Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 00:00

Haberin Devamı

götür ün
Bebeklere yüzme kursu
20 yıldır dünya çapında, bebeklere yüzme öğreten Aquababies, Mövenpick Hotel İstanbul’da da eğitimlere başladı. 0-12 ay ve 1-3.5 yaş aralığı için yapılan dersler, bebeğinizin sudan korkmamasını ve suyun üstünde kalmasını sağlıyor. Beş haftalık eğitimin ücreti 375 lira. (532) 641 28 32.

seç in
Festival programı öğrenciden
Sabancı Holding, her yıl üniversitelerde düzenlediği Sabancı Baharı’nın bu yılki içeriğini yine öğrencilere soruyor. Kampüslerinizde görmek istediğiniz festivalleri seçmek için www.facebook.com/sabanciholding adresine tıklamanız yeterli.

gez in
Masumiyet Müzesi bugün açılıyor
Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un 2008’de yayımladığı ve bugüne kadar 60’a yakın ülkede okuyucuyla buluşan Masumiyet Müzesi kitabından esinlenerek hazırladığı ev, bugünden itibaren kapılarını açıyor. İstanbul Çukurcuma Caddesi üzerindeki 1897 yapımı tarihi bir binada yer alan müzede, romanın 83 bölümünü temsil eden 83 kutuda sinema biletlerinden kibritlere, likör şişelerinden kapı kulplarına kadar pek çok obje sergileniyor. Giriş ücreti 10-25 lira. (212) 252 97 38.

Haberin Devamı

izle yin
Çözüm tiyatro sahnesinde
Zafer Diper yönetmenliğinde Bizim Tiyatro’nun sahnelediği ‘Savaş ve Barış’, bu akşam saat 20.00’de Balıkesir’deki BAÇEV’de. Oyunda bir grup aydın-sanatçı, televizyon için ‘Savaş ve Barış’ konulu bir program hazırlıyor. Ancak hiçbir televizyon kanalı ilgi göstermeyince çözümü, her şeyi tiyatro sahnesinde aktarmakta buluyorlar... (266) 239 45 72.

al ın
PetFest biletleri satışta
Barınaklara destek amacıyla Pedigree ve Whiskas’ın düzenlediği PetFest 2012, 2-3 Haziran’da İstanbul Parkorman’da yapılacak. Evet, daha çok erken ama haberiniz olsun, biletleri satışa çıktı. İki günlük kombine biletin fiyatı 15 lira, Biletix’te. Festivalde ‘Sahibiyle en uyumlu yürüyüş yapan köpek’, ‘Engelli parkurda zamana karşı yarış’ gibi etkinlikler yapılacak.

eğlen in
Hıdrellez şenliği başlıyor
Geçen yıllarda Ahırkapı’da gerçekleştirilen Hıdrellez şenlikleri, bu kez KafePi organizasyonuyla 5 Mayıs’ta 12.00-00.30 saatleri arasında Parkorman’da. Burhan Öçal-Trakya All Stars, Brooklyn Funk Essentials, Babazula, İstanbul Arabesque Project, Mabel Matiz gibi isimler sahnede olacak. Alandaysa fal çadırları, geleneksel tatlar, rengârenk dilek ağaçları, el işi ürünleri satan marketler yerini alacak. Giriş 23 lira, Biletix’te.

Haberin Devamı

dene yin
Kardiyonuzu hangi ülkede alırdınız
Hillside City Club-Etiler, günlük sporun önemli bölümü kardiyo için eğlenceli bir yöntem geliştirdi. Yürüyüş bandına çıktığınızda size bir iPad veriliyor ve “İsviçre Alpleri’nde mi yoksa Kaliforniya’da mı koşmak istersiniz?” diye soruluyor. 10 seçenek arasından cevabınıza göre, görüntü ekranda beliriyor. (212) 352 23 33.

öğren in
Ekolojiyle ilgili her şey
Okuyan Us Yayınevi, Flora Dizisi’nin ilk kitabı ‘Yeryüzü ile Konuşma Sanatı’nı çıkartmıştı. Ekolojik anlamda doğanın sorunlarını ve bunlara çözümleri anlatan kitap vesilesiyle bugün saat 11.00’de İstanbul Şişli Ekolojik Pazarı’nda Flora Sohbetleri başlıyor. Editör Ayşe Dirikman Kalıpçı, tüm sorularınızı yanıtlayacak. Adres: Şişli %100 Ekolojik Pazar, Feriköy, eski Tekel fabrikası sokağı.

