72’lik sex bomb

Güncelleme Tarihi:

72’lik sex bomb
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 00:00

72 yaşındaki Galli şarkıcı Tom Jones onlarca hit yarattı. Albümleri milyonlarca sattı. Değişik dans stili ve fiziğiyle hep gündemde kaldı. Hâlâ da sahnelerin altını üstüne getirmeye devam ediyor. Bir yandan da İngiltere’deki ‘The Voice’ isimli ses yarışmasında jüri üyeliği ve koçluk yapıyor.

Haberin Devamı

Tom Jones, 26 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’daki konser öncesi son albümünü ve TV yarışması sayesinde genç kuşağı nasıl yakaladığını anlattı.

GÖĞÜS KILLARINA SİGORTA EFSANESİ

Galli Tom Jones’un gerçek adı Sir Thomas John Woodward. Şarkıcı Galler’in başkenti Cardiff yakınlarındaki Pontiypridd’de dünyaya geldi. Dünya çapında ona şöhreti getiren besteciliğinin yanı sıra güçlü sesiydi. Tabii efsane haline gelen ‘Sex Bomb’ şarkısını da unutmamak gerekiyor. Özellikle bu şarkıda bacaklarını çarpıtarak ettiği dans bir döneme damgasını vurdu ve gençleri etkisi altına aldı. Kısa süre sonra ‘Gal Kaplanı’ lakabını aldı. Bazıları ona ‘Kadife sesli efsane’ dedi. Tabii hakkında göğüs kıllarını sigortalatmasından tutun cinsel organını büyük göstermek için pantolonuna çorap koymasına kadar birçok şehir efsanesi yaratıldı. Bütün bunların yanında Tom Jones, 1965’ten bu yana çok sayıda albüm çıkardı ve tüm dünyada 100 milyonu aşan bir satış rakamlarına ulaştı. Bir dönem kendisine teklif edilen James Bond rolünü çok tanınmış biri olduğu için kabul etmedi. Ama 1965’te çekilen ‘Thunderball’ isimli Bond serisinin tema müziğini yaptı.

Haberin Devamı

HİT ŞARKILAR ÖDÜL GİBİ OLDU

Her zaman çalışmaktan keyif aldım. Sonuçta müzik benim oyunum: Stüdyoya girmek, yeni şarkılar ve yeni aranjmanlar denemek çok keyif verici. Örneğin son iki albümüm ‘Praise and Blame’ ve ‘Spirit in the Room’un çalışmalarından gerçekten çok keyif aldım. Farklı tarzlar denemeyi ve farklı stillerde şarkılar söylemeyi seviyorum. Prodüktörüm sesimin farklı tonlarını daha önce fark edilmemiş yönlerini duymak istiyordu. İki albümün de çok iyi olacağını biliyordum. Öncelik düşündüğümüz şey başarı ve listelerde en yüksek yerlere çıkmak değildi. Ayrıca bu bir reklam albümü de olmayacaktı. Ama sonuçta bu albümlerden de bir sürü hit yaratmak benim için adeta ödül oldu.

32 ŞARKILIK LİSTE HAZIR

İngiltere ve Avrupa’da konser turnem başlıyor. 32 şarkılık bir liste hazırladık. Ağırlıklı olarak son iki albümümden parçaları seçtik. Tabii ‘Green Green Grass Of Home’ ve ‘It’s Not Usual’ gibi hitlerimi de konserde söyleyeceğim. Grubumla birlikte şov üzerinde sürekli çalışıyor ve bazen oynamalar yapıyoruz.

Haberin Devamı

LONDRA’DA ARTIK DAHA ÇOK TANINIYORUM

İngiltere’de her zaman tanınırdım ama ‘The Voice’ isimli yarışmayla işler yeni bir boyut kazandı. Hatta Londra’da gündüz vakti gezerken şapka takmak zorunda kalmaya başladım. O yarışmada ailenin babası gibiyim ve bundan memnunum. Ayrıca yarışma sayesinde yeni neslin beni tanıması da şahane. The Voice’daki çocuklar inanılmaz cesaretli ve azimli. Ben de televizyona ilk çıktığım yılları hatırlıyorum. Zaten hit olmuş bir şarkım vardı ve herkes beni tanıyordu. Oysa bu çocuklar hiçbir şeyleri yokken sadece yetenekli birer vokal olarak sahneye çıktı.

BÜTÜN SOKAKTA TELEVİZYONU OLAN TEK AİLEYDİK

Kraliçenin tahta çıkışının 60. yıldönümü konserinde sahne almak gurur vericiydi. Her zaman Kraliyet Ailesi’ni ve Kraliçe’yi çok sevdim. O, tahta çıktığında 12 yaşımdaydım yani o hayatımın da kraliçesi oldu. 1952’de oturduğumuz sokakta evde televizyonu olan tek çocuktum ve onun taç giyme törenini izlemiştim. 60. yıldönümünde, Kraliçe’nin ve Prens Charles’ın önünde durmuş konuşmasını dinlerken bütün o çocukluk hatıralarım aklıma geldi. Britanyalı ve Galli köklerimle de gurur duyuyorum. Şimdi Londra’daki olimpiyatları izleyeceğim. Avrupa’yı gezerken de bir kısmını seyredebileceğimi umuyorum.

Haberin Devamı

SESİM VE VÜCUDUM ALLAH’IN HEDİYELERİ

Allah bana sağlık ve tabii biraz da fit bir vücut vermiş. Sesim de hâlâ Allah’ın yarattığı gibi. Çoğu şarkıcı için ses tellerinin titreşiminin azalması çok doğal bir durum. Halbuki ben sahnedeyken sesimin hâlâ aynı olması inanılmaz. Sanırım bunlar Allah’ın bana iyi korumam için yolladığı hediyeler. Ve yine aynı noktaya geliyorum, hâlâ sahneye çıktığımda sevdiğim işi yapmam ve bunun karşılığını almam. Amerikalı komedyen Bob Hope da bana “Başka ne yapabilirim ki? Eğer sanatçıysan hayatın böyledir” yanıtını vermişti, sanırım bu, bir şeyleri özetliyor.

MENAJERLİĞİMİ OĞLUM VE GELİNİM YAPIYOR

‘Spirit In The Room’ albümünde Paul McCartney, Tom Waits, Paul Simon ve Leonard Cohen gibi ünlü bestecilerin şarkılarını yeniden söyledim. Özellikle daha az bilinen parçaları seçtik. Şarkılar konusunda oğlumun ve gelinimin de yardımlarını unutmam. Onlar aynı zamanda menajerlerim ve müzikten de çok iyi anlıyorlar.

Haberin Devamı

OYUNCULUK SİNİR BOZUCUYDU

Yakın zamanda televizyonda drama dizisi ‘The Kings Of The Teds’te rol aldım. Sinemayı çok severim ve her zaman aktörlerin biraz doğaçlama yaptığını zannederdim. Ancak yazar Jim Cartwright oyundaki her öğenin bir ahengi olduğunu söyledi. Oyunculuk koçumla ve her saat, her dakika, repliklerimi tekrarlıyordum. Açıkçası biraz sinir bozucuydu.

TORUNU İÇİN PAUL MCCARTNEY’İN EN İLGİ ÇEKİCİ YANI BENİ TANIYOR OLMASI

Paul McCartney “Torunum seninle tanışmayı çok istiyor. Onu seninle tanıştırabilir miyim?” dedi ve ekledi: “Torunumun benimle ilgili en ilgi çekici bulduğu şey, seni tanıyor olmam.” Bunu duymak beni gururlandırırken çok da güldürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!