35 yılın kadrosu

Güncelleme Tarihi:

35 yılın kadrosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 00:00

Önceki akşam 35. sanat yılını Kuruçeşme Arena’da özel bir konserle kutlayan Zülfü Livaneli’yi 10 bin kişi izledi. Livaneli birçok sanatçı dostuyla aynı sahneyi paylaştı.

ZÜLFÜ Livaneli, 35’inci sanat yılını cumartesi gecesi BKM tarafından organize edilen konserle kutladı. Kuruçeşme Arena’daki gecenin sunumunu, sanatçının 35 yıllık sanat yaşamını kendine has üslubu ile yorumlayan Sunay Akın yaptı. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konser, Livaneli’nin yakın dostu ve meslektaşı Yaşar Kemal’in açılış konuşmasıyla başladı.

Sanatçı dostlarının bu anlamlı günde yalnız bırakmadığı Livaneli, Ajda Pekkan, Ferhat Göçer, Sezen Aksu, Nilüfer, Yavuz Bingöl, Aylin Livaneli, Sevingül Bahadır, Özcan Deniz, Hüsnü Şenlendirici, Beyazıt Öztürk, Hakan Aysev ve Zerrin Özer ile aynı sahneyi paylaştı. Zülfü Livaneli’nin kızı Aylin Livaneli de gecede bir şarkı söylerken "Böyle bir babanın kızı olmaktan son derece gurur duyuyorum" dedi.

BOĞAZ İNLEDİ

Ferhat Livaneli Orkestrası’nın eşlik ettiği konserde Livaneli’nin 25 bestesi 12 şarkıcının özel yorumuyla sahnelere taşındı. Ajda Pekkan’ın "Karlı Kayın Ormanı", Özcan Deniz’in "Memikoğlu", Sezen Aksu’nun "Yiğidim Aslanım" eserlerini okurken alkışlarla inleyen Boğaziçi’nde, finalde binlerce kişinin hep bir ağızdan okuduğu "Leylim Ley" şarkısı yankılandı. Ancak final şarkısının ardından seyirciler Zülfü Livaneli’yi sahneden indirmeyince, konser "Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var" şarkısıyla noktalandı.

Kahkahalar attırdı
/images/100/0x0/55eb18f7f018fbb8f8aadf7c


Gecenin sürprizi gazeteci-yazar Selahattin Duman’dı. Duman, Livaneli’yle dostluğunu anlatırken esprileriyle herkesi güldürdü. Müzikten anlamadığını söyleyen Duman, kahkahalar attırdığı Livaneli’yle arkadaşlıklarının yazlık komşuluğuyla başladığını belirtti. Balık tutmayı çok seven Duman, bu zevkine Livaneli’nin limon sıktığını söyledi. Birlikte balığa çıktıklarında tuttuğu balığa acıyan Livaneli’nin ısrarları üzerine balığı denize atmak zorunda kaldığını aktaran Duman bu yüzden birçok kez tartışmış ünlü yorumcuyla.

Zülfü de istese bıraktırmayız

MÜZİĞE veda ettiğini açıklayan Zülfü Livaneli’ye, Yaşar Kemal "Bundan sonra da Zülfü türkü söyleyecek, beste yapacak. Bunu kimse Zülfü’nün elinden alamayacak. Zülfü bile" sözleriyle atıfta bulundu. Yavuz Bingöl de Livaneli’ye "Gel bırakma bizi" dedi.

KİMLER KATILDI

Geceye katılanlar arasında Sema Doğan, Hanzade Doğan, Ertuğrul-Tansu Özkök, Sedat Ergin, Zafer Mutlu, Tilda-Erol Tezman, Lüset-Mustafa Taviloğlu, Semra Özal, Erkan Özerman, İzzet-Emine-İpek Özilhan, Ali Özgentürk ve Saynur Kuruş Özgentürk gibi isimler de vardı.

Leylim Ley’e farklı bir yorum getiren Zerrin Özer, bu şarkıya yeni albümünde yer vereceğini açıkladı.

Beyaz, "Yalnız İnsan" şarkısını söylerken, Hüsnü Şenlendirici ise klarnetiyle "Sevda Değil" adlı şarkıyı çaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!