30 bin kişi bir idol ve akıllara kazınan gece

Güncelleme Tarihi:

30 bin kişi bir idol ve akıllara kazınan gece
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 06:00

Justin Bieber, “Believe Tour” turnesi kapsamında Türkiye’ye geldi. Hayranları heyecanlı, çığlık çığlığa onu bekliyordu. Ne var ki konser sonrası neredeyse tamamı Bieber’ı gördüğüne mutlu ama bir o kadar da kızgındı!

Haberin Devamı

Justin Bieber, 2 Mayıs gecesi Garanti Bonus sponsorluğunda, Purple Concerts organizasyonuyla Türkiye’deki ilk konserini verdi. İTÜ Stadyumu’nda sahneye çıkan Bieber, hayranları tarafından inanılmaz bir coşkuyla karşılandı. Hem de ne coşku. Çığlıklar, pankartlar...  

Ama hayal kırıklığının ilk sinyali daha o sahneye çıkmadan yaşandı. Genç yıldız, 19.30’da başlaması planlanan konsere 21.30’da çıktı. İkincisi turnenin her ayağında kullandığı kanatların olmamasıydı... Sahne diğer konser alanlarına göre küçük olduğundan, Biebar sahneye kanatsız çıktı.


Justin Bieber şort sever!


Gelelim konser alanından görüntülere... Alana girince ilk olarak neden bu rüzgarlı havada tüm genç kızların şort giydiğini düşündük. Yanıt yine o şortlu genç kızlardan birinden geldi: “Justin şort giyen kızları beğeniyor!”

Diğer yandan, İTÜ Maçka Kampüsü daha önce hiç bu kadar seyyar satıcıyı bir arada gördü mü bilmiyorum. Bieber ekonomisi güne damga vurmuştu. “Justin Bieber’ın üfleyip gönderdiği su şişesi”mi istersiniz, “dokunduğu tişört” mü! Ne ararsanız vardı. Tabii Bieber’ın o çok sevdiği şapkalarının taklit versiyonları da her köşede satışa sunul-muştu.


Özensiz konser hezimeti...

Ve uzun bir rötarın ardından konser başladı. Tam bir hayal kırıklığı! Sadece Belieber’lar değil ben bile rahatsız oldum konserin özensizliğinden. Birtakım aksilikler sahnede her zaman olur ama dansçıların senkronize hareket etmemesi, videolarda görüntü-ses uyumsuzluğu, Bieber’ın ruhsuz hali... Özetle sonuç gayet sevimsiz ve iticiydi. Hele bunun aylardır beklenen bir konser olduğu düşünülürse...

Buna rağmen seyirci coşkusunu kaybetmedi. Her şarkıyı bilir mi insan? Bilirmiş...

Tamam, atılan çığlıklardan hâlâ geçici işitme kaybı yaşıyor olabilirim ama şikayetçi de sayılmam. En azından yetişkinlerin konser izlerkenki durağanlığından, ruhsuzluğundan iyidir bu coşku!

Haberin Devamı


Şanslı OLLG kızı

Justin Bieber, geleneği bozmadı, “One Less Lonely Girl” şarkısında sahneye bir genç kızı çıkardı. Belieber’ların “OLLG kızı” dediği bu şanslı kız, İstanbul konserinde Alara oldu.

Adı Alara mı Ayça mı diye kendini paralayan fanlara söylemek lazım ki, en azından kendisi Alara İlayda Akpınar değil. Çünkü kendisine 89 tane ayrı yerden mesaj atılan Akpınar, Facebook’una şunları yazmış: “Facebook hesabıma bir girdim, 89 tane mesaj gelmiş. Size inanamıyorum, ben OLLG kızı falan olmadım, olsaydım öyle davranmazdım. Bugün başıma gelmeyen kalmadı. Konserde bayıldım, dayak yedim. OLLG kızı olmuşum da yüzüne bakmamışım, bir şey bilmeden laf atmaya utanmıyorsunuz değil mi? Canım çıktı bugün ağlamaktan, tek dakika susmadan ağladım. Ne kadar kalpsizsiniz!”

