2010'u nasıl karşılayacaklar

Güncelleme Tarihi:

2010u nasıl karşılayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 10:30

Yeni yıl planlarında sona gelindi. Herkes aşağı yukarı 2010’u nerede ve kimlerle karşılayacağına karar verdi. Hello! dergisi de 31 Aralık gecesi yaklaşırken, cemiyet hayatının ünlülerine planlarını ve yeni yıl dileklerini sordu. İşte yanıtları...

Haberin Devamı

ASLI ŞEN: Aile büyüklerimizle beraber İstanbul’dayız 
Yılbaşı, Aslı şen için özel, sıcak ve ailesiyle birlikte geçirmekten hoşlandığı bir kutlama demek: “Özellikle çocuklarımla birlikte, Christmas müzikleri eşliğinde sıcak çikolatalarımızı içerek ağaç süslemek en büyük zevkimiz. Her yılbaşı olduğu gibi bu yılbaşını da aile büyüklerimizle beraber İstanbul’da geçireceğiz. Çocuklarımla geçirdiğim tüm kutlamalar diğerlerinden daha özel! Hediye konusuna gelince... Değer verdiğim herkese hediye almaya çalışırım. Zaten önemli olan hediyenin düşünülmesi. Ayrıca güldüren ve sempatik hediyeler almaya özellikle özen gösteririm.”

EBRU ŞALLI: Yıllar önce Miami’de çok eğlendik      
“Yılbaşının tabii ki benim için özel bir anlamı var; heyecanı ve yeniliklerin getirdiği mutluluğu simgeler” diyen Ebru şallı, yılbaşında genelde evde, ailece, özel hazırlanmış yemek sofrasının başında olmayı tercih ediyor. Ama bazen de İstanbul dışında kutlamak cazip geliyor. şallı’nın unutamadığı ise 2000 yılının kutlaması: “Eşim Harun’la Miami’de kutladığımız yılbaşı çok güzeldi” diyen şallı, hediye seçimi konusunda ise şunları söylüyor: “Ben aileme ve yakın arkadaşlarıma mutlaka hediye alırım. Hediye alırken kişilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundururum öncelikle...”

Haberin Devamı

SİNEM BAYER: Yeni başlangıçlar bana heyecan verir          
Sinem Bayer, “Gerçekte zaman diye bir şey yok” diyor ve şöyle devam ediyor: “Yaşamın düzeni için saat, gün, ay, yıl oluşturulmuş. Bu nedenle değişen tek şey, rakamlar. 2009 diyorduk, artık 2010 diyeceğiz, o kadar. Bilinç yükselince insan ‘an’da kalmayı başarıyor ve gerçek olan tek zamanın sonsuza kadar süren ‘şu an’ olduğunu bilip ona göre yaşıyor. Yine de benim için her yeni başlangıç çok keyifli ve heyecanlıdır. ‘Bu yıl hedeflerim şunlar’ der ve onlara ulaşmaya çalışırım. Genelde ailece evde olmayı seviyoruz. Dışarısı çok kalabalık, buna bağlı olarak da servis felaket olabiliyor. Bu sene sadece bize ait bir mekanda arkadaşlarım ve ailemle çoluk çocuk olmayı istiyorum yine. Geçen sene bir orman evinde böyle yapmıştık ve çok keyifliydi. Ben doğduğumdan beri evimizde çam ağacı süslenir. Annem ve ailesi dışarıdan geldiği için bu her sene olan bir gelenekti ve ben de kendi evimde devam ettirdim. Köşede büyük bir ağaç, ışıl ışıl süslenmiş ve altında hediyeler benim evimde görüp çocuklarıma da taşıdığım eğlenceli bir alışkanlık. Hera 11 Ocak doğumlu. Ona hamile olduğum yılbaşı çok eğlenceliydi. Eğilemiyorum, doğrulamıyorum. O henüz doğmamış ama karnımdan bütün eğlenceyi duyuyor. Hamile olduğum için olsa gerek çok mutluydum o yılbaşı. Hediye vermeyi had safhada seven biri olduğum için herkese hediyeler alırım ve bu sadece yılbaşı için geçerli değil.”       

