Kara kuşak şef

Güncelleme Tarihi:

Kara kuşak şef
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 22:11

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) eski müzik direktörü ve şefi olan 69 yaşındaki Prof. Erol Erdinç’in kara kuşak bir karateci olduğu ortaya çıktı. 57 yaşında karateye başlayan Erdinç, 10 yılda kara kuşağa ulaştı.

Haberin Devamı

EROL Erdinç, kariyeri başarılarla dolu bir orkestra şefi. Dünyanın önemli toplulukları arasında yer alan Leningrad Filarmoni Orkestrası ile 15 kez konsere çıktı. Bu orkestra ile 7 CD ve bir DVD çalışması yaptı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın iki yıl müzik direktörlüğünü ve şefliğini üstlendi. Aynı dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü de yaptı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı da 20 yıl yöneten Erdinç, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde de üç yıl görev aldı. Halen Hacettepe Senfoni Orkestrası’nın şefliğini yürüten Erdinç, Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenci de yetiştiriyor. Karate Milli Takımı antrenörlerinden Miktad Kahraman’ın öğrencisi olan Erdinç, sertifikasını da Japon Karateciler ‘Hitoshi Kasuya’ ve ‘Takeaki Kamiyanagi’den aldı. Evinin kapılarını Hürriyet’e açan Erdinç, karate elbiselerini giyerek küçük bir gösteri de yaptı. Erdinç, bu uzakdoğu sporuna başlama hikâyesinden, karşılaştığı ilginç olaylara kadar bilinmeyen yönlerini şöyle anlattı:

KATİL EŞREF TRAVMA YARATTI

“Küçüklüğüm Samsun’da geçti. Çarşamba’da 10 yaşında ya var ya yokum. Durdurdular para istiyorlar. Yolumuzu kesen adam hapse girmiş çıkmış ve ‘Katil Eşref’ diye adlandırılan birisi. Ellerinde bıçaklar, çivili sopalar var. Kan gövdeyi götürdü. Ben bunu gördüm çocukken. O büyük bir travma yaptı bende. Bir de çok küçük yaşlarda birisi bana tokat attı. Bu beni çok etkiledi. Çocuğu ezmek çok kötü bir şey, bilinçaltına işliyor. Ben de dedim ki ‘Benim çocuğum ezilmesin, küçük yaşta karateye başlasın’.

KONSERVATUVARDA HALTER ÇALIŞMIŞTIM

57 yaşındaydım. 5-6 yaşlarında olan çocuğumu götürüyordum karateye. Çok iyi gitti ve 8 yaşlarında madalya aldı. Yetenekliydi. Milli Takım antrenörlerinden Miktad Kahraman hocayla çalıştı. Karatenin felsefesini bilen birisiydi. Kiremit kır, onu vur, kavga et değil. Tamamen bambaşka bir felsefesi var. Bir gün bana ‘Hocam burada oturuyorsunuz, gelin siz de çalışın biraz kültür fizik olsun’ dedi. Ben de temel hareketler, kültür fizik derken elbiseyi aldım ve başladım. Ondan sonra kuşakların kademelerini geçerek, nihayetinde 2007 yılında siyah kuşağı almış oldum. 10 senede aldım. Sporu çok seviyorum. Severek olunca, ona mutlak bir disiplinle zaman ayırıp, gidiyorsunuz. Büyük bir disiplini ve felsefesi var. İç disiplin, kendine özgüven gibi yararları var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!