Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Haberin Devamı

dinleyin

Engelleri sanatla aşıyorlar

Türkiye Vodafone Vakfı’nın UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle 2008’de hayata geçirdiği Düşler Akademisi Projesi bünyesindeki müzik grubu Social Inclusion Band (SIB), 27 Şubat’ta Babylon’da konser verecek. Düşler Akademisi Projesi’nin müzik atölyelerinden mezun engelli gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşan grubun konser biletleri Biletix’te, 17 lira.

imzalatın

Sinan Akyüz’le tanışın

‘Yatağımdaki Yabancı’, ‘İki Kişilik Yalnızlık’, ‘Bana Sırtını Dönme’ gibi aşk kitaplarının yazarı Sinan Akyüz, geçen haftalarda Alfa Yayınları’ndan çıkan son kitabı ‘İncir Kuşları’nda Bosna’daki dramı kaleme aldı. Akyüz, bugün 16.00’da D&R Profilo AVM ve yarın 16.00’da D&R Forum İstanbul AVM’de kitaplarını imzalayacak.

kaçırmayın

Haberin Devamı

Biletler satışa çıktı

7 Haziran’da İstanbul’da konser vereceği açıklandığından beri heyecana kapıldık. Çünkü dünyanın en ünlü, sahne şovunu izlemesi en zevkli kişi Madonna. Konser biletleri dün satışa çıktı. Mutlaka dün pek çok bilet tükenmiştir ama şansımızı denemekte fayda var.Türk Telekom Arena’da verilecek konserin biletleri Biletix’te 100-600 lira.

izleyin

Derbi zamanı

Süper Toto Süper Lig’in 28. haftasında yarın akşam heyecanlı bir maç, futbolseverleri bekliyor: GS & BJK. Liderlik keyfi yaşayan Galatasaray’ın kendi evi Türk Telekom Arena’da ağırlayacağı Beşiktaş, üçüncülüğünü korumak için mücadele edecek. Derbi 19.00’da. Biletler Biletix’te 60-500 lira.

yarışın

Altın portakal afişini tasarla

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin tanıtım materyallerinde kullanılacak festival afişi yarışmayla belirlenecek. Tüm grafikerlere açık olan yarışmanın birincisi 5 bin, ikincisi 2 bin, üçüncüsü bin lira kazanacak. Son başvuru 30 Nisan. www.altinportakal.org.tr

katılın

Edebiyat günleri

Ankara’nın çağdaş sanat müzesi CerModern’de edebiyat günleri 3 Mart’ta ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’yle başlıyor. Atölye çalışmalarında öykü, şiir, deneme, eleştiri gibi yazınsal türler üzerine kuramsal çalışmalar ve uygulamalar yapılacak. Her hafta söyleşiler de gerçekleştirilecek. 3 Mart’ın programında Aysu Erden ve Tekgül Arı var. (312) 310 00 00.

görün

Haberin Devamı

Antep’te bestekâr portreleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın düzenlediği ‘Bestekâr Portreleri’ İbrahim Safi resim sergisi Gaziantep Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Yapı Kredi Resim Koleksiyonu’nda bulunan 75 adet bestekâr portresinden oluşan sergi 22 Mart’a kadar görülebilir. (342) 360 12 00.

eğlenin

Baklahorani karnavalı başlıyor

Rumların beş asırdır kutladığı Baklahorani, yasaklandığı 1941 yılından sonra 2009’da yeniden başlamıştı. Baklahorani Pera bu sene de yine renkli bir gün yaşatacak. Yarın 20.00’de İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Lisesi önünde başlayacak karnavalda geleneksel kostüm ve maskeler boy gösterecek. Yürüyüşün ardından Refik Saydam Caddesi’ndeki Romeo ve Juliet konser salonunda hazırlanan eğlenceye geçilecek.

gidin

Haberin Devamı

Hem ilk, hem ücretsiz

Hüseyin Turan’ın yeni albümü ‘Dolu’ geçen haftalarda piyasaya çıkmıştı. Topal Eşşek türküsünde Aziz Nesin’in güncelliğinden, Gönül Yarin Bulmayınca’da Neşet Ertaş’ın usta ozanlığından, Fuzuli Kantatası’nda Fuzuli’nin aşk damlayan kalemine selam çakan Hüseyin Turan, bu yeni şarkılarını bu akşam 19.00’da Güngören Kültür Merkezi’nde söyleyecek. Üstelik ücretsiz. Turan, 29 Şubat 20.00’de de Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde olacak.
(212) 449 55 00.

