5 adımda beyaz ayakkabı modası

Güncelleme Tarihi:

5 adımda beyaz ayakkabı modası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 00:00

Sezonun en havalı trendiyle tanışın: Beyaz stiletto geri döndü. Ancak uzmanlar bu ayakkabıyla stil sahibi görünmenin çok kolay olmadığını söylüyor. Peki yazın en havalı modelini nasıl kullanmalı?

Haberin Devamı

Seksenler son dört sezona kadar modanın günah keçisiydi. 60’lar ‘cool’, 70’ler bohem, 90’lar da modern bulunurken, kendilerine pek burun kıvırıldı. Vatkasından, abartılı aksesuarlarına, parlak renklerine dar pantolonlarına, hep eleştirildi. Ancak intikamı acı oldu: Son dört senedir 80’lere dair ne varsa, podyumlarda görüyoruz. İşte bu akımın son bombası beyaz stilettolar. Madonna’nın cadı botları kadar sevdiği, kliplerinde taytların altında giydiği sivri burunlu, bembeyaz modelleri hatırlayın. Devrini tamamladıktan sonra ‘moda suçu’ olarak tarihe geçen bu ayakkabı, yazın en sevilen parçası. Balmain, Céline, Louis Vuitton gibi devler bu tarzı podyumlarına taşıdı. Louboutin, Casadei, Giuseppe Zanotti gibi ayakkabı devleri seksi modelleri üretti. H&M, Zara, Mango, Koton gibi zincir mağazalar da seri üretime geçince, sezonun hiti olmayı başardı. Manolo Blahnik beyaz ayakkabı giymenin ‘her stil ikonunun harcı’ olmadığını açıkladı: “Gerçekten stil sahibi olmanız gerekiyor. Düğünden kaçmış ya da 80’lerden fırlamış gibi görünmemek için gerçekten ustaca kombinasyonlar yapmak gerekiyor.”

Haberin Devamı

Beyaz ayakkabıyla nasıl stil sahibi görünülür?

1) Jean- atlet-ceketle: Dar paçalı ya da ‘boyfriend’ modeli, hafif bollaşarak inen denim pantolon, üzerine dar kesimli sade bir atlet ve gerekirse ceketle birlikte beyaz ayakkabı kullanılınca, özensiz şıklık yakalanıyor. Güneş gözlükleri ve aksesuarlar bu tarzı daha da havalı hale getiriyor.

2) Çiçek desenleriyle: Düğün davet sezonu geldi, çattı. Muhtelif etkinliklerde kullanılacak şık bir kokteyl elbisesinin alınması şart. Çiçekli deseni, bu sezonun kare aslarından biri. Beyaz ayakkabıyla bu parçalarla birlikte giyerek iki trendi bir arada kullanın.

3)Diz seviyesinde kalem eteklerle: Diz hizasındaki etek boyu. Suni deri, parlak renkli ya da çiçekli, farklı kesimli kalem etekler hem kadınsı hem de stilettoyla çok güzel görünüyor.

4) Beyazlarla: Dar pantolon ya da mini kokteyl elbisesi fark etmez, tepeden tırnağa beyaza bürünmek sezonun en önemli trendlerinden biri. Ancak gelinlik dergilerinin sayfalarına ait gibi görünmemek de şart. Elbiselerde geometrik kesimler, ayakkabılarda ise zımba desenli tasarımlarla daha modern
bir görünüm yakalanabilir.

Haberin Devamı

5) Parlak renkli elbiselerle: Renk cümbüşü tüm vitrinleri bastı.Şimdiden her yerde parlak mavi, turuncu, yeşil, sarı görmekten yıldık. Bu neon patlamasını beyazla yumuşatmak işin püf noktası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!