2005 yazının gelinlikleri masum değil seksi

Güncelleme Tarihi:

2005 yazının gelinlikleri masum değil seksi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2005 01:28

Bundan 5-10 yıl öncesine kadar gelinlik deyince kadınların aklına terziden başka şey gelmezdi. Düğünden üç-beş ay önce terziye gidilir, moda dergileri karıştırılır, haftalarca prova yapılırdı. Ama artık devir değişti.

Bugünün kadınları gelinlik deyince tasarım düşünüyor. Türkiye’de Haute Couture tasarımcıların büyük bölümü koleksiyonlarında gelinliğe yer veriyor. Yıldırım Mayruk da gelinlik dikiyor, Vural Gökçaylı da. Dünyadaki durum ise daha farklı.

Yalnızca gelinlikte uzmanlaşmış bir dolu tasarımcı var. İlk akla gelen şüphesiz Vera Wang. Onun gelinlik koleksiyonlarını hazır giyim gibi dünyanın dört bir yanına pazarlıyorlar. Türkiye’de ise Vakko bunları tüketiciyle buluşturuyor. ‘İthal gelinlik benim bütçemi iptal eder’ diyenler için de seçenek bol. Örneğin Akay gelinlik Hatice Gökçe, Yazbukey gibi Türk tasarımcılarla çalışıyor. Derishow farklı görünmek isteyenler için üretim yapıyor.

V.I.B

Hamile gelinler de düşünülmüş

Peter Langner, Nicole Miller, Juliet, Rosa Clara ve Allesandro Couture imzalı gelinlikleri Türkiye’ye getiren V.I.B (Very Important Bride) gelinlerin hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkmış bir firma. Sahibi Hülya Eltemur modelleri bizzat seçiyor. Yaz gelinleri için dantel, şifon, tül ve organze gibi uçucu ve hafif kumaşlardan yapılmış gelinliklere ağırlık veriyor. Hatta hamileler için bile Peter Langner imzalı gelinlikler var. V.I.B’de gelinliğin yanı sıra ayakkabı, çanta gibi aksesuvarlar da bulunuyor. Ayrıca isteyenlere kuaför, organizasyon hatta çiçek için bile yardımcı olunuyor.

DERİSHOW

Buraya gelenler kuğu gibi görünmek istemiyor

Derishow dört sezondur ‘Limited Edition’ adı altında gelinlik koleksiyonları hazırlıyor. Ancak Derishow’un gelinlikleri klasik gelinliklerden farklı. Markanın tasarımcısı Fatoş Ahunbay müşteri profilini şöyle anlatıyor: ‘Deli deliyi bulur derler ya, kuğu gibi görünmek isteyen gelinler bize gelmiyor. Bizim gelinlerimiz gece on ikiden sonra gelinliği mini eteğe dönüşsün istiyor, ‘Duvağım pembe olsun, belime gelincik konsun’ diyor, ‘Beyaz gelinlik istemem, yeşil yapalım’ diye tutturuyor. Biz altı aylık hamile gelinlere bile gelinlik tasarladık.’ Fatoş Ahunbay ve ekibi özel tasarım da yapıyor ama acelesi olan gelinler için 25-30 parçalık bir koleksiyon da üretiyor.

AKAY GELİNLİK

Hatice Gökçe ve Yazbukey’le anlaşarak klasik çizgisinin dışına çıktı

Erenköy, Bakırköy ve Nişantaşı’nda hizmet veren Akay’ın tasarımlarını Sedanur Akay’ın liderliğindeki bir ekip hazırlıyor. Hem kişiye özel tasarım yapıyorlar hem de mevcut modelleri kişinin vücuduna uyarlıyorlar. Gelinliklerde saten, organze, ipekli kumaşlar danteller, mat ve parlak ince tüller kullanılıyor. Akay’ın 2005 yaz koleksiyonunun ismi ‘Sultanların Rüyası.’ İsminden de anlaşılacağı gibi Osmanlı İmparatorluğu’ndan esinlenmişler. Danteller, uçuşan kumaşlar ve el işlemeleri koleksiyonun en göze batan detayları.Tasarımcı desteği alıyor. Hatice Gökçe’nin hazırladığı ‘Melek Eskileri’ koleksiyonu Nişantaşı mağazasında satışta. Yazbukey’in tasarladığı koleksiyonu ise iki hafta sonra görebileceksiniz.

