihte 47 yaşında olan Nami Doğan ile yine o tarihte 42 yaşında olan Gülfidan Bitlisli, 1991 yılında evlendi. Gülfidan Doğan, 1992 ve 1993 yılında iki kez nedeni anlaşılamayan düşük yaptı.

Haberin Devamı

 Çiftin denemeleri sonuç vermeyince Nami Doğan, İstanbul’a giderek eşini Dr. Pakize İ. Tarzi Hastanesi’nden Jinekolog Dr. Halil İbrahim Tekin’e muayene ettirdi. Yapılan tedaviye olumlu cevap alındı ve Gülfidan Doğan ilk tüp bebek denemesinde (mikroenjeksiyon yöntemi) gebe kaldı.

Hamileliği sırasında sürekli doktor kontrolünde bulunan Gülfidan Doğan, 17 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yattı ve 5 gün sonra 1810 ve 1920 gram ağırlıklarında ikiz kız bebek dünyaya getirdi. Sağlık durumu iyi olan anne ve bebekler, önceki gün hastaneden taburcu edildi. Nami Doğan, yıllar sonra dünyaya gelen bebeklerinin kendisine huzur verdiğini söyledi. Kızlarına "Buket" ve "Derya" adlarını koyduklarını belirten Nami Doğan, "62 yaşımda baba oldum. Muhteşem bir duygu. Çocuklarımın sağlıklı büyümesi en büyük arzum" dedi.

Haberin Devamı

İKİNCİ VAKA

"Dünyanın doğum yapan en yaşlı annesi" unvanını Romanyalı emekli profesör Adriana Iliescu taşıyor. Iliescu, 67 yaşında geçen ocak ayında anne olmuştu. Türkiye’nin doğum yapan en yaşlı annesi unvanı ise kimya mühendisi Münevver Yavuz’da bulunuyor. Münevver Yavuz, geçen temmuzda 58 yaşındayken mikroenjeksiyon yöntemi ile ilk kez anne oldu. Antalyalı ikiz tüp bebeklerin annesi 57 yaşındaki Gülfidan Doğan, Türkiye’nin ikinci en yaşlı annesi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!