Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 11 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 11 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 22:45

Bu sene 11’inci kez düzenlenecek Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, yarın kapılarını müzikseverlere açıyor. 10 Nisan tarihine dek sürecek festivalde bu yılın teması, ‘Modern Müzik’ olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin 2 - 10 Nisan tarihleri arasında 11.’si gerçekleştirilecek. Anadolu’nun en uzun soluklu klasik müzik festivali niteliğindeki etkinliğe yine yerli ve yabancı pek çok müzisyen konuk olacak. Festivalin okul söyleşileri bölümünde de çok sayıda kültür sanat insanı Afyonkarahisar’da ağırlanacak. Bu yıl ayrıca Çek Cumhuriyeti’nden bir  sinemacı ve fotoğraf sanatçısı da okul söyleşilerine katılacak.
Festivalin açılışı yarın Çek Cumhuriyeti’nden ‘Prag Modern’ topluluğunun konseriyle yapılacak. Prag Modern grubu üyeleri olan ve dünyanın dört bir yanında konserler veren David Danel (keman), Ivan Siler (piyano), Jan Hudecek (basson), Tomas Kadlubiec (violin), Stepan Drtina (violincello), Ondrej Martinovsky (viola), Ronald Sebesta (klarnet) ve Huyun Sook (piyano)’un katılacağı konseri Prag Modern Oda Müziği Orkestrası üyeleri gerçekleştirecek. Konserde Alessandro Scarlatti, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Eugene Ysaye, Charles Ives, Béla Bartók ve Mozart piyano konçertosu seslendirilecek.

Haberin Devamı

KONUŞMANIN VE HİKÂYENİN SANATI MÜZİK BİR BULUŞMADIR

‘Konuşmanın ve Hikâye nin Sanatı’ başlığıyla festivalin ikinci günü olan 3 Nisan’da söyleşili ve açıklamalı  konserler öne çıkacak. İkili konserlerin verileceği bu akşamda Johann Sebastian Bach, Paul Dukas, Anton Webern, Eugene Bozza, Bohuslav Martinu, Milan Slavicky, Luciano Berio’nun eserleri seslendirilecek. Modern Müzik gecelerinin ikincisi olan bu gecede  konserler yine Prag Modern grubu üyeleri tarafından gerçekleştirilecek. İlginç ve müzikal çizgisi yüksek bir konser olacak.
‘Müzik bir buluşmadır’ adı altında ikili, üçlü ve dörtlü konserlerin gerçekleşeceği 4 Nisan’da Modern Müzik Akşamları’nın üçüncü konseri yapılacak. Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak, Charles Ives, Giacinto Scelsi’nin eserlerinin seslendirileceği bu gecede   konserler yine Prag Modern  grubu üyeleri olan ve Prag Modern Oda Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilecek.
‘Ensembel’ın Boyutları’ adı altında festivalin 5 Nisan Perşembe akşamı  W. A. Mozart, Francis Poulenc, Darius Milhaud, Antonin Dvorak, Leos Janacek, Martin Smolka, Peter Zagar Çek ve Dünya müziği bestecilerinin modern eserlerinin sunulacağı serinin bu son  konseri Prag Modern Oda Müziği Topluluğu’nca yapılacak.
Festival süresince müzikseverlerle buluşacak yerli isimler arasında ise; İstanbul Art Trio, Modiri Ensemble, İstanbul Dem Ud  Ensemble, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından Bakır Üflemeli Çalgılar Beşlisi, Anatolia Trio Ensemble,Melin Molla –Elif Tarakcı Keman Piyano Resitali, 1-2 Trio dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!