Haberin Devamı

ŞEHNAZ TUNA: Evde yemek yer, sonra Şamdan’a geçeriz  
Şehnaz Tuna, hemen hemen her yeni yıl akşamı önce ailece evde yemek yiyip, sonra kutlama için Etiler şamdan’a geçtiklerini söylüyor ve ekliyor: “Bu sene de programımız öyle olacak... Değiştirmeyi düşünmüyoruz. Unutamadığım bir yılbaşı derseniz... Yılbaşı olmasa da Christmas kutlamaları için gittiğimiz Viyana’da sokakta klasik müzik dinleyerek geçirdiğimiz yılbaşı öncesi benim için unutulmazdır. Hediye konusunda da titizimdir bu arada... Aileme, yakın arkadaşlarıma, ofis arkadaşlarıma ve bana emeği geçen sevdiklerime mutlaka hediye alırım. Kişinin kullandıkça beni hatırlayacağı özellikte hediyeler seçmeye çalışırım. Genelde hediye aldığım kişileri çok iyi tanıdığım için neden hoşlandıklarını ya da neye ihtiyaçları olduğunu bilirim.”

Haberin Devamı

   
EBRU MENGENECİOĞLU: Bir yıl daha bitti diye hüzünleniyorum  
Ebru Mengenecioğlu, 2009’dan çok çok daha iyi bir yıl bekliyor ve diliyor: “Biraz hüzünleniyorum açıkçası bir yıl daha bitti diye... Ama benim için fazla bir şey de ifade etmiyor. Yılbaşını hep ailece kutlarız biz... Bu sene için henüz bir program yapmadık. Herhalde evde oluruz. 2000 senesinde çok kalabalık bir davet düzenlemiştik. Sevdiğimiz arkadaşlarımız, ailemiz, hep beraber kutladık. Oğlum da 5 yaşındaydı ve çok eğlendi. Gecenin fotoğrafçılığını o yaptı. O günü unutamam bir tek... Hediye derseniz; ben sevdiklerime her zaman hediye vermeyi severim. Sevecekleri ve kullanacakları şeyleri almaya özen gösteririm. Çünkü bu özel bir gece ve herkes mutlu olmalı.”

Haberin Devamı

HATİCE HATAYLI: Dünya için barış dolu yeni bir yıl dilerim
“Daha iyi, daha temiz, önceki yıldan daha güzel bir yıl olmasını diliyorum. Ülkem için, geçirilen senede yaşanan tüm acı olayların geride kalmasını temenni ederim. Dünya için de barış dolu yeni bir yıl... Herkes barış içinde, birbirine karışmadan, müdahale etmeden, mutlu bir şekilde bir arada yaşar umarım. Biz bu yılbaşında da geçen sene olduğu gibi evde toplanmayı planlıyoruz. Zaten eşimle Tayland’dan yeni dönmüş olacağımız için dışarısı cazip gelmez. Hayatımdaki bana en çok dokunan yılbaşı şuydu: Dedemi kaybettikten sonra ailece anneannemizi de alıp dağa gitmiştik. Anneannem acısı daha çok yeni olduğu için yemeğe inmemişti ama saat 00.00’i gösterdiğinde biz kardeşimle odaya koşup onun yeni yılını kutlamıştık. Hediye konusunda ise tek bir alışkanlığım varb... En yakın kız arkadaşlarımla benim ıngiltere’den kalma bir alışkanlığımız bu... Birbirimize 10 pound’u geçmeyecek değerde hediyeler alırız ve her yılbaşı muhakkak öğle yemeği yer, birbirimize hediyelerimizi veririz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!