24 saatte takım elbise

Güncelleme Tarihi:

24 saatte takım elbise
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Harbiye Hilton Oteli girişinde mağazası bulunan Aydın Işkın, takım elbise diktirmek isteyenlere 24 saatte provasız elbise dikiyor. Bilgisayar yardımıyla yapılan ölçümlerden sonra elbiseniz evinize gönderiliyor. Işkın 10 yılda 2 bin 500’e yakın yabancı müşteriye de elbise diktiklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Bir saatte yüzlerce takım elbise dikebilen dev makineler hazır giyim işine girince, terziler yavaş yavaş silindi.  Ismarlama elbise diktirmek için birkaç kez prova olmaya gitmek için de kimsenin zamanı kalmadı. Ancak 50 yıllık terzi Hasan Işkın teknolojiyi yanına alarak, ısmarlama elbise konusunu bir başka boyuta taşıdı. Kurduğu sistem sayesinde veriyorsunuz siparişinizi, provaya gerek olmadan 24 saat sonra takımınız hazır. Sır, kendisi gibi terzi küçük oğlu Aydın Işkın’da: “Bilgisayar teknolojisi kullanıyoruz. Çocuk bedeni olan 28 bedenden başlayarak 200 kiloluk bir kişinin bile ölçülerini içeren her boy ve bedendeki kalıpları bilgisayara yükledik. Bir anlamda erkek vücut ölçülerini matematiksel olarak elbiseye dönüştürmeye başladık. Buna bir de çabuk üretim sistemini de uyarlayarak yeni bir strateji geliştirdik.”
İstanbul Hilton Oteli’nde girişindeki Terrzi.com adlı mağazalarında hizmet veren Aydın Işkın “Hazır giyim mağazaları en fazla altı bedende koleksiyon sunuyor. Standart dışı ölçüleri olanların ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Özellikle kilolu, kısa boylu veya çok uzunlar terzilerde düzeltme yaptırmak zorunda kalıyor. Biz her beden ve boyda tüm müşteriye aynı hizmeti herhangi bir terzide yapılacak tadilat süresinden veriyoruz. Kaldı ki standart ölçülerde olup da modaya uygun giyinmek istemeyenler olduğunu da unutmamalıyız” diyor.
Müşterilerin bilgileri bilgisayarda depolanmış. Kaydı bulunan müşteri kumaşın rengi ve modelini telefonla bile söyleyebiliyor. Son elbise diktirdiği tarihten sonra kilo aldı veya zayıfladıysa yeni kilosunu bildiriyor, bilgisayar ona göre uygulama yapıyor. www.terrzi.com

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea426df018fbb8f8747d24

ŞIKLIK TURİZMİ

Beş kıtada yaklaşık 2 bin 500 yabancı müşterileri olduğunu da anlatan Işkın, “Dünya markası olmak en büyük hedefimiz. Günde 24 adet takım elbise üretebiliyoruz, en kısa sürede 100 takıma çıkaracağız. İlk olarak Anadolu’daki bazı kentlere bayilik vereceğiz. Sonraki aşamaysa Avrupa ülkelerinin başkentleri başta olmak üzere dünyaya yayılmak. Deniz, güneş, kum ve tarih gibi turizm çeşitlerine terzi turizmini ekledik. Yurtdışından gelenlere  ‘terzi paketi’ hazırlıyoruz: Üç günlük İstanbul ziyareti, gidiş-dönüş uçak bileti ve konaklamanın yanı sıra bir takım elbise...

Haberin Devamı

TERRZİ’DEN TÜYOLAR

Şişman erkekler: En büyük problemleri omuzlarının dar, bacaklarının ince olması. Kilolarını gizleyecek koyu renklerde takım elbise tercih etmeleri gerek. Koyu düz renkler tercih edilmeli. Çizgili kumaş olursa, belirsiz kendinden çizgili tercih edilmeli. Özellikle spor giyimde koyu renk ceketin altında açık renk pantolon yanlış. Bacaklar çok ince görünür ve kilolar daha da belirginleşir. Ufak kareli ya da tüvit tarzı orta ve koyu renkler seçilmeli.
Kısa ve uzun boylu erkekler: Özelikle kol ve ceket boylarındaki oransızlık en büyük sorun. Kol ve ceket boyu uzun bir ceket, kısa boylu birini daha da kısa gösterebilir. Uzun boylarda en çok dikkat edilmesi gereken nokta, kısa kol ve ceket boyu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!