43 saat ütü yaparak yeni bir rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

43 saat ütü yaparak yeni bir rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 00:00

Kemal Gökgül, pek çok ev kadının nefret ettiği bir işi yaparak Guinness Rekoru kırdı. 43 saat boyunca hiç durmadan, 466 parça gömlek, ceket, çamaşır ve çarşafı ütüleyen 32 yaşındaki Gökgül, uzun zamandır bu rekoru elinde bulunduran İsviçreli Eufenia Stadler’in 40 saat ve 288 gömlek rekorunu geçti.

Okulu bitirdikten sonra bir meslek arayan Kemal Gökgül, en sonunda bir kuru temizleme dükkanında iş bulmuş. Şu anda Ankara Kocatepe’deki Beğendik’in kuru temizleme bölümünde mağaza şefi olarak çalışan Gökgül, 12 yıldır da bu işte. Ütü yapmayı çok sevdiğini söyleyen Gökgül, ailesiyle birlikte yaşamasına rağmen, evdeki ütüleri de kendisinin yaptığını belirtiyor.

Kemal Gökgül’ün rekor denemeye karar vermesi bir gazete haberi okuması sonucunda olmuş. Türkiye’den bir kişinin, başka bir alanda rekor denemesini okuyan Gökgül, Guinness Rekorlar Kitabı’nda, En Hızlı Ütü yapma adında bir rekorun olduğunu görmüş. Guinness Türkiye Temsilcisi Orhan Kural’la bağlantıya geçmiş. Üç ay sonra başvurusu kabul edilmiş ve 4 Nisan’da, İstanbul Olivium Alışveriş Merkezi’nde rekor denemesine başlamış. 6 Nisan Perşembe günü ise 43 saati doldurup, 466 parçayı da ütüledikten sonra rekoru kırmış. Gökgül, aslında 48-50 saate kadar uzatmayı düşünmüş, ama program bu şekilde ayarlandığı için devam edememiş.

KENDİ REKORUMU KIRMAYA ÇALIŞMAM

Rekor denemesi boyunca uyumasına hiç izin verilmeyen Kemal Gökgül, sadece 8 saatte bir 15 dakika mola almış. Kurallara göre, elini ütüden en fazla 30 saniye çekmesine izin verilmiş. Yeme içme işini de bu süre içerisinde halletmesi gerekiyormuş. Ütücüler Odası’ndan yetkililer de ütülenen parçaları denetleyip, "olur" veriyormuş.

Rekortmen ütücü, rekor denemesine hiçbir hazırlık yapmadan girdiğini söylüyor ve antrenmanlı olması halinde 66 saate çıkabileceğini belirtiyor. Gökgül, "Tek avantajım uykusuzluğa dayanıklı bir bünyemin olması. Normalde de günde 5 saatten fazla uyuyan biri değilim. Bana göre en zor bölümü sürekli ayakta durmaktı. Bir de çarşaflar gelince zorlanıyordum" diyor.

Gökgül, şimdi rekorunun onaylanmasını bekliyor. Guinness Türkiye Temsilcisi Orhan Kural, tüm belgeleri ve rekor denemesi sırasında çekilen görüntüleri, Guinness’in merkezine göndermiş. Gökgül, 3-4 ay içinde cevabın geleceğini söylüyor.

Kemal Gökgül, rekor denemesinden kendine bir şey beklemediğini, asıl Türkiye’nin tanıtımının önemli olduğunu, bundan sonra kendi rekorunu kıran biri olursa tekrar ütünün başına geçebileceğini belirtiyor ve "Kendi rekorumu kırmayı düşünmüyorum" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!