70 milyonluk ülkenin güzeli seçileceğim hiç aklıma gelmezdi

Güncelleme Tarihi:

70 milyonluk ülkenin güzeli seçileceğim hiç aklıma gelmezdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Miss Turkey 2012 güzeli Açalya Danoğlu Moğolistan’daki ‘Miss World’den eli boş döndü ama arka arkaya iş teklifleri aldı. Bir markanın yüzü olan Türkiye Güzeli yakında ‘Muhteşem Yüzyıl’da karşımıza çıkacak. Açalya bize hayatını anlattı .

Haberin Devamı

AİLE

Akrabalarımız için Tekirdağ’ı seçtik

Almanya’da, Münchberg’de doğup büyüdüm. Dört kardeşiz. Türkiye’ye dönme kararı alınca şehir olarak Tekirdağ’ı seçtik çünkü akrabalarımızın hepsi Trakya bölgesine dağılmış durumda. Onlara yakın olmak istedik. En büyük etken de Tekirdağ’da denizin olması! Hepimiz denizi çok seviyoruz. Babam otomobil alıp satıyordu. Almanya’da kendi işyeri var, ayın iki-üç haftasını orada geçiriyor. Annem ev hanımı, Almanya’da çalışıyordu fakat en küçük kardeşime hamile kaldıktan sonra işi bırakmak zorunda kaldı.

MISS TURKEY

Prenses olmayı hayal ediyordum

Her kız çocuğu gibi ben de büyüyünce prenses ya da güzellik kraliçesi olmayı hayal ediyordum ama zamanla kendime mesleki hedefler koydum. Dersten çıkmış evde otururken annemler aradı ve “Star TV’de Miss Turkey yarışmasının reklamı var, ya sen başvur ya da biz senin adına başvuracağız” dedi. Sınıftan arkadaşlarım da destekledi ve şansımı denemek istedim. Sonuç üzerine fazla kafa yormuyordum. 70 küsur milyon kişinin yaşadığı bir ülkenin güzeli seçileceğim aklıma gelmezdi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea8137f018fbb8f8845203

MISS WORLD

Dereceye girememek her şeyin başlangıcı

Miss World’de Türkiye’yi temsil ettim. Yarışmada iki senedir farklı bir puanlama sistemi var. Kamp süresince altı yarışma yapıldı. Bunlarda elde ettiğin başarıya göre puan alıyorsunuz ve final gecesinde bunlar toplanıyor. Bir de jüri üyeleriyle mülakatlarımız var; en çok onlardan puan geliyor. Yarışma bu sene beklenenden erken bir tarihte oldu. Hazırlanmak için 20 günüm vardı, örneğin ‘amacı olan güzel’ diye bir projem hazırlamam gerekiyordu. Çok önemliydi ama zamanımız kısıtlıydı ve sağlam bir proje hazırlayamazdık. Ama dereceye girememek hiçbir şeyin sonu değil. Hatta tam tersi, her şeyin başlangıcı!

EĞİTİM

Almanca anadilim gibi

Çocukken öğretmen ya da turizmci olmak isterdim. İki yıl önce İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nü birincilikle kazandım, İstanbul’a yerleştim. İleride de bu sektörde çalışabilirim. Zaten Almanca anadilim gibi, onun dışında bir de ileri seviyede İngilizce konuşabiliyorum.

AŞK

Haberin Devamı

En büyük destekçim sevgilim

Aşk, hayatın ta kendisi. Aşıkken daha mutlu ve umutlu oluyorum. Bana öyle bir enerji veriyor ki, yaptığım her şeyde daha başarılı olduğumu fark ediyorum. Erkek arkadaşım var. Her iki yarışmada da en büyük destekçimdi. Sonuca çok sevindi. Her fırsatta yanımda o var.

GÜZELLİK

Boyum 1.86

Güzellik herkese farklı bir şey ifade eder. Beni de beğenen ya da beğenmeyen olmuştur. Seksapel, güzellikten tamamen farklı bir kavram. Dış görünüşten ziyade tavırla alakalı bir şey. Bu yüzden her kadın seksi olabilir. En dikkat çekici özelliğim boyumun uzunluğu sanırım. En son spor salonunda ölçüldü ve 1.86 çıktı.

KARİYER

Genç kızlara tüyo veriyorum

Haberin Devamı

Oldukça yoğun bir tempom var. Röportajlar, çekimler, proje görüşmeleri... İnsanlar artık beni tanıyor, sokakta yanıma gelip fotoğraf çektirenler oluyor. Büyüyünce bu yarışmaya katılmak isteyen pek çok genç kız benden tüyo almak istiyor. Orkid’in ‘Hayat bir podyum’ kampanyasının yüzüyüm. Yakında ‘Muhteşem Yüzyıl’da konuk oyuncu olacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!