Açık büfesiyle öne çıkan oteller

Güncelleme Tarihi:

Açık büfesiyle öne çıkan oteller
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2006 00:00

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, bu hafta sizler için açık büfesiyle öne çıkan otelleri seçti.

WOW BODRUM RESORT

Yaza özel, hafif zeytinyağlı mönüler


Bodrum Gümbet’te bulunan Wow Bodrum Resort, bir ana üç a la carte olmak üzere dört restoranla hizmet veriyor. Wow Bodrum Resort’ta Türk mutfağıyla birlikte dünya mutfaklarının örnekleri, ana restoran Amadeus’da açık büfe olarak sunuluyor. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde açık büfe servis veren Wow Bodrum Resort’un mutfağının temelini ebegümeci, turp otu, hardal otu, cibez, radika, deniz börülcesi gibi çeşitli otlar, balık ve deniz ürünleri seçenekleri ve zeytinyağıyla zenginleştirilmiş mönüler oluşturuyor. Kahvaltıda pek çok yöresel lezzete yer veren mutfak şefi Ömer Güneş enternasyonal kahvaltı çeşitlerini de unutmamış. Öğle ve akşam yemeklerinde aşçılar tarafından misafirlerin gözleri önünde pişirilen et ve sebze yemekleri taze ve sağlıklı yemek sevisinin garantisi. Haftada bir yapılan Türk Gecesi’nde Anadolu’nun çeşitli yörelerinden lezzetler sunuluyor. Bodrum merkeze dört, havaalanına 35 kilometre uzaklıktaki otel 496 odayla hizmet veriyor. (0 252 317 28 28)

QUEEN’S PARK RESORT

Eğlenceli şovlarla yemek servisi


Antalya’da, antik Phaselis ve Olympos kentlerinin arasında ve üç adalar sualtı dalış merkezinin tam karşısında bulunan Queen’s Park Resort, 2004 yılında açıldı. Kemer-Tekirova bölgesinde 60 dönümlük arazi üzerinde 448 odayla hizmet veren otelin 1000 kişi kapasiteli ana restoranı zengin mönüsüyle ön plana çıkıyor. Öğle ve akşam yemeklerinde 20 seçeneğin bulunduğu salata barının yanı sıra akşam yemeklerinde, eğitimli aşçılar dört farklı tava yemeğini eğlenceli şovlarla misafirlerin önünde pişiriyorlar. Gece büfesi çorba, sıcak yemek ve tatlıdan oluşuyor. Ayrıca Osmanlı, balık, İtalyan ve Çin restoranları bulunuyor. Yörük Çadırı’nda gün boyu gözleme ve pide seçenekleri var. Otel, Antalya Havaalanı’na 70, şehir merkezine 60 kilometre uzakta. (0242 821 55 50)

ROYAL WINGS

Misafirlerin önünde pişirilen altı çeşit tava yemeği


Antalya Lara sahil şeridinde bulunan Royal Wings Otel, 72 bin metrekarelik alan üzerinde, 465 odayla hizmet veriyor. 2005 yılının nisan ayında hizmete giren otelin farklı konseptlerde hizmet veren yedi barının yanı sıra açık büfe servis sunan bir ana restoranı ve dört a la carte restoranı bulunuyor. Açık büfe kahvaltı, geç kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servislerinde çocuk ve diyet mönüsü ayrıntıları atlanmamış. Uluslararası pek çok ödüle sahip olan mutfak şefi Bülent Yıldız yetmiş kişilik bir mutfak ekibiyle çalışıyor. Kahvaltıda bulunan sıcak pide, omlet, sahanda yumurta, pankek, yumurtalı ekmek gibi lezzetler misafirlere küçük şovlarla sunuluyor. Öğle yemeklerinde et, balık ve kanatlı olmak üzere üç çeşit ızgara, misafirlerin önünde pişirilen altı çeşit tava yemeği, yöresel pideler, zengin soğuk yemek büfesi ve 20 çeşitlik sıcak büfesi yer alıyor. Otelin akşam yemekleri temalı büfelerden oluşuyor. Başlıca konseptler İtalyan, Meksika, Türk, Uzakdoğu, Akdeniz ve dünya mutfaklarından oluşuyor. Otel Antalya şehir merkezine 17, havaalanına 15 kilometre uzaklıkta. (0 242 352 25 00)

