2011 baharında parizyen şıklık

Güncelleme Tarihi:

2011 baharında parizyen şıklık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Bir buçuk ay süren moda maratonu sona erdi; Londra, Milano ve Paris moda haftaları geride kaldı. Bu dev organizasyonlar sayesinde gelecek yılın ilkbahar-yaz çizgileri de şimdiden netleşmiş oldu.

Haberin Devamı

Son yıllarda tasarım deninve ilk akla gelen ve herkese ilham veren Londra Moda Haftası’nı, ayakları yere basan asil Milanez şıklığı takip etti. ıki farklı şehirde düzenlenen iki farklı organizasyonun ortak teması ise “desen”di...

Moda haftalarına katılan ünlü tasarımcıların çizgilerine bakılırsa, önümüzdeki bahar desenler altın çağını yaşayacak ve maskülen çizgiler feminen detaylarla zenginlik kazanacak.  

Paris Moda Haftası’na gelince... Moda günlerinin son durağı, 2011 baharını rock ve punk akımlardan, oryantalizmden tutun da Uzakdoğu esintilerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyle karşılayacağımızın sinyallerini verdi.

Gelin en farklı ve dikkat çeken tasarımlara birlikte göz atalım...
 
ÜST ÜSTE GİYİN

Üst giyimde uygulamaya alışık olduğumuz “kat kat” trendi, 2011 baharında alt giyimde de ön plana çıkıyor. Lanvin’in kreatif direktörü Alber Elbaz ve Givenchy için tasarlayan Riccardo Tisci, pantolonun üstüne etek akımına kapılan önemli isimlerden.

UÇUŞAN ETEKLER

Her ne kadar Paris Moda Haftası’nda birçok tasarımcı maskülen çizgileri ya da punk ve rock akımları öne çıkarsa da duayenler uçuşan uzun şifon eteklerden vazgeçmiyor.

ASİMEASİMETRİK ÇİZGİLER

Önümüzdeki sezonun olmazsa olmazlarının başında tek kollu kokteyl elbiseleri ile asimetrik yaka bluzlar geliyor. Örneğin Balenciaga’nın kreatif direktörü Nicolas Ghesquiere, plastik görünümlü kumaşlarla hazırladığı punk maskülenliğini vurgulayan koleksiyonunda, couture el işçiliği ile teknolojiyi birlikte kullandı. Gisele Bundchen’in giydiği boyun bölümü lazerle kesilmiş asimetrik yaka elbise de büyük dikkat çekti.
DÜZ AYAKKABILAR

şifon elbiselerin altına giyilen düz sandaletler ve günlük şort takımların ya da diz üstü elbiselerin altına giyilen bağcıklı makosenler, 2011 sezonunda yine baş köşede olacak. Balenciaga, Lanvin ve Valentino koleksiyonlarında da bunu kanıtlıyor.

Hem konfor hem de şıklık vadeden bu topuksuz ayakkabıların alternatifi ise sivri burunlu, kısa topuklu feminen ayakkabılar... Balmain de koleksiyonunda asi rock şıklığını bunlarla tamamladı ve yarattığı feminen koleksiyonla büyük ses getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!