Haberin Devamı

pişir in
Her cumartesi başka tatlı
‘Çok lezzetliyiz’ sloganıyla yola çıkan Betie’s, lezzet sınıflarına başladı. İster bireysel ister grup halinde katılabileceğiniz kurslarda her cumartesi temel pastacılık, meyve aranjmanı, şeker hamurundan figürleme, cup cake ve kurabiye yapımı öğretiliyor. Ücret 100-150 lira arasında değişiyor, dersler ortalama üç saat sürüyor. (216) 611 2 611.

katıl ın
Beyoğlu turuncuya boyanacak
Hollanda-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında 30 Nisan’da, Hollanda ile aynı anda Beyoğlu’nda da ‘Queen’s Day’ kutlanacak. Saat 20.30’da Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu önünden başlayacak yürüyüşe katılmak için tek şart, turuncu bir şeyler giymek ya da takmak! Korteje ‘Q’day Brass Band’ müzikleriyle eşlik edecek. Eğlence, saat 22.00’de The Hall’da Hollandalı DJ Franky Rizardo ile devam edecek. (212) 244 87 37.

Haberin Devamı

kaçırma yın
Tasarımcı farkı
Akmerkez, 2010’da başladığı FashionAir Projesi’nin yeni ayağı ‘Fashion Side Out’ başladı. Proejeye özel hazırlanan mağazanın diğerlerinden ilk farkı Neon ismi verilen üç boyutlu açık vitrine sahip olması. İkinci farkıysa Burçak Ertem, Cihan Nacar, Gizem Baş gibi 25 tasarımcının neon konseptine uygun, canlı fosforik renkler kullanarak ürünler geliştirmesi. Farklı tarz arayanlara duyurulur!

* NE OKUSAK
Sultanı Öldürmek

İstanbul Hatırası isimli romanından sonra Ahmet Ümit bu kez, arka planında İstanbul’un fethinin, daha doğrusu II. Mehmed döneminin olduğu bir romanla karşımızda: ‘Sultanı Öldürmek’. Romanda tarihçi Müştak Serhazin zaman zaman yaşadığı bilinç kayıplarından birinde, kendini bir cinayetin zanlısı olarak değerlendirip unuttuğu cinayet ânını doğru hatırlamak için çabalıyor. Öldürdüğüne inandığı kişiyse, kendisi gibi tarihçi ve büyük aşk yaşadığı Nüzhet... Everest Yayınları’ndan çıkan kitabın fiyatı 20 lira.

Haberin Devamı

* NE YESEK
Rakı-balık

İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki Çırağan Palace Kempinski’de yer alan Laledan Restoran’da rakı-balık geceleri başladı. Michelin yıldızlı Başaşçı Olivier Chaleil’in önderliğinde hazırlanacak mönüde dört rakı markasından limitsiz içki servisi olacak. Ayrıca yüzde 80’i organik, tümü yerel ve mevsimsel malzemelerle hazırlanan soğuk ve sıcak mezeler, ev yapımı ekmekler ve tatlılar var. (212) 236 73 33.

* NEREYE GİTMELİ
Kenya

Tura Turizm, 19 Mayıs için özel fırsatlarla macera severleri Kenya’ya götürüyor. Afrika’nın en iyi korunmuş doğal yaşam parkı Masai Mara’ya yapılan safari turuyla kendinizi vahşi yaşamın içinde bulabilir, Hint Okyanusu’nun parlak beyaz kumu Zanzibar’da güneşin kızıllığı eşliğinde flamingoları izleyebilirsiniz. Tur, konaklama ve ulaşım dahil, 1576 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 444 88 72.

HER GÜNE BİR ÖNERİ

* PAZAR Son kitabı ‘Varolmayanlar’la dikkatleri yeniden üzerine çeken yazar Doğu Yücel, 16.00-18.00 saatleri arasında Ankara Cepa D&R’da kitaplarını imzalayacak.
* PAZARTESİ Zift konseri 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 23.5 lira. (212) 245 63 13.
* SALI Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Beni Yeniden Sev’, 20.30’da İzmir’deki Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde. Biletler Biletix’te 45-56 lira.
* ÇARŞAMBA Borusan Classical Series-Modern Diyaloglar konseri saat 20.00’de Borusan Müzik Evi’nde. Biletler 23 lira. (212) 336 32 71.
* PERŞEMBE Patrick Wolf konseri saat 21.30’da iKSV Salon’da. Biletler 34-56.5 lira. (212) 334 08 41.
* CUMA Şenay Tiyatro’nun sahnelediği ‘Kim Kime Dum Duma’ oyunu 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde. Biletler 35-45 lira. (216) 658 00 14.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!