SAMARA

Üç öğün diyet mönüsü de var


Bodrum’un Torba Beldesi’nde bulunan Otel Samara, 70 bin metrekarelik bir alanda, 250 odayla hizmet veren denize sıfır bir tesis. Biri balık, biri İtalyan olmak üzere dört a la carte ve bir ana restoranı olan otelde, üç öğün açık büfe servis yapılıyor. Sabah kahvaltısında sunulan omlet, yumurta, pankek, krep ve yumurtalı ekmek çeşitleri misafirlerin önünde pişiriliyor. Geç kahvaltı seçeneği de bulunan tesisin öğle ve akşam yemekleri 14 günlük mönüler halinde hazırlanıyor. Öğle ve akşam yemeklerinde 2-4 tane show cooking istasyonu bulunan otelin gece yarısı snack mönüsü çorba, salata, soğuk meze, peynir ve meyveden oluşuyor. Üç öğün diyet mönüsü, kepek ekmek, yulaf ezmesi, kalorisi düşürülmüş reçel ve tatlılarla haşlanmış sebze ve et ürünlerinden oluşuyor. Minik misafirlere özel çocuk mönüsü ise köfte, spagetti ve şinitzel ağırlıklı. Her gün değişik bir dondurma servis ediliyor. Akşam yemeklerinden hemen önce başlayan çocuk büfesi için salon çocuklara özel balon ve süslerle dekore ediliyor. Çocuk büfesinin hemen yanında bulunan bebek köşesinde ise mikro dalga fırın, biberon ısıtıcı, sıcak su, süt ve papatya çayı bulunuyor. Otel, Bodrum merkeze sekiz, havaalanına 40 kilometre mesafede.(0 252 337 12 44)

ÇIRAĞAN KEMPİNSKİ

Boğaz manzaralı açık büfeler ve ünlü şefin sırları


1991 yılında Kempinski grubunun Çırağan Sarayı’nı restore ettirmesiyle açılan Çırağan Kempinski Otel, merkezi konumu ve İstanbul Boğazı’nda yer almasıyla ön plana çıkıyor. Konumlarına göre saray ve otel odaları şeklinde ayrılan toplam 315 odayla hizmet veren otelin, dünya mutfaklarından örnekler sunulan Laledan Restaurant’ı, modern Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerinin biraraya getirildiği Tuğra Restaurant’ı, yaz gecelerinde çarşambadan cumartesiye barbekü partilerinin yapıldığı Gül Bahçesi ve özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi Gazebo Lounge’unun yanı sıra bir de barı var. Üç öğün açık büfe servisinin yapıldığı Boğaz manzaralı Laledan Restaurant’ın terası bahar sezonunda açılıyor. Kahvaltı büfesi, Asya, sıcak, soğuk ve peynir köşelerinden oluşuyor. Başaşçı Fabrice Lasnon ve ekibinin hazırladığı öğle yemeklerinin en büyük sürprizi ise Şef Lasnon’un o günün mönüsünden seçtiği spesiyallerinden birinin sırrını misafirleriyle paylaşması. Bu özel gösteriyi izlemek için en az iki gün önceden rezervasyon yaptırmak şart. Pazar günleri brunch keyfini ise Latin müzikleri çalan canlı performans grupları tamamlıyor. Otel Atatürk Havaalanı’na 27 kilometre uzaklıkta. (0 212 326 46 46)

TALYA

Beydağları ve körfez manzaralı bahçede jumbo karides ve füme somonlu brunch

Divan Hotel Antalya Talya, Antalya kent merkezinde "özel plaja" sahip tek tesis olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Otelin kahvaltı ve akşam yemeklerinde zengin açık büfe, öğle yemeklerinde ise a la carte servis veren restoranın yanı sıra üç tane de barı var. Divan Talya konuklarına ayrıca, pazar günleri brunch keyfi sunuyor. Zengin açık büfe kahvaltı mönüsünde 20’nin üzerinde ekmek çeşidi, pankek ve waffle istasyonunun yanı sıra taze sıkılmış meyve suyu bulunuyor. Her gün farklı konseptlerde yemeklerin sunulduğu akşam yemeklerinde, ızgara et, balık ve makarna çeşitleri, büfede pişiriliyor. Pazar günleri Beydağları ve körfez manzaralı bahçede servis edilen brunch’ta ilave olarak jumbo karides, füme somon, salata büfesi ve dondurma çeşitleri bulunuyor. (0 242 248 68 00 )

