Kayserispor tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Kayserispor tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 13:57

Kayserispor Kulübü, İngiltere'nin Wigan Atletic takımından büyük ümitlerle transfer ettiği ve Sarı kırmızılı kulüpten 2. yarıda mukavelesini tek yönlü fesh ederek ayrılan Salomon Rene Olembe'ye Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararı ile 177 bin Euro tazminat ödemeye mahkum edildi. Olembe'nin kulüpten ayrıca alacağı 232 bin 100 Euro için de faiz alması karara bağlandı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Kayserispor'dan ikinci yarıda kopan Fransız oyuncu Salomon Rene Olembe'nin Sarı kırmızılı kulüp aleyhine yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Kayserispor Kulübü'nün bu konudaki itirazını reddeden Tahkim kurulu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Futbolcu Rene Solomon Olembe'nin, Kayserispor Kulübü ile arasındaki ihtilafa ilişkin olarak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun dosyası incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, Futbolcunun başvurusunun kısmen kabulü ile Olembe'nin sözleşmeyi tek taraflı fesihte haklılığı belirlenmiştir. Futbolcunun 232 bin 100 euro alacağının 147.700 euro'suna 20 Ağustos 2009 tarihinden, 84 bin 400 eurosuna ise 30 Ekim 2009 tarihinden itibaren işleyecek faizi ile birlikte aynen veya fiili ödeme tarihindeki TC Merkez Bankası kurları esas alınarak Türk lirası karşılığının, Kayserispor kulübünden tahsil edilerek Olembe'ye ödenmesine, fesih tazminatının 177 bin 240 euro olarak belirlenmesine, bu konudaki diğer taleplerin buna uygun olarak ayrıca düzeltilmesine, Kayserispor kulübünün karşılıklı başvurusunun reddine karar verilmiştir"

Haberin Devamı

Kayserispor, eski kaptanı Ali Turan da, TFF'ye yaptığı başvuru sonucu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararı ile serbest kalarak, bu sezon Olembe'den sonra Sarı kırmızılı kulüpten kopan 2. futbolcu olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!