Kara listedeki esnafa sicil affı müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Kara listedeki esnafa sicil affı müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 11:48

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kara listedeki esnafı ilgilendiren sicil affının en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Tüfenkci, piyasanın canlandırılması için başlatılan 30 bin liralık faizsiz kredi uygulamasından yararlanan 48 bin esnafa 1 milyar 335 milyon lira ödeme

Kara listedeki esnafa sicil affı müjdesi

yapıldığını belirtti. 

Bakan Tüfenkci, 30 bin lira limitli faizsiz krediden 48 bin 235 esnaf ve sanatkarın yararlandığını açıkladı. CHP’li Çetin Osman Budak’ın soru önergesini yanıtlayan Tüfenkci, Halk Bankası tarafından 48 bin 235 esnafa 1 milyar 336 milyon lira ödeme yapıldığı belirtti.

Tüfenkci, son 10 yıl içinde Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla Hazine destekli kredi kullanan esnaf sayısının ise 1.4 milyon olduğunu kaydetti. Kredi taleplerinin bankacılık ve kredi mevzuatı da gözetilerek Halk Bankası’nın kredi derecelendirme modülüyle değerlendirildiğini ifade eden Tüfenkci, ticaret siciline kayıtlı esnaf ve sanatkar sayısının ise 1 milyon 670 bine ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

SİCİL AFFINDA SON VİRAJ
Tüfenkci, esnaf işsizliğinin önüne geçilmesi için gündeme gelen sicil affıyla ilgili de “Bakanlığımız konuyla ilgili olarak kurumlarla işbirliği içinde en kısa sürede sicil affını hayata geçirmek amacıyla çalışmalara devam ediyor” dedi.

Makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde veya sermaye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kredi talep eden esnaf ve sanatkar, Hazine destekli 30 bin liraya kadar kredi alabiliyor. Esnaf kredisinin faiz oranı sıfır olarak uygulanırken, sicil kaydı olan yeni, eski tüm esnaf bu krediyi alabiliyor. Kredinin vadesi 12 aydan 60 aya kadar çıkabiliyor. 60 ay vadeyle bu krediyi kullanan esnaf ayda 500 lira taksit ödüyor. 2 yıl vadeli kredi çekenler ayda bin 250 lira, 3 yıl vadeli kredi çekenler ayda 833 lira ödüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!