10 ekim Ehliyet sınav soruları | Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı

Güncelleme Tarihi:

10 ekim Ehliyet sınav soruları | Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 13:21

Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı, binlerce sürücü adayının katılımıyla gerçekleşti. 10 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen sınav saat 11:00'de başladı ve bir saat sürdü. Ehliyet sınavında toplam 50 soru soruldu.Ehliyet almak isteyen sürücü adayları, sınav sorularına bakarak sınavdan kaç puan alacağını hesaplayabilirler. İşte 10 Ekim 2015 Ehliyet sınav soruları ve detaylar...

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı'nın bu yıl 5.si gerçekleşti. Ehliyet sınavında 'Trafik ve Çevre Bilgisi'nden 27 Soru, 'İlk yardım bilgisi'nden 13 Soru ve 'Araç tekniği'nden 10 soru soruldu. 60 dakikalık sınav sonucunda 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılıyor. Ehliyet sınav sonuçları henüz açıklanması ancak soruların cevaplarına bakarak puanınızı hesaplayabilirsiniz.

10 EKİM 2015 EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI

Ehliyet Sınavı Değerlendirmesi:

Adayların derslere göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan hesaplama yapılır.
Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

BAKMADAN GEÇME!