34 UE 7854

Güncelleme Tarihi:

34 UE 7854
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2002 18:08

Akatlar sokaklarında kırmızı ışıkta geçen, park lambaları Allah’lık, işaret vermeden ve ayağını gazdan kaldırmadan ara sokaklara dalan, sonunda da durulmaz levhasının altına park eden bir kamyon. Bilin bakalım kime ait ve içinden kim çıkıyor?

Haberin Devamı

Levent’teki Spor Yazarları tesisinin önünden geçen Levent Caddesi, dik bir yokuş ve kırmızı ışıkla Ebulula Caddesi’ne bağlanır ya... (Işığa rağmen tehlikeli bir kavşaktır zaten.)

K
amyon, yokuş yukarı tam gaz gelip, kırmızı ışığı deldi geçti..

Ayağını gazdan bile kaldırmadan ve işaret filan vermeden (zaten stop lambalarının biri de yanmıyordu), aynı hızla sağa, Fidan Sokak’a saptı. (Allah’tan okullar tatil, Şişli Terakki’nin önünde çocuk yoktu.)

Yine aynı hızla, yine işaret vermeden, langur lungur tekrar sağa, Firuze Sokak’a daldı. (Yolda kimseler yoktu çok şükür.)

Polis Koleji’nin nizamiyesinin önünden, kavşaktan gelen giden var mı diye bakmadan ve olanca hızıyla Selçuklar Sokak’a daldı, freni kökledi, tabii sinyal filan hak getire, sağda, “Durulmaz” levhasının altında durdu.

Daha kamyon dururken sağ kapı açıldı, biri aşağı atlayıp, elektrikçi dükkanına girdi. (Bir kazaya filan da koşturmuyorlarmış demek ki...)

*

İşim vardı, bu kadarını görebildim. Benden sonra birilerini ezdiler mi, bir arabayı çizdiler mi, bilmem. Bir halt ettilerse de, zaten öğrenemeyeceksiniz.

Çünkü – söylemeyi unuttum – trafiği allak bullak eden, bütün kuralları çiğneyerek insanların hayatını tehlikeye atan 34 UE 7854 plakalı bu kamyon, İstanbul Trafik Vakfı’nın bir çekicisi, sağ koltuktan atlayan da bir trafik polisiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!