Abbott: İlaçta dünyayı üçe katladınız

Güncelleme Tarihi:

Abbott: İlaçta dünyayı üçe katladınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Türkiye’de sağlık reformlarının ilaç pazarının hızlı büyümesine büyük katkı sağladığını söyleyen Abbott Dünya Başkan Yardımcısı Carlos Alban, "Dünya da pazar yılda yüzde 5-7 büyürken bu Türkiye’de ise yüzde 15-20’ye ulaşıyor. Bu yükselişle ilaçta dünyayı üçe katladınız" dedi.

DÜNYANIN en büyük 9’ncu ilaç firması Abbott’un Dünya Başkan Yardımcısı Carlos Alban, Türkiye’de sigortalıların her eczaneden ilaç alabilmesini ve her hastanede tedavi görebilmesini sağlayan sağlık reformlarının ilaç pazarının hızlı büyümesine önemli ölçüde katkı sağladığını söyledi. Alban, "Dünya ilaç pazarında yıllık büyüme hızı düşüyor. Pazar yılda yaklaşık yüzde 5-7 büyüyor. Buna karşın Türkiye ilaç pazarı, sağlık reformlarıyla yıllık büyümesini yüzde 15-20’ye ulaştırdı. Bu yükselişle ilaçta dünyayı üçe katladınız" dedi.

AVRUPA’DA ALTINCISINIZ: Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek potansiyelli pazarlardan birini oluşturduğuna dikkat çeken Alban, "Türkiye Rusya ile aynı kulvarda koşuyor. Bu iki pazar Avrupa’da en hızlı büyüyen pazarları oluşturuyor. 130 ülkede faaliyet gösteren Abbott’ın Avrupa’da en fazla satış yaptığı 6’ncı ülke konumuna geldiniz. Dünyada en önemli 10 pazardan birisi olarak adlandırılıyorsunuz" dedi. Türkiye’nin canlandığına ve gelişen pazarlar içinde büyük fırsatlar barındırdığına da dikkat çeken Alban ayrıca, "Yeni yatırımcıların gözü Türkiye’de. Ancak, biz buraya bugün gelmedik. Uzun süredir bu ülke üzerinde odaklıyız. En az 15 yıldır ciddi yatırım yaparak 530 kişiye istihdam sağladık" dedi.

CİROMUZ 210 MİLYON DOLAR: Türkiye’nin Abbott’da Avrupa operasyon birimine girdiğini söyleyen Alban "Türkiye’de yıllık 210 milyon dolarlık ciromuz var. Büyüyoruz ve büyüdükçe de çalışanlarımızın sayısını artıracağız. Sadece ilaç firması değiliz. Sağlık şirketiyiz. Diabet, tanı, beslenme gibi çok fazla alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyet alanlarımızın hepsini Türkiye’ye de taşıdık. Ticari operasyonlar konusunda yatırımlarımız sürecek" dedi.

6.9 MİLYAR DOLARLIK PAZAR: 2006 yılı sonunda dünya ilaç pazar hacminin yaklaşık 607 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken alban Türkiye’deki pazar büyüklüğünün yıllık hacmi de 6,9 milyar doları buluyor. Yüzde 47,7’sine Kuzey Amerika’nın hakim olduğu global pazarın yüzde 29,9’unu Avrupa, yüzde 9,3’ünü Japonya, yüzde 8,6’sını Asya, Afrika ve Avusturalya’daki satışlar oluşturuyor. Türkiye’nin dünya ilaç pazarındaki payı ise yüzde 1,15’i buluyor.

AIDS az, tansiyon ve romatizma çok satıyor

ÖZELLİKLE kardiyovasküler, metabolizma ve antibiyotik ürünleri alanlarında hizmet veren Abbott’un Türkiye’de en fazla hipertansiyon ve romatizma ilacı sattığını söyleyen Alban "Türkiye’de yüksek tansiyon ve romatizma gibi sağlık sorunları öne çıkıyor. Bünyemizdeki AIDS ilacı ise Türkiye’de az satıyor. Bu problemi az yaşıyorsunuz" dedi. Alban, "Son verilere göre Antibiyotik ürünleri Türkiye satışlarından yüzde 16,7’lik pay alıyor. Bu ürünleri yüzde 14 ile kardiyovasküler yüzde 13,8 ile de metabolizma ürünleri izliyor" dedi.

Çocukların hayatında fark yaratmak istiyoruz

ABBOTT, Türkiye’de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kurumu’na yardımda bulundu. Çeşitli sürprizlerle renklenen festivalde, çocuklarla birlikte dans eden, perküsyon çalan, Abbott Avrupa Ekibi, ayrıca Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara bir oyun ve spor sahası da armağan etti. Abbott’un 15 Avrupa üst düzey yöneticisi şenliğe katılarak çocuklarla birebir ilgilendi. Carlos Alban, "Biz acı çeken insanların acısını dindiriyoruz. Bazen yaşam kalitesini artırıyoruz. Bazen hayat kurtarıyoruz. Şimdi çocukların hayatında farklılık yaratmak istiyoruz. Tüm dünyada bu tarz yardımlar yapıyoruz. Ancak, bu bütçe işi değil. Çünkü bu işte sadece para değil, çalışanları da var" dedi. Sadece bağış yapmadıklarına dikkat çeken Alban, "Bu girişim bir kere ile sınırlı kalmayacak. Bundan sonra da bu yuvaya gelerek çocuklarla ilgilenmeye devam edeceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!