ABD’de mucizeler yaratan Türk doktor

Güncelleme Tarihi:

ABD’de mucizeler yaratan Türk doktor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2005 02:18

New York Magazine Dergisi, bu yıl yedincisini yayınladığı ‘New York’un en iyi doktorları’ listesinde, Türk doktor Şükrü Emre’ye de yer verdi. ‘Mucize yaratan doktorlar’ başlığıyla yayınlanan, 1374 doktorun bulunduğu listede, karaciğer nakli cerrahı Dr. Emre, üç hastaya eşzamanlı olarak yaptığı ‘domino operasyonu’ ile uzmanlara göre ‘tıp mucizesi’ yaratarak 10 doktor arasında yer almayı başardı.

Dergi, Dr. Emre ve hastalarına iki sayfa ayırarak, gerçekleştirdiği mucizevi ameliyatı ayrıntılarıyla anlattı. Dr. Emre’nin, trafik kazasında ölen birinin organını, sırada bekleyen 5 yaşındaki Fanklin Chuqui’ya nakletmesi gerekiyordu. Ancak Dr. Emre, bağışlanan karaciğerin ihtiyaçtan büyük olduğunu görünce, bu organı ikiye bölerek, bir parçasını Chuquie’ye, diğer parçasını ise başka bir ameliyathanede bekleyen 37 yaşındaki John Lee’ye nakletti. Dr. Emre, son aşamada, enzim üretmediği için 30 yıl sonra ölümcül tehlikeler doğurabilecek Lee’nin eski karaciğerini alarak, üçüncü ameliyathanede bekleyen 67 yaşındaki Harriet Goldman’a nakletti. Böylece ‘domino operasyon’u tamamlanırken, üç hasta da kısa sürede günlük yaşamlarına döndü.

New York Magazine’in listesinde, Şükrü Emre’nin dışında, kalp cerrahları Mehmet Öz, Ergin Arısoy, akciğer nakli uzmanı Selim Arcasoy ve Psikolog Bayram Karasu bu yıl da yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!