Kayserispor gençlere yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Kayserispor gençlere yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 13:58

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, son iki sezondur takıma kazandırdıkları genç yeteneklerden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Hurma, yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaptıkları kamp çalışmasının çok verimli geçtiğini ve futbolcuların çok gayretli ve istekli şekilde hazırlandığını bildirdi.

Kamp döneminde çeşitli sebeplerle çok sayıda oyuncularının bulunamadığını da hatırlatan Hurma, “Kamp döneminde arkadaşlarımız inanılmaz iyi çalıştı. Ama en büyük üzüntümüz 10-12 oyuncumuzdan eksik çalışmamız oldu. Milli takıma giden oyuncular, Copa Amerika'da oynayan oyuncular ve sakat futbolcularla birlikte aramızda oyamayan oyuncu sayısı yükseldi” dedi.

Hurma, Kayserispor'un bu sezon takıma kazandırdığı Okay, Sefa ve Engin gibi genç oyuncuların çok beğenildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Okay, Sefa ve Engin iyi transferler, ama ondan önce elimizde de çok iyi oyuncular verdi. Geçen sezon da çok iyi iş çıkaran oyuncular vardı. Genç yeteneklerimizden çok iyi işler bekliyoruz. Elimizdeki kaliteli futbolcuların üstüne yenilerini eklemek istedik. Genç oyuncularımızın tamamı çok iyi. Zaten güvendiğimiz için aldık. Bazen biri erken öne çıkıyor, bazın geç çıkıyor, ama hepsi çok iyi oyuncular. Bu oyuncuları alırken 7-8 takımla mücadele ederek aldık. Okay'ı Sefa'yı Türkiye'de neredeyse istemeyen takım yoktu. Yurt dışından çok takım istiyordu. Engin, Nadir, Furkan, Cem ve Ömer çok ciddi atak yapacak oyuncular.”

Kayserispor'un gurbetçi oyunculara ağırlık vermesinin nedenlerinin sorulması üzerine Hurma, “Ne olduğu belli olan oyuncularla şampiyonluğa oynayamayacağını biliyoruz. Bunun için genç yeteneklere yöneliyoruz” dedi.
Herkesin yabancı oyuncuların iyi olması gerektiğini söylediğini, ancak yerli oyuncuların iyi olmasının daha önemli olduğunu dile getiren Hurma, şunları kaydetti:

“Kadronuzda 6 yabancı oynatabilirken, 20 tane de kaliteli yeri oyuncuya ihtiyacınız var. Türkiye liginden şampiyonluğa oynayacak kalitede 20 tane oyuncu bulmak kolay değil. Biz de bu nedenle gelecek vaat eden ve ilerde iyi işer yapacağını umduğumuz oyuncuları transfer etmeye gayret ettik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Geçen sezon Hasan Ali geldi ve iyi iş çıkardı. Serdar şu an aramızda değil ama iyi iş çıkardı. Furkan, Ömer gibi futbolcular iyi iş çıkardı. Şimdi onlara yenilerini ekledik. Bu oyuncuların sayısını 18-20'ye çıkartabilirsek o zaman şampiyonluğa oynayacağız demektir. Bütün amacımız bu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!