140 bin yolcuya Primeclass hizmet

Güncelleme Tarihi:

140 bin yolcuya Primeclass hizmet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2005 00:00

Atatürk Havalimanı’nda yolculara ayrıcalıklı hizmet sunan TAV Primeclass CIP Servis, işadamından sanatçıya, futbolcudan aktöre kadar çok sayıda ünlü yolcunun vazgeçilmezi oldu.

Dünyada sayılı terminallerde, Türkiye’de ise ilk kez Atatürk Havalimanı’nda uygulanan Primeclass CIP Servis, kurulduğu 2002 yılından bu yana iç ve dış hatlarda 31 ile 77 euro arasında ücret ile 140 bine yakın yolcuya hizmet verdi. TAV Primeclass CIP Servis’in müşterileri arasında, aktris Pamela Anderson, şarkıcı Goran Bregoviç, Diana Krall, Eros Ramazotti ve Shakira, Formula I Başkanı Berny Eclestone, film yönetmeni Renny Harlin, FİFA Hakemi P.L. Collina, Formula pilotları Mark Webber, Kimi Reikonnen ve Fernando Alonso, aktörler Michael Madsen, Sean Connery, Charlie Chaplin’in torunu Kiera Chaplin gibi çok sayıda ünlü de yer aldı.

Yolcular terminale girişlerinden uçaklarına bindikleri ana kadar Primeclass hosteslerinin eşlik ettiği hizmetler, rezervasyon sistemi ile Prime Pack ve Prime Select Servisler olarak sunuluyor.

Terminalin veya uçağın kapısında karşılanan yolculara x-ray önceliği tanınıyor, özel olarak hazırlanan salonlarında yolcular uçaklarının kalkış saatine kadar dinlenebiliyor. Yolcular dinlenirken elektronik postalarını kontrol ederken aperatif alabiliyor, isterlerse duş imkanından faydalanabiliyor veya son haberleri televizyondan, gazetelerden takip edebiliyorlar.

ÇİÇEKLE KARŞILAMA

Gümrüksüz eşya satış mağazalarında yaptıkları alışverişlerinde özel bir kasada ödeme yapan Primeclass yolcuları uçuşları takip edilerek terminal içinde mini golf aracıyla taşınıyor. Yolcularına uçuş öncesi ve sonrası çiçekle karşılama ve uğurlama hizmetinin de sunulduğu Primeclass hizmetinde ayrıca evden havalimanına transfer, uçak bileti ve otel rezervasyonu kolaylıkları ile de yolcularına ayrıcalıklar tanıyor. Hizmetten ayrıca fiziksel engelliler, yaşlılar veya çocukları ile seyahate gidecek olan aileler de faydalanıyor.

Önümüzdeki dönemde TAV tarafından hizmete açılacak olan İzmir ve Esenboğa havalimanlarında da yolculara hizmet vermeyi planlayan Primeclass, hizmetlerini yurtdışındaki diğer havalimanlarında da sunabilmek için alt yapı çalışmaları yapıyor.

FİYATLAR NASIL?

DIŞ HAT YOLCULARI

Gidiş : 47.20 Euro

Geliş : 38.94 Euro

Gidiş-geliş : 76.70 Euro

Sadece salonların kullanımı : 36.58 Euro

İÇ HAT HİZMETLERİ

Gidiş : 38.94 Euro

Geliş : 31.85 Euro

Gidiş-geliş : 61.36 Euro

Sadece salonların kullanımı : 43 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!