tasarlayın

Camı ustasından öğrenin

İngiltere’nin ünlü müzesi Tate Gallery’de eserleri sergilenen, birçok ödüle layık görülmüş cam ustası Julie Anne Denton, atölye çalışmaları için İstanbul’daki Cam Ocağı Vakfı’na geliyor. 2-3-4 Mart’ta düzenlenecek ‘alevle çalışma’ atölyesinde camla küçük heykel ve boncuk yapımı, altın-gümüş tozlama, alevle çalışma konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Ücreti, 350 Euro+KDV. Konaklama için tek kişilik oda 45 Euro+KDV, iki kişilik oda 60 Euro+KDV.
(216) 433 36 93.

Ne okusak

Haberin Devamı

Bir Alex Değilim

Okuyan Us Yayınevi’nin eğlenceli Dizüstü Edebiyat serisi, İstiklal Akarsu’nun ‘Bir Alex Değilim’ kitabıyla devam ediyor. Gülmeyi sevenler için yeni nesil mizahın en iyi örneklerinden biri. Kitabın kahramanı, ‘Kolay kolay dünyaya gelmez’ dediklerimizden. Yazar İstiklal Akarsu, Facebook’ta üç sene boyunca yalnızca tanıdıklarına şakalar yazdıktan sonra bir arkadaşının “Twitter’a gelsene ne işin var Facebook’ta, burası tam sana göre!” demesiyle 2009’da Twitter’a üye oldu. Kısa zamanda 60 bine yakın insana ulaştı. Akabinde bir de blog açtı. Kitabın fiyatı 15 lira.

Ne yesek

İtalyan mutfağı

Morgan Freeman, Meg Ryan ve Sir Elton John gibi pek çok ünlü isme yemek yapmış İtalyan Başaşçı Giovanni Terracciano, artık İstanbul Mövenpick Hotel’de. Napolili Terracciano, özellikle ev yapımı ıstakozlu tonnarelli, ıspanak ve kuşkonmaz üzerinde ızgara deniz levreği, deniz mahsulleri çorbası ve kestaneli çikolata mus ile meşhur. (212) 319 29 29.

Nereye gitsek

Çin

Haberin Devamı

2008 Yaz Olimpiyatları’nın Pekin’de düzenlenmesiyle dikkatleri daha çok üzerine çeken Çin’in efsanevi tarihini görme fırsatı sunuyor VIP Turizm. Çin’in modern metropolleri Pekin ve Şanghay gibi büyük şehirlerde, yüzlerce yıllık geçmişe sahip bina ve geleneksel lokantaların yanı sıra fast-food ve gösterişli mağazalar sizleri bekliyor. Arkeolojik harikalar, heybetli dağlar, ücra manastırlar ve keşfedilecek daha nice gizem... 20-30 Nisan arasında düzenlenecek turlara katılmak için 7 Mart’a kadar erken rezervasyon şansınız var. Bu tarihe kadar fiyatlar 1.720 Euro’dan başlıyor. 444 7 847.

Her güne bir öneri

PAZAR: Kayra Şenocak’ın yazıp yönettiği, evli çiftlerin başından geçen komik olayları anlatan ‘Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden’ 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde. Biletler 35-45 lira. (242) 249 53 00.

PAZARTESİ: İDOB Modern Dans Topluluğu’nun Beyhan Murphy yönetiminde sahnelediği ‘Şehir-Orman’, 20.30’da ENKA’da. Biletler 23.5 lira, Biletix’te.

SALI: Şef Korhan Büyüksuda’nın ‘Profesyonel Kesim Teknikleri’ atölye çalışması 14.00’te USLA’da. Ücret 120 lira. (212) 211 87 52.

ÇARŞAMBA: Duman, Fırtına, Sen ve Ben şarkılarının sahibi Halil Sezai, 21.00’de Büyük Samsun Oteli’nde. Biletler 35 lira, Biletix’te.

PERŞEMBE: Rock’çı Cem Köksal’ın konseri 22.30’da İzmir Bios Bar’da. Biletler 23.5 lira. (232) 463 10 68.

CUMA: Cem Adrian konseri 23.00’te Resimli Bar Bursa’da. Biletler 28.5 lira, Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!