10 yılın acısını çıkaracağım

Güncelleme Tarihi:

10 yılın acısını çıkaracağım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 00:00

“Adaletsiz Yar” ve “Bitmesin” şarkılarıyla bir dönem adından çok söz ettiren Onur Mete, 10 yıllık suskunluğunu sonunda bozdu. “Ben Onur Mete” adını verdiği yeni albümüyle müzik piyasasına dönen şarkıcı, şimdi konser, single ve film çalışmalarıyla “daha çok ortalarda görünmeyi” planlıyor.

Haberin Devamı

“Ben Onur Mete”, dinleyiciyle yeniden tanışmanız mı?   

- Aynen öyle. Aynı zamanda hatırlayanlara, bilenlere ve “10 yıldır neredesin?” diyenlere bu albüm. 

Sahiden neredeydiniz 10 yıldır?

- Sahnelerde... Müzikle hep iç içeydim ama hayal ettiğim gibi olmadığı sürece albüm yapmayayım dedim. Bu sürede şarkılar da birikti.

Peki bu 10 yıllık ara, fazla değil miydi sizce de?

- 1997-2000 yılları arasında ilgi büyüktü. Sonra yapım şirketinden ve benden kaynaklanan bazı sorunlar ortaya çıktı. Bir de babamın sağlık sorunları baş gösterdi. O arada askere de gidip geldim. Dönüşte albüm çıkarmaya niyetlendim aslında ve nabız yokladım, birkaç şirketle görüştüm. Onlar da daha önceki ilgiden dolayı olumlu yaklaştılar ama bir süre sonra ben müzik çalışmalarımın istediğim gibi yürümeyeceğini düşündüm. Çünkü “Hadi günümüzün hareketli şarkıları gibi bir-iki parça koyalım albüme” dediler.

“Onur Mete mi? Hiç yabancı değil bu isim” diyenler oluyordur mutlaka...

- Olmaz mı! “Sanki ben bu ismi biliyorum” diyorlar. “Adaletsiz Yar” deyince de “Tabi biliyoruz!” diye karşılık veriyorlar. Şarkım benim önüme geçmiş. O dönem 23 yaşındaydım. Yaş aldıkça insan değişiyor tabii. Bu albümle daha çok ortalarda görünmeyi planlıyorum.

ÖNCELİĞİM HİÇBİRZAMAN PARA OLMADI

Bir zamanlar ilgi büyüktü, siz de iyi kazanıyordunuz. Peki albüm çıkarmadığınız dönemde maddi sıkıntı yaşamadınız mı?

- Haftanın dört-beş günü sahnede olduğum için çok da büyük bir sıkıntı yaşamadım. Sahnede olmayı seven bir adamım. İnsanların beni izlemek için gelip mekândan mutlu ayrıldıklarını görmeyi ve “Haftaya yeniden gelelim” dediklerini duymayı çok seviyorum.

Belki bir albüm daha çıkarsaydınız, şimdi barlarda değil, binlerce kişilik konser salonlarında şarkılarınızı seslendiriyor olacaktınız...

- Bu da benim mükemmeliyetçi tavrımın dezavantajı oldu açıkçası. “Hadi bir başlayalım da nasıl olursa olsun” diyebileceğim bir iş değil benim için müzik. O dönem ne istediğimi anlamadıklarını düşündüm. Yıllar sonra da iyi isimlerle çalışabildiğim için bu albümü yapabildim zaten. Bu albümün arkasında işini çok iyi yapan bir ekip var.

Artık albümün şarkıcıya para kazandırmadığı söyleniyor. Bu durum sizi korkutmadı mı?

- Müzik yaparken hiçbir zaman önceliğim para olmadı benim. O yüzden de hiç “Birinin tahtına oturayım, paramı kazanayım” demedim.

DEPRESİF ADAM OLARAK ANILMAK İSTEMİYORUM

Albümdeki en eski şarkı hangisi?

- 2003’te yaptığım şarkılarım var. Eskiler biraz daha hızlı.

Eski şarkılarınız daha hızlı, yeniler slow. Ama kartonette aşkı bulduğunuzu yazmışsınız. Aşık olduktan sonra slow şarkılar yazmanız ilginç...

- En mutlu olduğum anlarda “Ya kaybedersem?” diyerek yazdığım şarkıları dinleyenler hep çok büyük bir aşk acısı yaşadığımı düşünüyor. Depresif şarkıları daha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Bunda büyürken dinlediğim isimlerin de etkisi var. Ben Sezen Aksu ve Kayahan şarkıları söyleyerek, Onno Tunç aranjeleri dinleyerek büyümüş bir adamım. Onlardan geçen bir depresiflik var.

Depresif şarkıları daha iyi ifade ettiğinizi söylüyorsunuz ama albümdeki şarkıların çoğu kıpır kıpır...

- Aranjeler öyle. Türkiye’de öyle şeyler oluyor ki, biraz daha umutlu şarkıları seçtik. Bir de depresif bir adam olarak anılmak istemediğim için böyle bir tercih yaptık.

Şarkılara gelen ilk tepkiler nasıl?

- Albümdeki şarkıların hepsine reaksiyon alıyoruz. Klip şarkısı “Haberim Yok” dışında da beğenilen şarkılarımın olması sevindirici. Şimdiye kadar kötü hiçbir şey duymadım. “Ne iyi oldu yeniden albüm çıkarman” diyen ve beni 14 yıldır bıkmadan takip eden sevenlerime de teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

BU ALBÜMDE 90’LARIN SICAKLIĞI VAR

Albümünüzde 90’lar havası var...

- 90’lar ve o yıllardaki pop müzik çok güzeldi. O dönemdeki müziğin üzerine bir şeyler koyup geliştirmemiz gerekiyordu ama durum hep kötüye gidiyor. Bu kötü gidişat beni rahatsız etti. 90’lardaki o samimiyeti, sıcaklığı günümüze taşımak istedim.

Haberin Devamı

KONSERLERDEN SONRA SINGLE GELECEK

Bu arada bir film projeniz varmış...

- Evet, var. “Ben Onur Mete” albümüyle birlikte aile gibi bir ekibimiz oldu. Bu ekiple bir film yapma niyetindeyiz. Konserler yaptıktan sonra da single çıkarmayı düşünüyorum. 10 yılın acısını böyle çıkarmayı planlıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!