7 Kocalı Hürmüz çok can yakacak

Güncelleme Tarihi:

7 Kocalı Hürmüz çok can yakacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2009 20:10

Türk sinemasına 200 civarında senaryo kazandıran Sadık Şendil'in aynı adlı tiyatro oyunundan beyaperdeye aktarılan "7 Kocalı Hürmüz" için geri sayım başladı. 20 Kasım'da girecek olan ve başrolünde Nurgül Yeşilçay'ın oynadığı filmin soundtrack albümü ise yolda...

Haberin Devamı

7 KOCALI HÜRMÜZ FRAGMANI

7 KOCALI HÜRMÜZ FOTOĞRAF GALERİSİ

Yapımcılığını 5. Boyut Stüdyoları’nın üstlendiği “7 Kocalı Hürmüz”ün senaryosu, yazar Gürsel Korat tarafından Sadık Şendil’e ait tiyatro eserine sadık kalınarak baştan kaleme alındı. Başrolünde Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı filmde Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Memet Ali Alabora, Sarp Apak, Cengiz Küçükayvaz, Öner Erkan, Cem Karakaya, Müjdat Gezen, Erol Günaydın, Zihni Göktay, Halit Akçatepe, Betül Arım ve Çetin Sarıkartal da önemli rolleri üstlendi. 40 yıldır tamamı stüdyoda çekilen ilk film olma özelliğini taşıyan “7 Kocalı Hürmüz”, 20 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.

WEB SİTESİ YAYINDA

2,5 milyon dolara mâl olan filmin resmi web sitesi www.7kocalihurmuz.com, bir hafta önce yayına girdi. Kısa süre içinde 200 bin kişi tarafından ziyaret edilen sitede ayrıca filmin ilk görüntüleri de yayınlanmaya başlandı. Hannan Yedilioğlu’nun tasarladığı afiş için, çekimler sırasında Vertigo ekibi tarafından 5. Boyut Stüdyoları’nda uçurma düzenekleri kuruldu. Havada uçurulan oyuncuların fotoğraflarını Sine Boran çekti.

Haberin Devamı

ALBÜMDE AJDA DA VAR

“7 Kocalı Hürmüz”ün soundtrack albümü için de kollar sıvandı. Ender Akay ve Sunay Özgür’ün hazırladığı albümde, Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Sarp Apak ve Öner Erkan gibi oyuncuların yanı sıra filmde de rol alan Vokaliz grubu ile Müge Zümrütbel, eğlenceli şarkılar seslendirdi. DMC Müzik ve 5. Boyut işbirliği ile hazırlanan albümün sürprizi ise Ajda Pekkan oldu. Pekkan’ın seslendirdiği bir şarkının da yer alacağı çalışma, iki kliple piyasa sürülecek.

DOKTORU KENDİNE AŞIK ETTİ VE...

1800’lü yılların sonlarında Istanbul’un Taşkasap Mahallesi’nde geçen “7 Kocalı Hürmüz”, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını kocaları arasında paylaştıran Hürmüz’ün yaşantısını anlatıyor. Ancak Hürmüz berber eşinin dükkanında gördüğü doktora vurulunca işler karışıyor. Hürmüz, bir hastalık uydurup evine çağırdığı doktoru da kendine aşık ediyor, ardından karmaşık ve gülünç olaylar başlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!