Kartal Kadıköy'e havalı gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kartal Kadıköye havalı gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 00:20

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta kapanış mücadelesinde taraftarından yoksun Beşiktaş, konuk ettiği Torku Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek Fenerbahçe derbi maçı öncesi moral kazandı. Maçın 87.'nci dakikasında elektirikler kesildi. Stat 5 dakikalığına karanlığa gömüldü.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Fenerbahçe derbisi öncesi, ligin alt sıralarından Konyaspor'u konyuk eden siyah beyalılar, galibiyet parolasıyla çıktıkları maçtan 3 puan alarak hem ligde zirve yarışından kopmadı, hem de 13. hafta Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaşacağı Fenerbahçe maçı öncesi moral kazandı.

Beşiktaş'ın cezası nedeni ile sadece kadın ve çocukların tribünde yer aldığı maçta siyah beyazlılar seergiledikleri oyunla büyük alkış topladı. 90 dakikası çekişmeli geçen karşılaşmada konuk ekip Konyaspor, mücadelenin ikinci yarısının başında bulduğu golle umutlandı. Yeşil beyazlılar maçın son dakikalarında buldukları pozsiyonları değerlendiremeyince mücadele Beşiktaş'ın lehine 3-1 sonuçlandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 25 dakikada Olcay, 31. dakikada Almeida ve 41. dakikada Oğuzhan'dan gelirken, Torku Konyaspor'un tek golü 49. dakikada Selim Ay'dan geldi.

Bu skor'un ardından Beşiktaş, 24 puanla 3. sıraya yükselirken, Konyaspor 13 puanda kaldı.

MAÇTAN KARELER / GALERİ Adem KABAYEL ve Emre OKTAY'ın objektifinden

DURGUN DENİZLER, YETENEKLİ KAPTAN YETİŞTİRMEZ Orhan CAN'ın kaleminden

Elektrik kesintisi maça damgasını vurdu

Maçta en ilginç detay ise, 87. dakikada elektriklerin kesilmesi ile maçın hakemi oyuna ara verdi. Yaklaşık 5 dakikalık bir aradan sonra kalan dakikalar tamamlandı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Özgür Yankaya, Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 75 Holosko), Veli Kavlak, Fernandes (Dk. 70 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 84 Eneramo)
Torku Konyaspor: Itandje, Tolga Ünlü, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Mehmet Uslu, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Mehmet Güven (Dk. 79 Gunnar), Recep Aydın (Dk. 39 Djalma), Hasan Kabze (Dk. 44 Borek), Gekas
Goller: Dk. 26 Olcay Şahan, Dk. 31 Almeida, Dk. 41 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 49 Selim Ay (Torku Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Tolga Ünlü, Dk. 29 Erdinç Yavuz (Torku Konyaspor), Dk. 71 Necip Uysal (Beşiktaş)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;


- Karşılaşma beşiktaş'ın 3-1'lik zaferi ile sona erdi.
- Ve oyun yeniden başladı kalan dakikalar oynanacak.
- Elektrikler geldi fakat yetersiz olması dolayısıyla hakem Yankaya, futbolcularla konuşarak oyuna ara verdi.
- Karşılaşma elektriklerin kesilmesi nedeniyle 87. dakikada durdu.
- GOL: Konyaspor, Selim Ay'ın 49. dakikada bulduğu golle farkı ikiye indirdi 3-1
- GOL: Beşiktaş Oğzuhan'ın golüyle 3-0 öne geçti
- GOL: Hugo Almeida'nın golüyle fark ikiye çıktı 2-0
- GOL: Beşiktaş, Olcay'ın 25. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.
- Karşılaşma konuk ekip Konyaspor'un vuruşu ile başladı.

Maçtan notlar;

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktör Slaven Bilic, Torku Konyaspor ile yapılan Spor Toto Süper Lig 12. hafta maçında sakatlığı geçen Manuel Fernandes'e ilk 11'de şans tanıdı. Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan özel maçta sakatlanan Fernandes, tedavisinin ardından Torku Konyaspor karşılaşmasına yetiştirildi. Taraftarlar, karşılaşma öncesi Portekizli futbolcuyu tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu. Bilic, son yapılan Kayserispor maçında kırmızı kart görüp, cezalı duruma düşen Ramon Motta'nın yerine de savunmanın solunda Atiba Hutchinson'ı görevlendirdi. Siyah-beyazlılarda, savunma Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Tomas Sivok ve Atiba Hutchinson'dan oluşurken, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak, Manuel Fernandes ve Gökhan Töre, orta alanda forma giydi. Forvette ise Hugo Almeida oynadı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Michael Eneramo, Filip Holosko ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı. "Kara Kartallar"da Pedro Franco, Mustafa Pektemek, Bruno Dentinho, Uğur Boral, Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen ile sakatlıkları bulunan Muhammed Demirci, Julien Escude ve kırmızı kart cezalısı Ramon Motta ise kadroya alınmadı.

Kadın ve çocuklar izledi

Beşiktaş'ın Galatasaray derbisinde aldığı ceza nedeniyle, Torku Konyaspor maçını sadece kadın ve çocuk taraftarlar izledi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın kapalı tribününde yer alan 3 bine yakın taraftar, maç öncesi ve sırasında takımlarına destek verdi. Bu arada, az sayıda Torku Konyasporlu kadın ve çocuk taraftarlar da kendilerine ayrılan kale arkası tribünde yer aldı. Karşılaşmayı, ligin 13. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay da takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!