35 milyon Euro’luk hobi

Güncelleme Tarihi:

35 milyon Euro’luk hobi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

İşadamı İlhan Karadeniz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve üzerinde helikopter pisti olan 46 metre boyunda bir mega motoryat yaptırdı.

Haberin Devamı

Orkun Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, soyadı gibi Karadenizli, Trabzonlu.
52 yaşında. 11 yaşından beri ticaretin içinde. Babasının işini, 15 yaşında devralmış ve patronluğa başlamış. Aradan geçen süre baba yadigarını dev bir şirket haline getirmiş. Şimdi işlerini oğlu Orkun’a devrederek hobilerine dönmüş. Bunların başında da tekneler geliyor. Karadeniz, bu deniz tutkusu için üzerine titreyerek bir motoryat yaptırdı. Tekne geçtiğimiz ay denize indirildi.
Deep Story (Derin Hikâye) adlı tekneyle, bir ilke de imza attı Karadeniz. Çünkü teknenin güvertesine helikopter inip kalkabilmesi için pist yapıldı. Karadeniz, bunun işadamları için çok önemli olduğunu söylüyor: “Genellikle patronların zamanları çok dardır. Çalışma odaklı olduklarından tatilleri hep kısa sürer. Tatile gidip gelirken yolda zaman kaybetmek istemezler. Teknenin üzerine helikopter inebilmesi onlara zaman tasarrufu sağlar. Öte yandan teknenin misafirlerini alması için koya girmesi, marinaya yanaşması tonlarca mazot yakılmasına neden olur. Helikopter sayesinde yakıttan tasarruf sağlanır.”
Hobilerinin yeni bir şeyler
yaratmak amaçlı olduğunu ve onların kendisine büyük bir haz verdiğini söyleyen işadamı Karadeniz tekneyi kendisinin tasarladığını, teknik çizimlerinin mühendisler tarafından yapıldığını söylüyor.

Haberin Devamı

TEKNENİN ÖZELLİKLERİ

-Deep Story, 45.16 metre uzunluğunda, 8.5 metre eninde.
-437 ton ağırlığında.
-Azami hızı 15, seyir hızıysa 13 deniz mili.
-Yedi misafir, beş mürettebat kamarası var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!