3 boyut, 11 ölüm Son Durak IV

Güncelleme Tarihi:

3 boyut, 11 ölüm Son Durak IV
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 00:00

Son Durak IV filmi eleştirmenlerin gazabına uğradı. Film için “3 boyutlu 11 ölüm, başka da bir şey yok” gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Oysa Son Durak-IV Oscar’ları toplasın diye hazırlanmadı ki. Altı üstü bir teknoloji temaşası. 10 gündür hem ABD hem Türkiye’de bir numara.

Haberin Devamı

Önce bir iyi haber: Yeni 3D teknolojisi ve yeni gözlükler eskisi gibi insana rahatsızlık vermiyor, baş ağrıtmıyor. Son durak IV de kısa bir film olduğu için nasıl bitti anlamıyorsunuz bile.
Konu, bu serinin müdavimlerinin malumu: Azrail’in işine bağlılığı etrafında gelişiyor olaylar. Yalnız bu sefer bir kıyak yapmışlar, kahramanlar uzun uzun olup bitenin sırrını çözmüyor, anatemayı internetten şak diye öğreniveriyorlar.
Filmin anlatımı yine sert, kanlı ve şok edici. Bunları 3 boyutlu izlemek iyice çarpıcı oluyor. Yüzünüze çivi fırlıyor, yanınızdan savrulan balta kafanıza çarpacak gibi oluyor, çok gerçekçi. 
Arada gözlüğü çıkarıp insanları seyrediyorum. Çok komik: Herkes aynı anda, solundan bir şey geçiyormuş gibi sağa yatıyor. Sonra sanki gözüne bir şey girecekmiş gibi elleriyle yüzünü koruyor. Ama beni en çok güldürenler daha ışıklar kapanır kapanmaz 3D gözlüklerini takanlar. Sanki reklamlar 3 boyutlu!
Üçüncü boyut ve bu teknolojiyle bu kadar rahat oynayabilmeleri Final Destination’a komedi unsuru da eklemiş. Kanla espri olur mu? Oluyormuş işte. Fakat film çevrenizdeki tüm alet-edavata karşı derin bir kıllanma-güvensizlik hissi uyandırıyor.
Senaryo filmin sonuna doğru nihayet bir zeka pırıltısı gösterip izleyiciye ince bir espri yapıyor. Son Durak-IV’ü bir alışveriş merkezinde izlemek o yüzden daha keyifli. Kanyon AVM’de biletlere 16’şar lira ödedik.

Haberin Devamı

SEKS SAHNELERİ BİR TUHAF

Üç boyutlu sinemada bir seks sahnesi izlemek gerçekten ilginç. Uzansanız tutacaksınız gibi, insanda röntgencilik hissi uyandırıyor. Bu arada meraklısı için söyleyelim, Hong Konglu yapımcılar harıl harıl 3 boyutlu bir erotik film için çalışıyorlar. 1991 yapımı Seks ve Zen filmi 4 milyon dolara 3D olarak yeniden çekiliyor, film Aralık ayında çıkacak.

Bekle bizi
Monte Carlo JETSET’E 9/8’LİK

Olay: Ramazanın sıcak koynundan günahın tatlı kucağına ışınlanıyorum. 18 Eylül’de lüksün, eğlencenin, şovun ve kumarın Avrupa’daki başkenti Monte Carlo’ya gidiyorum.
Vesile: Orada Monte Carlo’nun ben diyeyim yarısı, siz deyin çeyreğine sahip SBM diye bir grup var. Bu grubun da, dünya sosyetesinin gittiği Jimmy’z diye çok ünlü bir kulübü...
Eee?: İşte o kulüp, tarihinde ilk defa dünyanın ünlü kulüpleriyle karşılıklı tanışma partileri yapacak. Seçilen ilk şehir İstanbul. Kulüp de Club 29.
Bize ne?: İşte 29 camiası kremdölakrem bir heyetle bayramda Monaco’yu basacak, dansözlü-DJ’li Türk gecesi yapacak. Dünya jetseti şamata görecek anlayacağınız.
Yine bize ne!: Bu SBM, geceye katılmak isteyen Türklere özel bayramda 4 gecelik bir Monaco programı hazırladı, Bluechip organizasyon tarafından satışa çıkardı.
Daha: Aynı haftasonu Monaco dünyanın en güzel klasik yatlarının limanda toplanacağı Monte Carlo Classic Week’e de ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

HAFTADAN KALAN

Sahura kadar dolgu köprü, kanal

Bir arkadaşım muhafazakâr bir diş muayenehanesinde işe başladı. Gece 11’lere kadar çalışıyor. Ne o dedim, işler çok mu yoğun? El cevap: Hayır burada müşteriler hep iftardan sonra geliyor.

BU YAZIN TOP 10'U

1. Sevgiliye motorsikletle Bozcaada gezdirmece.
2. Paris Hilton’lu Mardan Palas açılışı.
3. Çeşme, Ilıca-Kırçiçeği’nde yediğim döner.
4. Ali İsmet Öztürk’le 15 dakikalık akrobasi uçuşu.
5. Kuruçeşme Arena’da yazlık sinema-minder-bira.
6. Sorti-Mezeci’de enfes mezelerle akşamüstü kaçamağı.
7. Peymane Teras’ın cumartesi geceleri ve dans.
8. Transilvanya’da Dracula şatosu ve JB partisi.
9. Fatih kadınlar pazarında keşfettiğim büryancı Sur Ocakbaşı.
10. Cemile Sultan İTO havuzunda Boğaz’ı seyrederek yüzmek.

Haberin Devamı

Uzaylı tehciri ve vampir diasporası

Hollywood da Türkiye gibi. Hiç boş durmuyor, açılım üstüne açılım... Önce vampir açılımı yaptı, şimdi de uzaylı. Vampir dizisi True Blood, prodüksiyona zırnık harcamamalarına rağmen çılgınlık halinde. Dizide vampirler kendilerini ilan edip (come out) insan içine karışıyor. Artık eskisi gibi gözden uzak şatolarında ve karanlık mahzenlerde değiller. Vampirlere ayrımcılık yapan ırkçı partiler, vampir haklarını savunan STK’lar, onlarla bir orman gibi kardeşçesine yaşamak isteyen ve istemeyen insanlar var.
Hollywood’un yeni bombası ise District 9 (Dokuzuncu Bölge) filmi. Bu kez de uzaylılar insan içine karışıyor, beşeri hayatta arzı endam ediyor. Onların da sevenleri ve sevmeyenleri var. Dışlanıyor, gettolara kapatılıyor hatta uzaylı tehcirine bile uğruyorlar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!