Kardeş kabul etmeyenler alnımın ortasından vursun

Güncelleme Tarihi:

Kardeş kabul etmeyenler alnımın ortasından vursun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 00:00

Yıldız Tilbe’nin önceki akşam yayınlanan şov programında, türkücü Rojin, Kürtçe bir şarkı okudu. Tilbe’nin, "Ben de Kürdüm" demesi üzerine eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Özdemir, telefonla arayarak "Türklüğe vurgu" yapılmasını istedi. Bunun üzerine Tilbe, "Beni kardeş kabul etmeyenler alnımın ortasından vursun" dedi.

STAR’da önceki akşam canlı yayınlanan, sunuculuğunu Yıldız Tilbe’nin yaptığı eğlence programı "Yıldızların Altında"ya Rojin, Balık Ayhan, Ankaralı Turgut ve Ziynet Sali katıldı. 2 saat süren programda Rojin Türkçe ve Kürtçe, Ziynet Sali ise Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirdi. Rumca söylediği şarkılar nedeniyle Rum sanıldığını belirten Ziynet Sali, KKTC’li bir Türk olduğunu ifade etti. Balık Ayhan sohbet başlangıcında Yıldız Tilbe’yi "Bütün kültürleri biraraya getirmişsin" diye övdü. Türkücü Rojin ise Kürtçe bir şarkı okudu.
/images/100/0x0/55ea39fdf018fbb8f8728ce3


Program akışı sırasında, 1991’deki Birinci Mesut Yılmaz Hükümeti’nde Ulaştırma Bakanlığı yapan İbrahim Özdemir, reji masasını telefonla arayarak "programda Türk vurgusu" yapılmasını istedi. Özdemir, Star Program Müdürü Yüksel Evsen’le de konuştu. Bu durum canlı yayındaki Tilbe’ye iletildi. Bunun üzerine Tilbe’nin morali bozuldu. Arayanın eski bakan olduğunu anlamayan Tilbe seyircilere seslenerek, "Ulaştırma Bakanlığı’nın galiba bir uyarısı gelmiş" diye söze başladı. Annesinin Tuncelili Zaza ve Kürt, babasının Ağrılı Kürt olduğunu belirten Tilbe, "Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Kürt neyse benim için Türk de odur, Çerkez de odur, Laz da odur. Hiçbir fark yoktur. Hiçbir şekilde. Ayıranlar da hezimete uğrayacaktır. Bu ülke bölünmez bir bütündür. İnsan olmaya çalışıyorum. Allah beni böyle yaratmış. Aslını inkar eden haramzadedir. Hepiniz beni kardeş kabul edin" dedi. Tilbe parmağıyla işaret ederek, "Beni kardeş kabul etmeyenler alnımın ortasında vurabilir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!