Karaman'dan yerli teknik adamlara çağrı

Güncelleme Tarihi:

Karamandan yerli teknik adamlara çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 14:47

Ankaraspor'un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman, iyi bir kadroları olduğunu ve en kısa sürede üst sıralara çıkacaklarını söyledi. Karaman, yerli teknik adamların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Daha önce 2 senelik Ankara tecrübesi olduğunu ve Ankaralı futbolseverler ile iyi bir diyalog içinde olduğunu ifade eden Hikmet Karaman, şöyle konuştu;
"Ankaraspor Süper Lig'e çıktığından bu yana büyük yatırımlar yapan ve geleceğe güvenle bakan bir kulüp. Ben ve teknik heyetim, futbol adına, takım adına, hedef adına kendi düşüncelirimizi gerçekleştirebilceğimize inandığımız, hem bir başkan ve idare heyetinin de burada olduğunu göz önüne alarak, görevimiz zor da olsa bugün bismillah deyip görevimize başlayacağız. Hırslıyız, iyi şeyler yapmak istiyoruz. Ankaraspor'un iyi bir kadrosu var. Bu kadronun da çok kısa sürede ligde üst sıralara çıkacağımıza inanıyoruz."

Kendisinden önce görev yapan teknik adamların da kendisi gibi Ankaraspor'u ligde şampiyonluk, Avrupa kupalarına katılabilme gücüne sahip kulüp olarak gördüklerini ifade ederek, "Ama bazen olmuyor. Bazen teknik adamın formsuzlukları oluyor, bazen şansızlıkları oluyor, bazen idari anlamda teknik heyetin bütünleşmesinde eksiklikler çıkıyor. Eğer biz de farklıysak, farklılığımızı ortaya koymak zorundayız. Bunu da ortaya koymak için her türlü çalışmalarımızı ortaya koyacağımıza inanıyoruz.Geçmişteki deneyimlerimizi burada kullanmak istiyoruz. Tabi geçmiş dönemde çalışan arkadaşların yaşamış olduklarını asla yaşamadan Ankaraspor olarak hedefler doğrultusunda bir performans göstermek istiyoruz. Sadece teknik heyet değil, futbolcular, yönetim, başkan, personel bir bütün olup çok bir net şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

Türk antrenörleri olarak bir bayrak altında bir araya gelmeleri gerektiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Doğru adımlar atmamız gerekiyor. Birbirimizi çok iyi desteklememiz gerekiyor. Eğer biz doğru düşüncüler altında iyi eylemler yaparsak idareciler de buna uymak zorunda kalır. Ümit Kayıhan hocamız Kasımpaşa'nın teklifiyle ilgili olarak düşüncelerini ortaya koyduğu zaman bir başka teknik adam yabancı da olsa gelip görev alabiliyor. Sportif açıdan engelleri düşünmeden görev alabiliyor. Burada Lorant hakkında da fazla konuşmak istemiyorum ama bu kişi Fenerbahçe'yi çalıştırmış bir adam. Türkiye'de idari anlamında, yönetim anlamında adımlar atıldığı zaman ne kadar aksaklıklar olduğunu görebiliyoruz. Onun için ülkenin teknik adamları bu konuda destek görmek zorundadır. Benim de başıma geldi. Benim de daha önce Gençlerbirliği ve Konyaspor ile görüşmelerim oldu. Ancak kamuoyunu fazla para istediğim şeklinde yanlış bilgilendirdiler. Beyler sizler teknik adamla çalışmak istiyorsunuz. Başarılı mı olmak istiyorsunuz, günü mü kurtarmak istiyorsunuz! İdarecilerimizin akıllı düşünmeleri gerekiyor. Aslında ilk eleştirilmesi gerekenler biz yerli teknik adamlar. Biz bir bayrak altında toplanamıyoruz" diye konuştu.

Görev almadığı dönemlerler uluslararası teknik direktör seminerlerina katıldığını kaydeden Karaman, "Ama ne yazık ki orada ülke teknik adamlarının futbol hakkında güzel ve önemli sözlerine, düşüncelerine yer verilirken, Türkiye'den hiçbir teknik adama ait bir söz ya da düşünce orada yer almadı. İçim kan ağladı. Kendimizi eleştirmemiz ve doğruları görüp adımlar atmamız gerekiyor. Teknik adamlar neden bu kadar takım değiştiriyor. Bunu sorgulamak gerekiyor" dedi.

Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Ben kendi açımdan bu konuda bir çok tecrübe yaşadım. Mutlaka bundan sonra da hatalarımız eksiklerimiz olacak. Ama geçmiş deneyimlerin bize ışık tutacağına inanıyorum. Onun için bu hatalar içeresinde yer almak istemiyoruz. Bana kulüplerimiz artık futbol federasyonundan çok iyi para kazanıyor. Yani alınan 3 puana 240 milyan para veriliyor. Türkiye Kupası'nda başarılı olduğunuz zaman para kazanıyorsunuz. İddaa'dan para alıyorsunuz. Kulüp gelirleri eski gibi değil. O zaman bazı şeyleri de sorgulamak gerekiyor. Benim kasam da çok para var deyip, deneyimsiz bir antrenörü getirip Türkiye'de deneyim kazandırıyorsanız burada çok büyük hatalar yapıyorsunuz demektir. Bugün Almanya'nın 1. ligde iş vermediği bir adama, çok büyük bir camia ve ekonomik açıdan güçlü olduğunuzu göstermenize rağmen kapılarınızı açıyorsunuz. Eğer stajyer yapmak istiyorsanız Türkiye'de çok arkadaşımız var. Hatta stajyerliğin üstünde kulübü temsil edecek meslektaşlarımız var. Bizim üzüntümüz bundan. Bir kez daha söylüyorum hata biz yerli teknik adamlarda. Ama artık tartışmaya başladık. Bu konularla ilgili sorunlarımızı dile getirmeye başladık. Genç yeni nesil teknik adamlarımız geliyor. Biz onlara örnek, onlara destek olacağız. Bizim düştüğümüz hataya onların düşmemesini istiyoruz. İnşallah Türk teknik adamı ilereye daha güvenli, daha sağlıklı bir şekilde gidecek. Kulüplerimizin yaklaşımı da ona göre olacak. Bizim teknik adamlarımız sınırsız bir şekilde yabancı ohacalara kucak açmışken; büyük takımlar yerli hocalara görev vermiyorlar. O takımların taraftarları 'Hocam neden bizim takımın başına geçmiyorsunuz' diye soruyorlar. O zaman yerli teknik adamları görev getirdik ama başarılı olamadılar denebilir. Ama getirilen yabancı hocaların da hiçbiri başarılı olamadı. Çünkü sadece bir takım şampiyon olabiliyor. Sabırlı olmak gerekiyor, biraz güvenle bakmak gerekiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!