Kara Murat Bedük

Güncelleme Tarihi:

Kara Murat Bedük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

Bedük, Show TV’nin yeni dizisi “MUCK” ile oyunculuğa adım attı. Ünlü şarkıcı, dizide Murat adlı bir sinema hocasını canlandırıyor: “Murat aslında çok cool ve iyi bir herif ama dekan yüzünden gıcık biri olmaya başlıyor. O yüzden ona ‘Kara Murat’ diyoruz.”

Haberin Devamı

İlk kez oyunculuk yapıyorsunuz, nasıl karar verdiniz bu dizide rol almaya?         

- Daha önce reklamlarda da oynamıştım ama ilk kez bir karaktere bürünüp replikler söylüyorum. “Kariyerimi bu tarafa yönlendireyim” diye bir düşüncem olmadı. Sadece çok fazla teklif geliyordu, bu proje çok hoşuma gittiği için “Olur” dedim.

Peki bu dizinin size cazip gelen yanı neydi?

- Murat Hoca, çok keyifli bir rol. Bir de projenin geneli, Türkiye’de artık olmayan işlerden. Neşeli, eğlenceli, içinde müzik var... Artık sürekli “ağla ağla” işler var ya ekranda, “MUCK” onların dışında bir dizi. ıçinde müzik ve gençlerin yer alması, ayrıca yeni bir iş olması beni çekti. Ama ben müzik hocasını oynamıyorum, o da bir ironi yaratıyor.

Nasıl biri bu Murat Hoca? Bize biraz onu anlatır mısınız?

- Sinema hocası. Tam bir Yeşilçam hastası. Yurtdışında ödüller alan, okulun en popüler hocalarından birisi. Aslında çok cool ve iyi bir herif ama dekan ödeneklerini kesip onu müzik bölümüne gönderince yavaş yavaş gıcık biri olmaya başlıyor. O yüzden ona “Kara Murat” diyoruz.

OYUNCULUK ZOR İŞMİŞ

Kliplerden setlere alışkınsınız. Peki dizi setlerini nasıl buldunuz, sevdiniz mi?

- Setler birbirine benziyor, güzel, seviyorum. Rol arkadaşlarım çok iyi. Murat Serezli, Hale Caneroğlu, Haluk Piyes, Azra Akın hepsi çok tatlı. Canlandırdığım karakter de çok cool ama Hale’nin oynadığı karaktere aşık, onun yanında biraz saçmalıyor. Murat ve Hale’den çok şey öğreniyorum, bana destek oluyorlar. Murat’ın oyunculuğunu her zaman beğenirdim. Hale’yle de iyi bir ikili olduk. Gençler ise zaten eğlenceli ve enerjik...

Böyle birden bire diziye başladığınıza göre, demek ki oyunculuk yeteneğiniz varmış...

- Allah vergisi, 10 parmağımda 10 marifet! (Gülüyor) şaka bir yana, ben de bilmiyorum nasıl oynadığımı, belki de çok kötü oynuyorumdur. şimdiye kadar hep kendim olarak kamera karşısına geçtim. Bir de kontrol hep bendeydi. Bu kez başka bir karakterin içindeyim, bu daha zor bir şeymiş. Dışarıdan bakınca oyunculuğun bu kadar farklı açılarının olduğu görünmüyor. Vücudunda aynı anda kontrol etmen gereken bin tane şey var; sesin, nefesin, mimiklerin, duruşun... Bayağı enteresan bir işmiş ama sevdim.

İDDİALI OLACAĞIM YERİ BİLİRİM BEN

Siz tüm röportajlarınızda iddianızı ortaya koyarsınız ama bu kez öyle değil anladığım kadarıyla...

- Yok canım ne iddiası! “Hayırlısı kardeşim” şeklindeyim. ıddialı olup olmayacağım yeri bilirim ben. ılk oyunculuk deneyimimde “Oscar alacağım” demem.

“Yok Böyle Dans”ta danstaki yeteneğinizi gördük, ayrıca reklamcılık da yapıyorsunuz. şov dünyasında adım atmadığınız yer kalacak mı acaba?

- Ben bir müzisyenim, yolum da bu işim de. Bunun dışında gelen düzgün teklifleri kabul ediyorum sadece. Kendimi bu dünyanın dışında, çok tepede, farklı bir yerde görmüyorum. Yaptığım müzik de yüksek sanat değil, dans müziği yapıyorum.

ÇOK PİS BİR FİKRİM VAR

Yeni albüm hazırlıklarına başladınız mı?

- şimdilerde stüdyoyu taşıyorum. Bayağı yenileme yaptım, stüdyoyu büyüttüm, analog dünyaya daha çok girdim. Evimi de taşıyorum. Sonrasında tekrar çalışmalara başlayacağım. Çok pis bir fikrim var ama söyleyemem. ızin alabilirsem, single gibi bir şey yapmak istiyorum. Aslında amacım 2013’te bir albüm çıkarmak, yurtdışından o izni alabilirsem, çok güzel bir iş yapmış olacağım. Bir de prodüktörlüğünü yaptığım Federaller grubu var, onlarla ilgileniyorum.

Sizin tarzınızda mı Federaller de?

- Yok, onlar punk-rock tarzında ama eğlenceli, herkesin anlayabileceği tarzda bir müzik yapıyorlar.

Haberin Devamı

İNTERAKTİF KLİP

En son Microsoft’la birlikte interaktif bir klip çektiniz. Nasıl gelişti o proje?

- ılk real 3D klibi çektikten sonra insanlar “Daha ne yapacaksın?” diye sormaya başlamıştı. Teknolojik hareketlerimizi duyan Microsoft aradı, “Sizinle böyle bir iş yapmak istiyoruz” dedi. Biz de “Hay hay!” dedik. Onlar ınternet Explorer 9’u tanıtmak istiyordu. Ne yaparız diye düşündük, interaktif klipte karar kıldık. O sırada albümdeki şarkılarım yurtdışındaki radyolarda ve televizyonlarda dönmeye başlamıştı. “Disco Breaker” da öne çıkan şarkılardan biriydi. Hazır Amerika’da da tutmaya başlamışken, hadi klibi buna çekelim dedik. Klibi web ödüllerinde FWA’e gönderdiler. Önümüzdeki hafta, televizyonlarda gösterilecek versiyonu çıkacak. Çıktığı zaman yine “Electric Girl”de olduğu gibi dünyaya gönderilecek. “Electric Girl”, 50-60 kanalda yayınlanmıştı.

Haberin Devamı

TELEVİZYONDA TECAVÜZ SERBEST, DANS YASAK!

RTÜK, “MUCK”un fragmanını erotik bulduğu gerekçesiyle diziye 400 bin TL ceza kesti. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Televizyonda tecavüz, cinayet, işkence göstermek serbest; dans etmek yasak! Çok karanlık günler bizi bekliyor. Bu daha başlangıç, hazır olun.

                                                                                                                           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!