80 marka bir arada bu dekorasyon merkezinde

Güncelleme Tarihi:

80 marka bir arada bu dekorasyon merkezinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 00:00

Ev, bahçe, mobilya ve aksesuvarlar alanında yurtdışından ithal edilen, yüzde yüz doğal malzemelerden üretilen ürünleriyle Elite Home Garden, ilk konsept mağazası Elite Concept’i İstanbul Fulya’daki Otim binasında açtı. Tasarım ve dekorasyon dünyasının iyi markalarını aynı çatı altında toplayan mağazada, tasarım ağırlıklı yayınların yer aldığı Dünya, Milenyum, Boyut kitabevleri de var. Böylece dekorasyon dünyasına farklı bir anlayış katıyor. Bir mağazadan öte dekorasyon merkezine dönüşüyor.

Elite Home Garden, Rıdvan Alkan tarafından 2000 yılında kuruldu. Peyzaj ve bahçe mobilyaları konusunda Türkiye’deki açığı fark ederek bahçe mobilyalarıyla sektöre adım atan marka, bugün ev ve bahçe mobilyalarıyla aksesuvarlarını, yurtdışından ithal ediyor. Hollanda, İsveç, Almanya ve ABD gibi pek çok ülkeden markaların ürünlerini satıyor. Şu an İstanbul’da Alkent, Suadiye, Levent, Kemerburgaz, Nişantaşı Modoko’da mağazaları bulunuyor. Frenchaise olarak da Ankara, İzmir ve Bodrum’da ürünleri satılıyor.

Elit Home Garden, tüketicilerin birçok ürünü aynı yerde bulma isteğinden yola çıkarak, Fulya Otim’de 5400 metrekarelik alana kurulu üç katlı Elit Concept mağazasını açtı. Elit Concept’in en alt katında peyzaj, bahçe mobilyaları ve aksesuvarları, orta katında ağırlıklı olarak ev tekstili, porselen, aksesuvar ve mobilya, en üst katında ise mekan mobilya ve aksesuvarları bulunuyor.

Rıdvan Alkan, konsept mağazalar için metrekarenin çok önemli olduğunu söylüyor: "Birçok ürünü aynı anda sergileyebilmek için 5 bin ile 10 bin metrekare alana ihtiyaç var. Talep tabii ki büyük mağazalara, çünkü küçük mağazalarda tüketici aradığı her şeyi bir arada bulamıyor, bu nedenle daha çok konsept mağazalar tercih ediliyor. Bu sadece dekorasyonda değil farklı sektörlerde de kendini gösteriyor."

Mağazada 80 markanın ev dekorasyonunda ihtiyaç duyulan her türlü ürünü bulunuyor. Ayrıca her ay bir sergiye ev sahipliği yapacak Toprak Sanat Galerisi, Kahve Dünyası ve tasarım ağırlıklı yayınların yer alacağı Dünya, Milenyum ve Boyut kitapevleri de var. Bu sayede mağazayı gezerken yorulduğunuzda oturup kahve içebiliyor, mimari kitaplara bakarken müzik dinleyebiliyor, isterseniz sergi gezebiliyorsunuz.

HER AY BİR SERGİ

Elite Concept, mağaza içerisinde her ay düzenlenecek sergi ve müzayedeleriyle, dekorasyonu sanatla bütünleştirmeyi hedefliyor. Müzayedeler Uğur Antik’in sahibi Uğur Batur tarafından gerçekleştirilecek. Ayfer Toprak’ın Toprak Sanat Galerisi’ndeyse her ay ünlü ressamların eserleri sergilenecek. Galeride 27 Nisan’a kadar devam edecek Uğur Mine Tamay sergisiyle tasarım ve sanat bir arada sunulacak.

HANGİ MARKALARI BULACAKSINIZ

Elit Home Garden, Tempur, Hamam, Uğur Antik, Durance, Gül Güler, Odda, Cinisli, Geisha By Serengil, Lalay, Organza, Rose Home, Eke, Turenks, Andrew Martin, Erteks, Maya Tekstil, Vin Art, Serax, Unique Art, Home Teks, Villa Dekorasyon, Sanart, Pietra Kaikos, Vatan Porselen, Selvi Halıcılık, Lava, Casa De Ella, Bolsius, Kanca, Pepper Home, Schiedel Şömine, Dreams, Ango, Starbay, Blanc D’ivorie, Bellora, Mastro Raphael, Iceberg, IHR, Baltus, Ango, Starbay, Dvorie, Kennethcoponpue, Classical Geometry, Evolve, Auro.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!