Karaman İspanya'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Karaman İspanyaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 10:18

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Arsenel- Bercelona maçını izledikten sonra Manisa'ya döndü.

Dün gece Tarık Almış Tesisleri'nde takımının başında idmana çıktı.

Barcelona hayranı olan Manisa Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki Arsenal ile oynadığı maçı izlemek için İngiltere'ye gitti ve dün tekrar Manisa'ya döndü. Hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçı öncesi basın açıklaması yapan Karaman, takımını eğitim amaçlı olarak Barcelona- Arsenel maçına götürüp tribünden maçı birlikte izleyeceklerini, büyük bir takımın maça nasıl hazırlandığını, maçtaki versiyonları birlikte izleyip anında onlara anlatacağını ve tartışacaklarını belirterek "Buraya dönünce de o büyük takımlar gibi çalışacağız. İyi pozisyonları birlikte tekrarlayacağız. Başkanımızın sözü var. İngiltere'ye vize yetişmedi. Ama Bercelona için hepimizin vizesi var. Kimse sözünden dönmesin. Bu takımın yönetimi var, bu şehrin sanayicileri var. Manisalı Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç var. Yarın Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ı arayacağım. THY Barcelona'nın sponsoru. Milyon olarlar veriyor. Eğer bizi kimse göndermezse futbolcularımla kendi paramızı çeker gideriz. Bu gidiş eğitim amaçlıdır, kimese unutmasın" dedi.

TRABZONSPOR GÜÇLÜ BİR RAKİP

Bu hafta sonu ciddi bir rakiple oynayacaklarını belirten Karaman, "Trabzonspor ciddi bir rakip. Tüm rakipler ciddi ama Trabzon lider. Şenol hoca ve ekibi çok deneyimli. Trabzonspor ligin en iyi ve tempolu futbolunu oynayan takımı. İkinci yarı Fenerbahçe'nin devreye girmesi. Bursa'nın zirve yarışına devam etmesi şampiyonluk adayları adına çekişme büyük. Bizim de ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıcımız var. İlk devreyi bitirdikten sonra rahatladık. Daha farklı bir çalıma uyguladık. Takım adına kendimizi geliştirme yolunda önemli mesafeler kat ediyoruz. Tarbzon'a saygı duyuyoruz. Ama biz Manisaspor alarak öğrendiklerimizi, yaptıklarımızı geliştirmeye çalışan, bunu da maça yansıtan bir takımız. Örneğin son Antalyaspor maçında yaptıklarımız çok pozitif oldu. Aynı zamanda eksiklerimizi gördük. Çalımalarımıza devam edip hataları minimuma düşürmek istiyoruz" dedi.

MEHMET GÜVEN TAKIMIN ÖNEMLİ PARÇASI

Mehmet Güven'in Trabzonspor maçında cezalı olmasının takım adına büyük eksik olduğunu belirten Karaman "Ankaragücü maçında Eren, Ömer Aysan, Hüseyin yoktu. Tüm oyuncuar önemli. Ama Mehmet takım adına taktik adına önemli parcalardan biri. Maçın başında ve oyunun içinde değişik pozisyonlarda kullanıyorum. Tükiye'de böyle araya top atan futbolcu azdır. Kendisini çok geliştirdi. Üstüne de koyması gerekiyor. Sistemin önemli bir parçası ama biz de ona göre biraz daha farklılık yapıp, alternatif oyuncu ve oyun anlayışıyla devam edeceğiz" dedi.

TARAFTAR DAHA ETKİN OLMALI

Karaman, Trabzospor maçında taraftardan çok fazlasını beklediklerini belirterek, "Fenerbahçe maçında 1-0 galipken biraz daha taraftar baskısı olmalıydı. Hem rakip takıma, hem maçı yönetenler için bunlar çok önemli faktörler. Bakın Fenerbahçe ikinci yarı başladıktan sonra kendi evinde inanılmaz bir taraftar basısı kuruyor. Bundan da herkes nasibini alıyor. Manisa taraftarı da kültürlü, futbolu bilen taraftar. 12'inci

adam olarak Trabzonspor maçında daha güçlü durmalarını istiyorum" dedi.

EĞİTİM AMAÇLI OLARAK TAKIM HALİNDE BARCELONA-ARSENAL MAÇINI İZLEYECEĞİZ

Dün akşam Arsenal -Bercelona maçını izlediğini, bunu da gelişim amacıyla izlediğini belirten Karaman, "Orada üst düzey takımların neler yaptığını yerinde görmeye gittim. Aslında takım olarak gidecektik. Kendimizi geliştirmeye, üst düzey takımların neler yaptığını yerinde tespit etmek istiyorduk. İngiltere vizesi vakit alacağı için yapamadık. Sizlerin aracılığıyla duyurmak istiyorum, bu maçın rövanşına takım halinde gitmek istiyoruz. Hem başkanımız hem yönetim kurulumuzda hem de çevrede kesin söz vermiş insanlar var. Sakın ha sözlerini yemesinler. Yok bilet yokmuş, pahalıymış. Türk Hava Yolları Barcelona'nın sponsoru. Başbakan Yardımcımız Manisalı. Çözümler mutlaka vardır. Bize söz verenlere saygılarımızı sunuyorum. Sakın sözlerini yemesinler. Takım, eğitim amaçlı gidecek. Barcelona için 2-1 de iyi bir skor. Böyle bir skorda Arsenal ne yapıyor. Bercelona 2-1'i geçmek için ne yapıyor. Biz tribünde oyuncularımla bunu tartışalım. Sonra antrenmanda gelip aynısını yapalım. İlk maça gidecektik söz almıştım ama olmadı. Ancak ikinci maçta herkesin Şengen vizesi var. 50 kişiyi Manisaspor, Manisalı sanayici götüremiyorsa ki "Bilet yok" deniliyormuş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gideriz. Bazı güçleri kullanmak lazım. Sayın Bülent Arınç'ı seviyor takdir ediyorum. Yarın arayacağım, eğer göndermezlerse biz kendimiz gideceğiz. Orada futbol çok farklı, görüp oyuncularla tartışmak çok önemli" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!