LYKIA LODGE KAPADOKYA

Havuz başında canlı müzik eşliğinde


Kapadokya’nın özgün mimarisine sahip Lykia Lodge, 40 bin metrekarelik, çam ve meyve ağaçlarıyla dolu bir bahçenin içine kurulu. Biri kapalı biri açık olmak üzere iki restoranı bulunan otelin, 150 kişilik şömineli barında yöresel şarapları tatmak mümkün. Her biri kendi dallarında uzman 15 kişilik aşçı ekibiyle çalışan Lykia Lodge’un en önemli özelliği mutfakta hiçbir dondurulmuş ürünün kullanılmaması. Kahvaltı ve akşam yemeklerinde havuz başında canlı müzik eşliğinde sunulan açık büfe yemekler, Osmanlı ve Türk mutfaklarından seçmelerden oluşuyor. Yemeklerinin lezzetini uzun yıllardır takım ruhuyla çalışan sabit kadrosuna bağlı olduğunu düşünen Lykia Lodge’un mönüsünün spesiyalleri arasında Kapadokya usulü soğanlı patates tava ve Nevşehir tavası yer alıyor. 146 odalı otel Kayseri Havaalanı’na 90, Nevşehir’e beş kilometre uzaklıkta. (0 384 213 99 45)

XANADU

116 çeşit kahvaltılık, 16 sıcak 24 soğuk ve 26 çeşit salata


Antalya Belek’te bulunan Xanadu Otel, 420 odayla hizmet veriyor. Açık büfe servisin yapıldığı ana restoranının yanı sıra Çin, İtalyan, Fransız, Osmanlı, Meksika ve Rus restoranları, 24 saat hizmet veren Irish Pub’la birlikte yedi barı bulunuyor. Kahvaltı, geç kahvaltı, öğle ve akşam yemeği büfelerinin olduğu ana restoran teras ve kapalı bölümden oluşuyor ve her iki bölümde de büfe var. Kahvaltı büfesinde 116 çeşit kahvaltılık bulunuyor. Öğle ve akşam yemeklerinde 16 çeşit sıcak, 24 çeşit soğuk ve zeytinyağlı, 26 çeşit salata, 24 çeşit tatlı ve meyveyle altı çeşit ızgara seçeneği sözkonusu. Ayrıca haftada bir gün deniz mahsulleri büfesi, bir gün Türk mutfağı çeşitleri sunuluyor.

Otel, Antalya havaalanına 40, şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta. (0 242 710 00 00)

FOUR SEASONS İSTANBUL

Akdeniz yemekleri Türk spesiyalleri Uzakdoğu köşesi İtalyan makarnaları


Tarihi Sultanahmet’teki Four Seasons Hotel İstanbul, 65 odasıyla butik tarzda bir otel. Sultanahmet Cezaevi’nin boşaltılıp restore edilmesiyle faaliyete geçen otelde, iç avlunun ortasında, 116 kişi kapasiteli bir restoran var; teras ve kapalı alan olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Çevresi cam konstrüksuyon olan restoranda, pazar günleri açık büfe brunch sunuluyor. Mönüde uluslararası mutfaklardan ve yerel yemeklerden bol bol seçenek sunuluyor. Şef Giancarlo Gottardo ve ekibi tarafından hazırlanan ve açık büfe olarak servis edilen brunch mönüsü, deniz mahsulleri büfesi, Akdeniz yemekleri büfesi, Türk spesiyalleri, Uzakdoğu köşesi, İtalyan makarnaları büfesi, barbekü ve tatlı büfesinden oluşuyor. Mönü her hafta değişiyor. (0 212 638 82 00)

GLORIA GOLF RESORT

Avcı akşamından Meksika’ya 11 farklı temalı yemek


Türkiye’nin golf cenneti Belek’te 492 odasıyla hizmet veren Gloria Golf Resort, deniz ile çam ormanlarının arasında, 772 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Otelin üçü a la carte olmak üzere altı restoranı var. Açık büfeler, her biri farklı temaya sahip 14 günlük mönüler şeklinde düzenleniyor. Türk, Asya, Osmanlı, İtalyan, avcı, denizci, Uzakdoğu, Meksika, Ortadoğu, Ege ve uluslararası olmak üzere 11 farklı konseptle oluşturulan akşam yemekleri 40 çeşit soğuk başlangıç, 16 çeşit sıcak başlangıç, 25 çeşit salata ve 45 çeşit tatlıdan oluşuyor. Ana yemek misafirlerin önünde pişirilip servis ediliyor. Otel Belek merkeze yedi, Antalya şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta. (0 242 715 15 20)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!