'100 grip hastasından birisi domuz gribi'

Güncelleme Tarihi:

100 grip hastasından birisi domuz gribi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 10:06

Şu anda 100 grip hastasından birisinin H1N1 virüsü taşıdığı belirtilerek, herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiği söylendi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Çorlu’da grip’ konulu toplantıya ilgi azdı. 150 kişilik salona yaklaşık 20 kişi geldi. Son dönemde ülke gündemini meşgul eden domuz gribine yakalanmamak için aşı yaptırılması gerektiğini belirten Dr. Mahmut Akdağ, şunları söyledi:

“Dünyaya baktığımızda değişik ülkelerde geçmiş zaman içerisinde çok değişik grip virüsü vakaları ile karşılaşılmıştır. Bu virüslerden dolayı binlerce insan ölmüştür. Grip virüsü genel bakıldığında doğal bir teröristtir. Bu grip virüsü insanlar arasında çok çabuk birbirine bulaşarak dağılıyor ve bütün toplumu olumsuz anlamda etkisiz hale getiriyor. Bu virüs türü, domuzlarda değişim gösterdiği için adına domuz gribi deniliyor. Şu anda 100 grip hastasından biri H1N1 virüsü, yani domuz gribi virüsünü taşıyor.”

Türkiye’de domuz gribi virüsünün hızla yayıldığına ve can almaya devam ettiğine dikkat çeken Dr. Akdağ, “Bu hastalık halsizlik, kusma, mide bulantısı, yorgunluk hissi ve yüksek ateş gibi belirtiler ile insanlarda boy gösteriyor. Bunun yanında, hastaların ölüm nedenleri akciğer iltihaplanması, kalp zarı iltihaplanması ve kalp iltihaplanması. Hastalık nereden bakarsanız bakın ölüm riski taşıyor. Türkiye’de şu ana kadar domuz gribi nedeniyle 415 vatandaşımız öldü. Bu ölenlerin 27'si de hamile olarak biliniyor” diye konuştu.

Çorlu'da domuz gribi aşısı yaptıranların sayısının az olduğunu belirten Dr. Mahmut Akdağ, “Ülkemizde domuz gribi aşısı hakkında çok söylenti var. Ama en mantıklı hareket ne olursa olsun aşılanarak bu virüsten korunmak. Çorlu’da sadece 5 bin 500 kişi domuz gribi aşısı oldu. Bu rakam mevcut nüfusun sadece yüzde 2'sini oluşturuyor” dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!