GÜN&AY

Modern ve yalın tasarımlar

Günay Kocaoğlu (52) tarafından tasarlanan Gün&Ay markası 14 yıllık. Günay Kocaoğlu 14 yaşından beri biçki dikişle uğraşıyor. Modern ve yalın tasarımlar yapıyor. 2005 yaz koleksiyonunda kaç parça ürün olduğunu kendisi bile bilmiyor. ‘O kadar çok ki, hiç saymadım’ diyor. Tül, organze, tafta ve saten ağırlıklı kumaşlar kullanmış. Renk olarak ise inci beyazı ve ekruya ağırlık vermiş. Kocaoğlu gelinliğin aceleye gelmemesi için düğünden iki ay önce sipariş edilmesi gerektiğini söylüyor.

VAKKO WEDDING

Gelinliğin 1 numaralı tasarımcısı Vera Wang’ın modellerini satıyor

Vakko Wedding özel tasarım gelinliklerin yanı sıra Max Chaoul, Emanuel Ungaro, Elie Saab, Badgley Mischka, Atelier Aimee, Hannibal Laguna, Pronovias ve Vera Wang gibi markaların modellerini de satıyor. 25 yıldır dünyada gelinlik denince akla gelen ilk isim olan Vera Wang’ın koleksiyonu sade ve şık. Vakko, çiçekten makyaja, cilt bakımından solaryuma kadar gelinin her şeyiyle ilgileniyor. Düğün öncesibir görevli gelip gelini giydiriyor ve düğün sonuna kadar bekliyor.

ÇAĞTEKS

Fransa ve İtalya’dan tasarım desteği

30 yıldır gelinlik ve abiye üreten Çağteks’te aklınıza gelen her modelde gelinlik bulmak mümkün. Tasarımcı Önay Kılıçtepe Fransa’dan ve İtalya’dan tasarım desteği aldıklarını ve tamamen ithal malzeme kullandıklarını söylüyor. Müşterilerinin hep sıra dışı istekleri olduğunu belirten Kılıçtepe bir gelinlik üzerinde aylarca çalıştığını vurguluyor.
BEYAZ BUTİK

İngiltere’de ödül alan gelinlik tasarımcısı Ian Stuart’la çalışıyorlar

Beyaz Butik sekiz yıldan uzun süredir Fransız, İtalyan, İngiliz ve İspanyol gelinlik markalarını ithal ediyor. Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nın yanı sıra Gaziantep ve Ankara’da da mağazaları var. Cymbeline, Christian Lacroix, Madonna ve Nicole Kidman’ın tasarımcısı olarak ünlenen Jenny Packham ve Jesus del Pozo gibi önemli tasarımcıların gelinlikleri burada satılıyor. Ayrıca bu yıl Ian Stuart isminde yeni bir tasarımcıyla daha anlaştılar. 2004 ve 2005’te İngiltere’de En İyi Gelinlik Tasarımcısı ödülünü alan Stuart gösterişli tasarımlara imza atıyor. Beyaz Butik’te 200’e yakın modelin yanı sıra, duvaktan ayakkabıya tamamlayıcı aksesuvarlar da bulunuyor. Düğünden bir gün önce bile gelinse, tek provada gelinliği kullanıma hazır hale getirebiliyorlar. Beyaz Butik’in sahibi Fatoş Erbil bu yazın favori modellerini şöyle anlatıyor: ‘Christian Lacroix tasarımları tam bir karmaşadan ibaret. Tasarımcı renkleri gibi kumaşları da karıştırmayı seviyor. Cymbeline jean ile danteli birlikte kullanmış. Sade ve zarif olmak isteyen gelinlere Jesus Del Pozo’yu öneriyoruz. Yalın tasarımları, mücevherler tamamlıyor.’ Beyaz Butik bu sezon ‘Her Ay Bir Tasarımcı’ diye bir kampanya başlatmış. Mayıs ayı tasarımcısı Jesus Del Pozo’nun ardından, haziranda da Jenny Packham marka gelinlik alanlara taç ve duvak hediye edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!