Haberin Devamı


SEN KURBAN OL TÜRK KIZLARINA

Justin Bieber’ın resmi Twitter sayfasına, konser sonrası kendi adıyla “Bu muhteşem gece için Türk kızlarına teşekkür ederim ama aynı şeyi ter kokuları için söyleyemem” mesajı düştü. Mesaj sosyal medyada hızla yayıldı, haber sitelerine alındı. Çok geçmeden mesajın bir internet sitesinin eylemi olduğu ortaya çıktı ama Erol Köse’den olay tweet’e yanıt çoktan glmişti: “Sen kurban ol Türk kızlarına...”
Hatırlarsanız ABD’li basketbolcu Danny Granger da Türkler ile ilgili “Ölü eşek gibi kokuyorlar” tweet’iyle olay olmuş, bu mesaj büyük
tepki çekmişti.

KİMLER YOKTU Kİ

Justin Bieber’ı izlemeye gelen 30 bini aşkın seyirci arasında, Tansa-Can Ekşioğlu, Rıdvan Dilmen, Berna Laçin, Tülin Şahin, Barbara Pensoy, Rıfat Elhadef, Mustafa Sandal, Bahar Şer, Nil Karaibrahimgil gibi çok sayıda ünlü da vardı.

Haberin Devamı


VELİLER NE DEDİ 

14 yaş altı Justin Bieber hayranları, konser alanına yanında velileriyle giriş yapabildi. Çocuklarını konsere getiren anneler bakın neler söyledi:
Şule/ Editör (48 yaşında): Çocuklarımı içeriye sokmak için buradayım. Şarkılarını duydum ama dinlemiyorum.
Mutlu/ Ev hanımı (32 yaşında): Yeğenimin zoruyla, sırf söz verdiğim için geldim! Yoksa bana hitap eden bir şarkıcı değil. Ama yeğenim çok heyecanlı, umarım eğlenir.
Arzu/ Yönetici asistanı (50 yaşında): Gerçekten bu ismi çok abarttılar. Ben de bu popülariteyi hak ediyor mu diye meraktan geldim. Konseri 20 yaşında kızımla izleyeceğim.
Liza/ Emlak danışmanı (43 yaşında): Ben de kızıma eşlik etmek için geldim. Sadece o çok sevdiği için...
Mutlu/ Tekstilci (42 yaşında): Kızımın zoruyla buradayım, çünkü Justin Bieber tarzıma ve yaşıma da uygun değil. Kızlar istiyor, ne yapalım...

PEKİ YA ÇIKIŞ

Haberin Devamı

Bonus ve Purple Concerts işbirliği çok güzel bir sonuç doğurmuş, genç yıldızı ayağımıza kadar getirmişti. Ama 30 bin kişinin stattan nasıl çıkarılacağı yine problem oldu. 5 çocukla gittiğim konserde, turnikelerin önünde izdiham yaşandığı için en son Ayazağa metrosunun üstünden atlamaya çalışıyorduk! (Turnike değil, metro!) Kalabalığı siz düşünün.

GİDİŞİ ÖYLE OLMADI

Justin Bieber, Türkiye’ye girişinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaptığı kaprisin bir eşini de Atatürk Havalimanı’nda yapmak isteğince polis engeline takıldı. Bieber, İTÜ Stadyumu’nda verdiği konserinin ardından özel bir uçakla önceki gün saat 23.30’da Türkiye’den ayrılmak için, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne geldi. Bieber, pasaport kontrolünden geçmeden Genel Havacılık Terminali apronunda bekletilen özel uçağının altına araçla gitmek istedi. Bieber’in bu isteği Atatürk Havalimanı’nda görevli polis tarafından kabul edilmeyerek, kurallar gereği pasaport kontrolünden geçmesi istendi. Bieber polisin bu tavrını, Genel Havacılık Terminali girişinde arabasının içinde yaklaşık yarım saat bekleyerek, protesto etti. Yarım saatlik beklemenin ardından Bieber ve korumaları teker teker pasaport polisi tarafından yapılan kontrolden geçerek uçaklarına gittiler. Uçak, Bieber’in protestosundan dolayı yaklaşık yarım saat rötarla havalandı.
Polis önünü kesmişti

Geçen çarşamba, özel bir uçakla İstanbul’a gelen Kanadalı popçu Justin Bieber Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaport kontrolü yaptırmadan arabasıyla ayrılmak istemişti. Bunun üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevli polisleri tarafından arabasının önü kesilen Bieber’in pasaportu polis tarafından alınmıştı. Bieber, bir süre pasaport kontrolü için arabasında beklemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!