Kaybeden yanacak

Güncelleme Tarihi:

Kaybeden yanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2009 00:00

G.Saray ile Fenerbahçe, bu akşam şampiyonluk yolunda son kozlarını oynayacak. Kazanan, şampiyonluk şansını son 7 haftaya taşıyacak, kaybeden ise şampiyonluğun yanı sıra lig ikinciliği ile birlikte Devler Ligi’ne katılma fırsatını da büyük ölçüde elinden kaçıracak.

Haberin Devamı

Bu da en az 12 milyon Euro’luk bir gelir kaybı anlamına geliyor. G.Saray’da Servet, Emre Güngör ve Linderoth forma giyemeyecek. F.Bahçe’de ise sezonu kapatan Edu yok. Dünkü idmana çıkmayan Alex’in durumu ise maç saatinde belli olacak.

23 derbide 17 kırmızı kart

DERBİLERDE kartlar adeta havalarda uçuşuyor. Ezeli rakiplerin 17’si lig, 6’sı Türkiye Kupası olmak üzere son 23 randevusunda hakemler toplam 17 kırmızı, 134 de sarı kart gösterdi. G.Saray ile F.Bahçe arasında Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası’nda yapılan son 5 maçta hakemler toplam 6 kırmızı, 36 da sarı kart çıkardı.

Nisan ayında F.Bahçe önde

DEVLER nisan aylarında daha önce 37 kez karşılaşırken bu maçlarda F.Bahçe’nin küçük de olsa bir üstünlüğü var. Sarı lacivertliler nisan ayında oynanan maçlarda 14 galibiyet alırken, sarı kırmızılılar 12 kez kazandı, 11 maç ise berabere sonuçlandı. F.Bahçe’nin bu aylardaki toplam 51 golüne G.Saray 38 golle karşılık verdi. Geçen sezon nisan ayında oynanan maçı G.Saray 1-0 kazanmıştı.

PAF düellosu Florya’da

EZELİ rekabetin heyecanı bugün PAF Ligi’nde de yaşanacak. İki takımın genç futbolcuları, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde saat 11.00’da başlayacak maçta karşı karşıya gelecek. PAF Ligi’nde 54’er puanı bulunan G.Saray ile F.Bahçe, gol averajıyla ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyorlar. Sezonun ilk yarısında yapılan maç 2-2 bitmişti.

Maçı medya ordusu izleyecek

YILIN ilk büyük derbisini neredeyse küçük bir medya ordusu izleyecek. Dev maç için 306 gazeteci akredite oldu. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen maçı 5 Brezilyalı, 5 Alman, 2 de Sırp olmak üzere toplam 12 yabancı gazeteci takip edecek. TSYD yetkilileri, derbiye gösterilen yoğun talep nedeniyle çok sayıda akredite başvurusunu da geri çevirmek zorunda kaldıklarını açıkladılar.

Başkanların derbi karnesi

AZİZ Yıldırım’ın kulüp başkanlığı döneminde F.Bahçe, G.Saray ile oynadığı 30 derbi maçın 13’ünü kazanırken, 7 maç berabere bitti, 10 maçı ise kaybetti. Adnan Polat ise, başkanlığı döneminde 3. kez Fenerbahçe derbisinin heyecanını yaşayacak. Polat döneminde G.Saray, F.Bahçe’yi geçen sezon 1-0 yenerken, bu sezonun ilk yarısında Kadıköy’de 4-1 yenildi.

Fener büyük maçları seviyor

EZELİ rakibiyle son yıllarda oynadığı maçlarda Fenerbahçe’nin ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Sarı lacivertliler, G.Saray ile oynadığı son 8 lig maçından 7’sini kazanırken sadece 1’ini kaybetti. Fenerbahçe, Beşiktaş’a karşı son 7 lig maçından 5’inden galip çıktı, 2’sinde berabere kaldı. Son 15 derbiden 12’sini kazanan Kanarya, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Toplam 27 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

UltrAslan’dan küfür uyarısı

GALATASARAY’ın taraftar oluşumu "UltrAslan"ın internet sitesinde, derbi maç öncesi yer alan duyuruda, sarı kırmızılı taraftarlara alkol ve küfürlü tezahürat uyarısı yapıldı. İnternetteki "www.ultraslan.com" adresli web sitesinde yapılan duyuruda, "Yaşanabilecek olumsuz olayları tetikleyen aşırı alkolden lütfen uzak durunuz. Lütfen küfürlü tezahürattan kaçınınız" denildi.

Metrobüse 50 araçlık takviye

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray-Fenerbahçe maçı nedeniyle metrobüs hattına 50 araç daha ekledi. Halen Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında hizmet veren metrobüs bugün; Avcılar, Şirinevler, İncirli, Cevizlibağ ve Edirnekapı yoğunluklu olmak üzere, 50 araçla takviye edilecek.

GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Hakan Balta, Barış, Ayhan, Arda, Kewell, Lincoln, Baros

FENERBBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Önder, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Emre, Selçuk, Uğur, Semih, Güiza

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!